Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja saj mamila so prepovedana in se prodajo preganja. Ampak to je zato, da tiste ki so tako neumni da to vzamejo skusamo zascitit. Pac preventivno, da be.daki ki so za to dovzetni ne morejo priti do ponudbe. Ampak osnovni problem je se vedno v teh ki so dovzetni.
To je povsem napacen pristop. Oni niso neumni, oni so zrtve/bolniki dilerjev. Edini nacin da se to ustavi/prepreci/upocasni je borba proti dilerjem ampak to pomeni delo in ocitno ni pretirano popularno. Veliko lazje je "skrbeti" za 2mio neumnih kot preganjati nekaj 10 ali 100 "zlobnih". Cel smisel vsega je "denar" dilerjev in ne nek blagodejen ucinek heroina. To zene cel aparat naprej vsak dan, znova in znova.
Ne to je realen pristop. Odvisnost je bolezen, tu ni dvoma, vendar je enaka kot da bi se ti dal namerno okuzit z virusom HIV. In kot sem napisal - ja drzava se bori proti dilerjem saj tako skusa prepreciti be.dakom da bi se "okuzili". Ampak kdorkoli se je okuzil, se je sam. In je sam odgvoren za to da je sedaj odvisen. Je pa dejstvo, da so odvisniki vec ali manj ljudje, ki ze sicer niso sposobni prevzemat odgovornosti zase, saj sicer ne bi bezali iz realnosti s pomocjo droge.
In jaz ne vem kaj tocno sedaj ti tu problematiziras. Ce ti je res toliko da se dilerje spravi s cest in ves kje so pac to tudi povej. Lahko meni na ZS. Ce pa se ti to zdi neumno in ne vem kaj se vse potem pa pac ne jokaj in ne jamraj. In ne, drzava oz policija ni kos organiziranemu kriminalu. Saj se dela in se nekaj tudi anredi, vendar bi zato, da bi lahko to problematiko resevali se v vecjem obsegu enostavno premalo ljudi. In ne, ne mores kar naenkrat rect: sedaj pa ne bomo vec nadzirali cestnega prometa, dajmo vsi po drogi delat.
Na projektu, ki se je realiziral s prijetjem ciganov iz novega mesta ki so preprodajali drogo, je delalo cez 100 ljudi. Operativne sile pa je cca 2800. V 2800 so zajeti tudi tisti ki nadzirajo promet, nadzirajo tujce itd... In zato si lahko nek linijski kriminalist ki dela po drogi, privosci da gre 1x na teden na teren in skusa dobit kakega na ulici. in ce mu rata, potem dva dni dela ko nor, da ga spravi do preiskovalnega sodnika. Potem naseldnje tri dni pa dela po kaznivih dejanjih ki jih folk prijavi pa jih ne uspejo ostali popisat in spisat ustreznih aktov.
Ampak se enkrat - drogo vsak sam vzame - dilerji ki jo zastonj naokrog ponujajo so mokre sanje odvisnikov in izum paranoidnih starsev ki nocejo verjeti da je njihov otrok sam poskusil ker ga je pac zanimalo oz je pac neumen. Ne vem no mene kot troka nikoli ni zanimalo kako je bit na heroinu. vecine populacije ocitno tudi ne.