Najprej, nimam praktičnih izkušenj. Sem pa videl (tudi tukaj gor) kar nekaj horror stories glede ločitev, kjer so več ali manj vedno potegnili očetje krajšo.
Sam bi pristopil tako: koliko sta prispevala v zakonu v % je po moje nepomembno, ker ko boš ti vrgel zneske na mizo, bo ona vrgla čiščenje, pa pedikuro, pa otroci, itd. In bo kar naenkrat ona zraven mesečno prispevala še jurja
...
Tako da, sam bi šel pri premoženju ustvarjenem v času zveze na 50-50%.
Kar se pa tiče predhodnega premoženja, pa po moje nikakor ti tega ne more vzeti oz. dokazat, da ni tvoje. Torej, če si ti vrgel v stanovanje svoje delnice+denar s strani staršev v višini npr. 100.000 EUR se bi to moralo izločiti ven. Ravno tako tudi morebitne druge stvari, npr. avto. Isto velja seveda tudi zanjo
In če je sedaj celotno vajino premoženje vredno 200.000, odšteješ to kar si prinesel pred zvezo (npr. 100 jurjev), ji skeširaš 50 jurjev in greš. In upaš, da bo vzela. Je to fer: verjetno ne, ampak v takih okoliščinah ni cilj, da se ti fer počutiš, ampak da zaključiš zgodbo z minimalnimi stroški.
Ker če boš šel enkrat na sodišče, se zavedaj, da ti bodo samo ti stroški požrli še pa še denarja, da ne govorimo o živcih in še čem. S tistim 70-30 ne vem, jaz ne bi šel v to smer, morda kot pogajalsko izhodišče, ampak ti je že odvetnica povedala, kaj se bo zgodilo. Boš naenkrat ugotovil, da je bilo tisto brezplačno čiščenje in kuhanje kar svinjsko drago na koncu.
Držim pesti, da dobro zrihtaš. Morda se bo
softi javil. On ti lahko zagotovo kaj bolj pametnega svetuje kot jaz.