Ločenci in otroci ločencev

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
softi, bodi močen. Cel Alter je s tabo. Tega ti ne privoščim in upam, da se bo s časoma rešilo. Država pa itak ne naredi nič, niti v drugih segmentih, saj vidiš, da je vse v pi..di

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Ne, država naredi preveč in onemogoča, da bi se dva morala zmeniti. Ker eno stran preveč ščiti, se zmeniti niti ni treba.
Da bo državni uslužbenec vedel, kako urediti odnose v neki razpadli družini (in verjetno ima cel kup takih), pa so po mojem optimistična pričakovanja.
Softija pravzaprav ne bi zagovarjal, ker ne vem druge strani zgodbe. Še manj pa imam kak nasvet, ker nimam tovrstnih izkušenj. Ampak, če je njegova svojo zgodbo celo predstavila po TV, potem je softi očitno žrtev. Na TV običajno iščejo samo ekscentrike in nam servirajo njihova mnenja.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Kolikor sem jaz videl, spoznal in poslusal locenke so one itak vec ali manj oh in sploh. Partner pa je zmeraj nekaj zajebal itd. ni to tema...
Otroci pa, kot moski, lazje ocenim 'posledice' na moskem delu populacije, so mnogokrat malce pre-metro-sexualni
smile-1.gif
Manjka moska roka, ki zna kaj popravit, zidat, švasat, natknit verige na avto itd. za zgled. In pol se taki fantje mal bosi na teh podrocjih. Niti ni treba da je to posledica locitve, lahko ostanejo brez oceta zaradi drugih razlogov. Mojih pet subjektivnih centov.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik netko pravi:
softi morem rečt svaka ti čast men bi se strgal otroci bi bili brez mame oče bi bil pa v zaporu... imam tudi jaz tri komade:)

Hvala.
Ne smes. To ni resitev. Vseeno je mama. In otroci bi bili zaznamovani. Dvakratno.

Pa da ne bos mislil, da je tole vse. Zacelo se je z groznjami s pedofilijo. Potem nasilje in redni obiski policije, prijave. Pa izsiljevanje glede hise, premozenja. Vse se pocasi koncuje, ostajajo pa teli stiki in travme otrok.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
softi, bodi močen. Cel Alter je s tabo. Tega ti ne privoščim in upam, da se bo s časoma rešilo. Država pa itak ne naredi nič, niti v drugih segmentih, saj vidiš, da je vse v pi..di

Drzava ni sposobna. Nima zakonske podlage. Nima ideje. Zal sem bil delezen privat tolazb z vecih konce. In vidis, da je povsod zakonska omejitev, strah. To te samo se bolj razjezi.

Lep primer je, da policija ne sme dat enega k teb v avto, na zadnji sedez, pa da ta na lastne oci vidi kako prides v garazo, se ust ne odpres in fases prasec, to in ono. Zmerjanje, pol pa klic..davi me, tepe me. Ne smejo tako postopat.

Se huje je, ko je priznala, da me je udarila veckrat in tozilec zavrne. Zavrne ker je priznal apoliciji, kar je enako nic. Njemu ne bo, z odvetnikom pa sploh ne. Torej kaj naj naredimo? Isti pa preganja mene, ceprav vse zanikam.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Heh,... če si star nad 35 imaš zatonj
wink-1.gif
. Tega pri nas ni samoplačniško. Moraš pa pred tem na komisijo na Ginekološki kliniki, da ti vasektomijo odobrijo.
Drugače pa striktno uporabljaj kondom, če že otrok nočeš imet.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Najenostavneje pa bo, če ne sploh ne sexa (več).
tongue-1.gif
Heh, maš prav.
Vprašanje je če je sploh že kdaj?
evil.gif

Res je, taki, ki so topogledno povsem neizkušeni, se najbolj bojijo prezgodnjega izliva.....oz. da ne bodo znali kontrolirat
wink-1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Zakva ne, itak ti noben ne zna kaj boljšega svetovat, kot sem ti jaz pred časom v točki 2.
Začni govorit isti jezik kot ona.
Resno mislim.
uf-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Zato ker ima tema neko rdeco nit in je fora pisanja v sledenju te niti. Bi slo?

Govoriti isti jezik? Ne morem. Ne gre. Ne smem. Ni prav do otrok in ni ok zame.

Kako pa bi zgledal ta isti jezik? Po odlocbi mora dat dokumente. Jih ne da. Potem napise, da se ji zdi prav, da dokumente ne prilaga.

Po odlocbi so solske kratke pocitnice enkrat pri meni enkrat pri njej. Letos jih je imela feb, ko bi morali biti pri meni. Kao ona razume, da so za prvi maj pri meni. Potem jih je vzela za orvi maj, ker razume, da so za orvi maj pri njej. In v tem solskem ketu mi spt ponuja feb, sebi papise maj. 4 leta nisem bil z otroci za prvi maj. Z njimi sem vsak drug vikend, pa se to ne. Pocitnice pa itak ona kroji. Kak bi bil njen jezik?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Zal velja le, kar je crno na belem. Ce pise da so 1. maj pri tebi, so pri tebi. Ce ne, klici policijo. Ce nimasta vsega crno na belem, stori to cimprej. Druzga ne vem, kaj bi lahko pomagalo.

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Točno tako!
Ker se z žensko ne da dogovarjat v normalnem jeziku, vse samo uradno. Odvetnike, spisat kdaj pa kdo itd..če se baba tega ne drži, poklicat pristojne inštitucije in izsilit kar ti "pripada".
Žal te bo to stalo nekaj denarja (odvetniki...) sam pač pri babi, ki je zaščitena kot polarni medved in zraven še žleht, drugače ne gre.
Srečno!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Sej je crno na belem.
Prijava ba policiji do danes ni sla na tozilstvo.
Sodisce do danes ni razsodil, razpisal naroka.

Minilo je 8 mesecev.
Da je oproscena izzivljanja nad otroci z ledinim tusiranjem je policija spisala v parih mesecih. Ni dokaza, ona trdi da ni. Otrok noben ni zaslisal.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Ko sem že napisal, sociopatka. Res bi morali na sodišču malce spremeniti prakso - starš ki ovira stik otrok z drugim bi moral biti spoznan za nesposobnega prepoznati potrebe otrok in bi morali biti otroci predodeljeni. Škoda, da se tako poredko dogaja (Statistični urad da podatek (razvidno iz tega kdo plačuje preživnino), da je razmerje dodelitev otrok do 18. leta 1 proti 20 v korist žensk, pa poznam odstotno bistveno več nesposobnih žensk kot njihovih partnerjev). No, včasih se zgodi tudi drugače, poznam primer. Samo to je splet naključij in specifik. Softi več pa pod privat, če te zanima.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Heh,... če si star nad 35 imaš zatonj
wink-1.gif
. Tega pri nas ni samoplačniško. Moraš pa pred tem na komisijo na Ginekološki kliniki, da ti vasektomijo odobrijo.
Drugače pa striktno uporabljaj kondom, če že otrok nočeš imet.

Najboljša kontracepcija je itak pogled na tvoje palaæinke...
evil.gif

@softi...preden si ustvarimo mnenje, bi bilo prav, da slišimo oziroma beremo še drugo stran, to je 'jedino', ampak okej, dvomim, da je na alterju

19. jul 2007
2.843
1.566
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Bila je na tv in povedala, da je 10 let zrtev nasilja, a se ni zavedala. Fizicnega, psihicnega, ekonomskega. Nikjer ni delala, a vsako leto dopust, jedla je dobro, oblacila se dobro.

Kupe zapiskov sem nasel v hisi. Meni kazejo na nacrtno postopanje. Med zapiski je bil nameec nacrt kaj lahko vse tozim, kako bom sla po vrsti, kaj zahtevala. Na drugi strani ma porje neumnosti. Ko to povezem dobim rezultat. Nekdo, ki za vsako ceno poskusa doseci zadani cilj. Cilj je napacen, cena visoka.

Na svoji poti ne gleda na druge, na nacela, moralo. Z mojim ocetom se je hudo poigrala in ko sem to videl, sem vedel, da ni meja. Ko jemon to dojel, je bilo kot bi mu odrezala se tisto roko, ki jo ima. Leta so mimo, a ni prebolel in nikoli ne bo. Podobno je naredila z vsakim, ki je naredil korak, ki ji ni pasal.

Tko da mom? Ne, zavestno primitivno postopanje,

Ponavadi ne pišem, ampak ko sem prebral "Bila je na tv in povedala, da je 10 let zrtev nasilja, a se ni zavedala. Fizicnega, psihicnega, ekonomskega. Nikjer ni delala, a vsako leto dopust, jedla je dobro, oblacila se dobro" sem pa rekel, da nekaj napišem (pa nisem prepričan, da je kaj posebno tehtnega).

Situacija s svakom je skoraj identična (samo en otrok).

Tudi svakova "jedina" je bila na TV v vlogi žrtve (še sedaj ne vem kaj je hotela s tem doseči, ne vem, sebi dokazat, da je pravzaprav vse res kar halucinira).

Svinjarije, ki se dogajajo, so tudi nore. Glede omejevanja stikov praktično identično, skoraj vedno bolan pozimi, tako da ne sem iti ven iz stanovanja. Sabotiranje, da ga ne more prevzeti. Po moje imel samo 1/3 sodno določenih stikov. Seveda vse najslabše o očetu, ...

En vikend, ko je bil končno pri očetu, sta končno počela fantovske/očetovske stvari (nič posebnega) in je padel in si presekal ustnico, nič posebenga, tudi ne kaj posebej velika poškodba (sedaj se mu ne pozna čisto nič). Ko je prišel nazaj k njej, je takoj sledila ovadba, da ga je oče brutalno pretepel in ta presekana ustnica je bila potem dokaz za to.

Drugače pa kaj narediti z otroci:
- nič slabega "jedini", še vedno je njihova mati
- glede na vse okoliščine, dejstvo da ti je bilo mar za njih, to bo za vedno ostalo. Niso bili zavrženi, to bodo vedno čutili, to bo pretehtalo tudi vse sranje, ki ga bodo dobili zaradi dejstva, da ti obstajaš
- pa kot so že rekli, karkoli želiš doseči, samo uradno in pismeno