@softi
1. kaj bi bilo, če bi enkrat prevzel otroke in jih odpeljal, za ta dovoljen čas, nekam iz kraja?
2. kaj bi bilo, če bi nekoč prelomil dogovor z njo - tak manjši enostavnejši - in stvar naredil po svoje?
3. kaj bi bilo, če bi v šolo/vrtec prišel ravno takrat - nenapovedano - , ko jih prevzema ona?(naj jih vzame, sam da te otroc tam vidio. pa ona tudi: oh sam pogledat sem jih prišel, bi rekel.
4. zakaj jih enkrat ne vrneš njej z nečem, kar bodo otroc kometirali: to je od atija
5. zakaj ne daš za parking 10€ - ali grete s taxsijem, saj si razbil/na servisu avto, pa ste pri zdravniki v ordinaciji - skupaj?
6. zakaj ne prideš skupaj z novo spremljevalko - če je - pred policijo in prevzameš otroke?
7. zakaj je ne pokličeš in vprašaš, kaj hudiča pa je bilo v šoli? otroc se tako čudno vedejo. kako? ja ne vem, čudno. ja kako čudno. ja čudno a ne! daj ji mislit !!
8. nekaj morajo imeti radi. in to spotenciraj, da se bo govorilo pri njej doma.
9. malo po malo, pa ji boš prste zmečkal !!
Ti poskušam odgovoriti
1. Jih odpeljem vsakič. Ko imam stik nimam omejeno kje sem lahko. Problem imam le, da ne morem v tujino, ker mi na stik ne priloži potnih listov, ki bi ji skladno z odločbo morala.
2. Sem večkrat naredil nekaj po svoje. Ko sem se odselil iz hiše, za katero sem vse plačeval, sem zahteval, da naroči in plača servis za plinsko peč. Ko dostavi, da je servis narejen dovolim točenje UNP in ogrevanje. Bilo je ravno v tistem času, ko se je zgodila tista nesreča s smrtnim izidom nekje na Rogli. Kot lastnik sem odgovoren za delovanje peči, a ker je ne uporabljam, ne dobim najemnine, sem želel to rešiti na ta način. Dobil sem tožbo za motenje posesti, na naslov, kjer nisem bival. Ker nisem tožbe upošteval sem dobil izvršbe na hišo, premičnine itd. In kazen 4000€ v kolikor ne dovolim točenja plina. Da imam izvršbo na hiši sem opazil po naključju in po preverjanju an sodišču kaj se dogaja sem prišel do sodbe, sklepa, ki mi ni bil nikoli vročen. Zadnji trenutek sem vse dovolil in se izognil 4k kazni. Danes, po več kot dveh letih imam še vedno vse izvršbe, ker se ne strinja, da sem naredil vse kar se je zahtevalo.
Teh primerov je še več. Skupno jim je to, da se vsak moj odklon konča na sodišču. Prej v postopku ločitve, potem vzporedno v novih procesih.
3. Ne smeš. Ni dovoljeno. Ni prav glede otrok in zmedenosti. Smo se pa pred leti srečal na eni prireditvi. Otroci so me ignorirali. Jaz sem samo gledal. Sestra je kasneje stopila do najstarejše in se pogovarjala. Prišla je jedina in otroka odvlekla od tete (hči je sestro objemala okoli vratu in jokala, da se hoče pogovarjat) z beseda Danes ni njegov stik.
4. Ne smem. Otroci me morajo minimalno omenjat, ker mami je jezna, če govorijo o meni. Ne smejo ji povedat, da bi bili pri meni, ker je zelo jezna. Igrače, obleke, nič ne smejo odnesti od mene k njej. In obratno. Če katera od deklet pozabi elastiko za čop pri meni, je to kot bi kdo umrl. Panika, strah, jok, jecljanje.
5. Ne razumem, a ko ima ona stik ne želim biti blizu. Ko imaš enkrat ducat prijav nasilja, se ti en da več ukvarjat s tem. In spet, ni prav zaradi otrok.
6. Sem že bil z novo. Trenja so ista, potem pa se dolije na ogenj še, da je nova taka in drugačna, da naj jo bo sram tega in onega. Otroci bi to gledali in trpeli, zato ne. Pridem, vzamem, grem. Brez besed. Prve sem govoril letos konec julija in sem spoznal, da je bilo izguba časa.
7. Sem danes. Je šola reagirala. Vrtec je tudi že. A vse to je kratkoročno. Zaveda se, da nimajo pooblastil in je vse skupaj samo besede, mrtva črka na papirju. Potem s eobrne proti tistim, ki so ji kaj rekli in sledi linč istih. Meni se smilijo.
8. Imajo radi. Ne smejo govoriti, ker je mami zelo jezna.
9. Nikoli.