CSD prvič
V kolikor ste zadržani, je vaša dolžnost, da se z materjo dogovorite glede drugačnega načina prevzema otrok, v kolikor to ni mogoče, je potrebno sodno odločbo, kot takšno, izvajati. Dolžnost starša pa je, da na sodišče poda predlog za spremembo načina izvajanja stikov.
CSD drugič
Spoštovana starša,
Center za socialno delo, vrtec itd. nimajo pravne podlage za drugačno tolmačenje odločbe, od tega, kar je zapisano. Načeloma bi veljalo, da bi otroke lahko prevzela tudi druga odrasla oseba, ki ji oče zaupa in bi jo v to pooblastil, v kolikor bi se s tem strinjala mati. Oziroma se starša lahko sama dogovorita o tem. V kolikor dogovora med staršema ni, je potrebno natančno izvajati sodno odločbo oz. podati na sodišče predlog za spremembo oz. drugačno določitev oz. izvajanje stikov v nepravdnem postopku.
CSD tretjič
drži, da sva govorila o tem, da bi bilo smiselno, da bi, zaradi krajevne oddaljenosti, lahko otroke prevzela tudi vaša partnerka, na podlagi vašega pooblastila. Res pa je, da v kolikor se mati s tem ne strinja, bo prišlo do težav.
In mati vseh problemov, ne zmožnost sprejemanja odločitev, usmerjanja in aktivnega reševanja. Zakon je namreč jasen
106. člen
(2) Tisti od staršev, pri katerem otrok živi v varstvu in vzgoji, oziroma druga oseba, pri kateri otrok živi, mora opustiti vse, kar otežuje ali onemogoča otrokove stike. Prizadevati si mora za ustrezen odnos otroka do stikov z drugim od staršev oziroma s staršema. Tisti od staršev, ki izvršuje stike, mora opustiti vse, kar otežuje varstvo in vzgojo otroka.
Seveda ni drugega kot dodatni dopis na izvršbo v upanju, da sodnica spozna nespoštovanje tega člena in useka denarno kazen.
drugače pa..pozabimo, da bi si jaz olajšal prevzemanje otrok. dejmo se v..stresno situacijo.
petek, delam v gozdu, moj stik. jedina smatra, da če je moj, je moj in odide nekam. recimo v dubrovnik. jaz se poškodujem. nisem dosegljiv na telefon, ne morem po otroke in v tistem trenutku sem nemočen.
veste kaj sledi? otroke bo prevzela Policija in nastanila v nek prehoden objekt, dom, hišo. Travme otrok? Jeza? Strah?
Imejte v mislih, da CSD dela za dobrobit teh otrok.