To dvoje nima nobene zveze.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Meni je na redarstvu rekel da so precej zasedeni in da bo kar nekaj časa trajalo preden bo prišla kazen.
guardy: razloge za parkiranje sem delno enkrat že objavil, trenutno jih ne bom ponavljal, ker sem poiskal neke nove info, ki kažejo še bolj stanovalcem v prid. Je pa zorni kot slike namerno tak! Če bi se pomaknil nekoliko bolj levo bi bila slika drugačna!
Štos je samo v tem, zakaj je lahko 10m3 snega na intervencijski poti, avto pa ne sme biti?
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Vlačičevo ministrstvo hkrati ugotavlja zakonsko neskladnost pri pooblastilih mestnih redarjev. Mestni odlok namreč določa, da ti vršijo neposredni nadzor, kar je sicer z zakonom "dovoljeno" le policistom.
To pomeni, da lahko vozila z radarji kar lepo prodajo.
LP,
PIC
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Ne vem še sta Radar-Škode ravno legalne.
Citat:
V Zakonu o varnosti cestnega prometa iz leta 2008 je občinsko redarstvo poleg pooblastil iz zakonov v prejšnjih letih dobilo še dve novi pristojnosti, in sicer:
- urejanje in nadzor prometa na cestah subjektov samoupravnih lokalnih skupnosti in državnih cestah v naselju in
- nadzor prometa s samodejnimi merilnimi napravami za nadzor prometa, v katerih se prekrški slikovno dokumentirajo.
Beseda urejati v tej določbi pomeni fizično urejanje prometa, kjer le–ta zaradi aktualnih razmer ni prometno-tehnično ustrezno urejen, beseda nadzorovati pa pomeni sistematično pregledovati, spremljati potek ali razvoj cestnega prometa, udeležencev v cestnem prometu ali vozil. Redarji po tej določbi torej niso dobili pooblastilo, da izvajajo nadzor cestnega prometa kot ga izvajajo policisti.
Pri nadzoru prometa s samodejnimi merilnimi napravami za nadzor prometa pa je poudarek na besedi samodejna naprava. To pomeni, da redar nima pristojnosti, da sam odloča, katero vozilo bo meril, ampak samodejna naprava beleži vse kršitelje, postavljena pa je lahko kjerkoli.
cone 30 ne razveljavi križišče, ampak šele znak za konec cone. nekako tako kot znaka za začetek in konec naselja. sicer pa so na jarški itak ležeči policaji, tako da niti ne moreš dirkati tam mimoCitat:
Z ene strani znak 30 je , z druge (če prides s stranske na Jarško) ga pa ni. Verjetno pa je na drugem koncu Jarške, ampak vmes so križišča,.....
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Daj mi povej naslov kje stanuješ.
Upam da stanuješ v privat bajti in da imaš avto na dvorišču. Če pa to ne, pa upam da imaš parkirno mesto pred blokom, v garaži bloka itd...
Ti pošljem redarje.
Citat:
Ni res. Če prideš s stranske na Jarško ne veš da si v 30 coni.