ljubljanski mestni redarji spet v akciji

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Tudi to je treba odpravit.

Kaj pa merjenje hitrosti?
smile-1.gif

LP,
PIC

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.105
6.941
113
pri taščici
Hkrati pa jankovič dovoljuje postavljat reklamne panoje čez cele pločnike- članek v žurnalu!
MI lahko pove koliko je dobil od europlakata koncesije.
Mogoče bi tudi kak lastnik avta toliko dal koncesije? za parkiranje na pločniku.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
kzs..

ka zdaj vse to pomeni, da dejansko ne bojo več smeli meriti z radarjem? ker to je vse skup bolano, bom jaz začel mimo moje hiše kasirat z radarjem...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Meni je na redarstvu rekel da so precej zasedeni in da bo kar nekaj časa trajalo preden bo prišla kazen.
guardy: razloge za parkiranje sem delno enkrat že objavil, trenutno jih ne bom ponavljal, ker sem poiskal neke nove info, ki kažejo še bolj stanovalcem v prid. Je pa zorni kot slike namerno tak! Če bi se pomaknil nekoliko bolj levo bi bila slika drugačna!
Štos je samo v tem, zakaj je lahko 10m3 snega na intervencijski poti, avto pa ne sme biti?
To dvoje nima nobene zveze.
Sploh pa: jaz vam ne bi napisal kazni za parkiranje, ampak kazen zato, ker stav vozili mimo znaka za prepovedan promet ... Potem se ne bi imeli kaj pritoževati.
Lej, tam se ne vozi (in posledično tudi ne moreš legalno parkirat, razen če si avto nesel tja). Sprijaznite se in nehajte tam parkirat.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Vlačičevo ministrstvo hkrati ugotavlja zakonsko neskladnost pri pooblastilih mestnih redarjev. Mestni odlok namreč določa, da ti vršijo neposredni nadzor, kar je sicer z zakonom "dovoljeno" le policistom.

To pomeni, da lahko vozila z radarji kar lepo prodajo
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Preberi si še enkrat. Ne smejo uporabljat ročnih merilnikov oziroma merilnikov, pri katerem človek izbira koga bo meril, koga pa ne, samodejn sistem, ki meri vsako mimo vozeče vozilo in avtomatkso zabeleži kršitve, pa lahko uporabljajo, ker zo ni neposredni nadzor (ne nadzira redar, samo sistem vse premri in zabeležI. Roomsteraj sta torej legalna.

Nazadnje urejeno:

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.707
1.062
113
Ne vem še sta Radar-Škode ravno legalne.

Ampak v opozorilo.

Radar je skoraj vsak dan postavljen na Jarški cesti pri šoli in vrtcu. Parkiran je med ostalimi avtomobili, tako, da je skoraj neopazen.

Pozor torej, da se ne ujamete. Itak je tam treba pazit zaradi šole.
smile-1.gif

Tam je cona 30, če pridete iz smeri obvoznice, če pa zavijete s stranske poti na Jarško (recimo da pridete od glavnega vhoda v BTC, pa znaka za cono 30 sploh ni in je v bistvu omejitev 50. Tako, da je tu še ena neumnost, ker omejitev hitrosti ni enaka za obe smeri vožnje.
smile-1.gif
:)

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.707
1.062
113
Z ene strani znak 30 je , z druge (če prides s stranske na Jarško) ga pa ni. Verjetno pa je na drugem koncu Jarške, ampak vmes so križišča,.....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Ne vem še sta Radar-Škode ravno legalne.

Sta.

Citat:
V Zakonu o varnosti cestnega prometa iz leta 2008 je občinsko redarstvo poleg pooblastil iz zakonov v prejšnjih letih dobilo še dve novi pristojnosti, in sicer:

- urejanje in nadzor prometa na cestah subjektov samoupravnih lokalnih skupnosti in državnih cestah v naselju in

- nadzor prometa s samodejnimi merilnimi napravami za nadzor prometa, v katerih se prekrški slikovno dokumentirajo.

Beseda urejati v tej določbi pomeni fizično urejanje prometa, kjer le–ta zaradi aktualnih razmer ni prometno-tehnično ustrezno urejen, beseda nadzorovati pa pomeni sistematično pregledovati, spremljati potek ali razvoj cestnega prometa, udeležencev v cestnem prometu ali vozil. Redarji po tej določbi torej niso dobili pooblastilo, da izvajajo nadzor cestnega prometa kot ga izvajajo policisti.

Pri nadzoru prometa s samodejnimi merilnimi napravami za nadzor prometa pa je poudarek na besedi samodejna naprava. To pomeni, da redar nima pristojnosti, da sam odloča, katero vozilo bo meril, ampak samodejna naprava beleži vse kršitelje, postavljena pa je lahko kjerkoli.

In škodi definitvno sodita med samodejne naprave. Merita vse in slikata, kar je prehitro. Brez vpliva redarja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.105
6.941
113
pri taščici
KOt so stacionarce požigal, bodo mogoče sedaj tudi škodam šipe sipal.
Tu najbrž ne posreduje neposredno po kršitvi slik v "štab"

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Z ene strani znak 30 je , z druge (če prides s stranske na Jarško) ga pa ni. Verjetno pa je na drugem koncu Jarške, ampak vmes so križišča,.....
cone 30 ne razveljavi križišče, ampak šele znak za konec cone. nekako tako kot znaka za začetek in konec naselja. sicer pa so na jarški itak ležeči policaji, tako da niti ne moreš dirkati tam mimo

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.707
1.062
113
Ni res. Če prideš s stranske na Jarško ne veš da si v 30 coni. (ne vem pa imena ulice na pamet). Je pa tud res, da so tam kar grdi ležeči policaji.

PS Zanč je škoda parkirala 4 metre od kucla, tako da je verjetno tisti bebo notr meril hitrost na mostu skakalnice.
smile-1.gif
:)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.316
7.323
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Daj mi povej naslov kje stanuješ.
Upam da stanuješ v privat bajti in da imaš avto na dvorišču. Če pa to ne, pa upam da imaš parkirno mesto pred blokom, v garaži bloka itd...
Ti pošljem redarje.

Ja jokica, stanujem v stanovanju v večstanovanjski hiši. Običajno parkiram pred hišo (na ulici - ni pločnikov) kar je čisto legalno, sicer pa sem z namenom da imam kje parkirat tudi vzel v najem garažo nasproti vhoda v hišo, kar pomeni da mam lahko parkirana dva avta (v in pred garažo).

Ne boš verjel celo fasal sem že kazen od redarjev ker sem parkiral preveč na ulico in smetar ni mogel mimo. So prišli s pajkom. In ja, sem plačal pa bi se morda lahko zmenil za opozorilo, samo imam tok morale da vem da ce sem jaz parkiral kot kmet, bom pa se pozrl to kar sem zakuhal.

In ti si patetičen, ko zagovarjaš višje kazni, nato pa trdiš da se ti je zgodila krivica ko si kaznovan ti. A je fer da si dobil kazen, ja mogoce ni, pritozi se, ampak ne pa zdaj iz sebe delat tepca ko mene sprasujes a mam parkirplac ali ne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.105
6.941
113
pri taščici
hehe tudi mi lahko parkiramo na ulici (so pločniki, vendar je ulica očitno dovolj široka da se lahko po obeh straneh parkira ali pa jankovič še ni pogruntal da bi mu postavitev dveh znakov za prepovedano parkiranje prinesla nekaj povprečnih plač dnevno v proračun.
Ne smemo pa parkirat na lastnem dvorišču (kjer po mojem mnenju manj oviramo promet kot pa tista vozila parkirana ob cesti). Sedaj če je problem vožnja po intervencijski poti za dostop do dvorišča si bomo pa svoj dovoz naredil. Ne bo večji problem. Samo potem mi naj napišejo kazen za vožnjo po intervencijski poti (me morajo dobiti na njej!), ne pa da mi napišejo kazen za parkiranje na dvorišču v lasti bloka.

Hehe tudi jaz sem že kakšno kazen plačal, pa se zato nisem bunil, če vem da sem si jo zaslužil.. PRav tako po lj uporabljam bicikel, LPP, garažne hiše....

no zgodbo bom spremljal in poročal.
Je že tri tedne od "obvestila" pa ni še plave kuverte?
Prav tako mi ne odpišejo na email, kjer sem jih vprašal od kdaj imajo pooblastila za izdajanje obvestil o prekrških na privat dvoriščih.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.316
7.323
113
Za kazen maš še cajt da pride... Lej če je zasebno zemljišče potem pomoje zadeva pade. Edino ne vem kako je s to intervencijsko potjo... sklicuj se, da si se ob njej peljal, kolikor se spomnim teh koncev iz svojega otrostva je uvoz precej sirok in bi lahko parkiral tudi brez da vozis direktno potki.

To je archinetova al pot na fuzine? Archinetova ane?

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.707
1.062
113
Honzi

Naj te pomirim.

Danes zjutraj je v Beričevem bil radar. Fokus je zaparkiral izhod iz garaže gasilskega doma, kjer so parkirana intervencijska vozila. Na vratih in na dvorišču pa je obešen znak za prepovedano parkiraje in ustavljanje.

Kaj češ Takle mamo. Inkasanti so zakon.
frown-1.gif