ljubljanski mestni redarji spet v akciji

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Roomster danes v akciji na Zaloški pri silosu
smile-1.gif
Mislm da sm padu v zasedo takrat...
cry12bpy.gif

A kj flesha ta radar? Pa kok je kj tolerance na 50 (če sploh je kj)?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
sass: lastnina je sveta. pot je last MOL.(naj grem kidat tudi zaloško, obvoznico, AC?). Naj jo napiše v lastnino stanovalcev (pol pa svizec zavije čokolado) pa jo bomo mi kidal.
Jankoviču ni reba kidat takšnih poti ali pločnikov, on lahko samo v kakšen občinski odlok zapiše, da ste to dolžni storit stranovalci, pa je stvar zanj rešena. Za poti konkretno ne vem, vem pa da so trgovci ob zaloški (in povsod drugod) dolžni skidat sneg pred svojimi trgovinami, čeprav pločnik ni njihov.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
ThaShizznitt: a ne vidiš kupa snega? Le zakaj potem pred in za kupom snega dobivamo kazni za parkiranje na intervencijski poti? Pa je vsaj še en tak kup snega na tej "intervencijski poti". Je pa res da je bil včeraj že pol manjši kot tik po sneženju.
Zakaj dobivate položnice sem že nevemkolikokrat tu napisal, ampak če mi dosedaj nisi verjel, mi verjetno tud nebi, če še enkrat napišem. saj si vedno hotel vse višje kazni, no zdej jih imaš pa plačuj.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sicer pa sem prepričan da se redarji zaman trudijo. Če pa bi odvetnika najel pa sploh! Samo rabim - čakam sliko napačno parkiranega avta kot dokaz!
Redarji se ne trudijo zaman ampak za 40€ al kolkvam pišejo. Pa tud če se kakšen prekrškar izmuzne, je pe vedno dovolj takšnih ki plačajo. Slike ti pa po zakonu niso dolžni kazat, sam tolk da veš.

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sicer pa pravega razloga za to pisanje in slikanje še nisem objavil in ga tudi ne bom. Vsaj zaenkrat še ne, oziroma dokler se zgodba s kaznimi ne razplete!
Ko pa se to "razplete" bom pa zahteval še javna opravičila od določenih alter uporabnikov!
evil.gif
Tud mene zanima, kako se bo tvoja pritožba rešila. Upam da se boš ti nam opravičil, če se bo razpletla v nasprotju s tvojimi pričakovanji. Pravzaprav se lahko opravičiš že takoj, saj je že zdej jasno, al so te ogoljufali, al pa so te samo mislili.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Hanzi, ne me narobe zastopit. Ne vem, če ima kdo na forumu več prot jankoviæu kot jaz, pa vseeno na tem mestu za tole tablo NEBI nikoli parkiral. Isto kot nikoli ne parkiram na parkplac za invalide.

Pravica gor al dol, znak je postavljen, pa če je pot široka 30m, se tam ne sme parkirat. Jebatga...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Roomster danes v akciji na Zaloški pri silosu
smile-1.gif
Mislm da sm padu v zasedo takrat...
cry12bpy.gif

A kj flesha ta radar? Pa kok je kj tolerance na 50 (če sploh je kj)?
Radar nič ne fleša, tolerance pa ni nič.
Tist kar ti misliš pa ni toleranca, ampak se temu drugače pravi, tist pa je par km/h pač odvisno od tipa radarja. Odštejejo ti tolk, kot je proizvajalec radarja napisal, da se radar lahko zmoti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.941
113
pri taščici
Meni je na redarstvu rekel da so precej zasedeni in da bo kar nekaj časa trajalo preden bo prišla kazen.
guardy: razloge za parkiranje sem delno enkrat že objavil, trenutno jih ne bom ponavljal, ker sem poiskal neke nove info, ki kažejo še bolj stanovalcem v prid. Je pa zorni kot slike namerno tak! Če bi se pomaknil nekoliko bolj levo bi bila slika drugačna!
Štos je samo v tem, zakaj je lahko 10m3 snega na intervencijski poti, avto pa ne sme biti?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.941
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Tam sploh ni folka, tam je edino plac za hinavsko kasiranje ker je dolga ravnina, neposeljena in omejitev 40km/h :norec:
Sherif: lost je napisal 40, jaz samo povzemam. Če on laže, tudi jaz... sorry (je pa to drugače njegov rajon če me spomin ne zapušča)
se pa bolj poredko vozim tam mimo, tako da na pamet ne vem , preverjat pa tudi ne grem zaradi tebe
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Tam je tko, realna omejitev je 50km/h, ampak ko se policaij postavijo tja, če se, vsazga nafukajo da je omejitev 40km/h, ki je res slab km nazaj, ampak je vmes krizisce.

Na točno tak način so mojo teto hotl nafukat 1x, pelala je okol 65km/h , policaj skoci vn češ da je omejitev 40km/h in bla bla bla...na konc se mal kregajo in potem so prišli na to da krizisce razveljavi znak 40km/h in da je 50km/h omejitev.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
guardy: razloge za parkiranje sem delno enkrat že objavil, trenutno jih ne bom ponavljal, ker sem poiskal neke nove info, ki kažejo še bolj stanovalcem v prid. Je pa zorni kot slike namerno tak! Če bi se pomaknil nekoliko bolj levo bi bila slika drugačna!

Pa ne da zdej trdiš, da te je redar skušal ogoljufati in ti je kazen upilil neupravičeno?
Kaj pa je tam za vogalom, da mi ne smemo vidt?

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Štos je samo v tem, zakaj je lahko 10m3 snega na intervencijski poti, avto pa ne sme biti?
Če bi pozorno bral moje poste bi že zdavnaj vedel, zakaj je to tako.

No mogoče bi seti lahko izmazal, če bi dokazal, da nisi parkiral na občinskem zemljišču ampak je tam privatno last stanovalcev bloka?

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Tam sploh ni folka, tam je edino plac za hinavsko kasiranje ker je dolga ravnina, neposeljena in omejitev 40km/h :norec:
Sherif: lost je napisal 40, jaz samo povzemam. Če on laže, tudi jaz... sorry (je pa to drugače njegov rajon če me spomin ne zapušča)
se pa bolj poredko vozim tam mimo, tako da na pamet ne vem , preverjat pa tudi ne grem zaradi tebe
wink-1.gif

Ja OK ni panike.... je že Lost razložu kako je tm z to omejitvijo.

Ta isti dan sm jih vidu na parih lokacijah (na Jarški v coni 30) pa na koncu k sm se pelu dam nism biu pozorn pa sm tu pomoje sam naletu
crazy1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
sass: lastnina je sveta. pot je last MOL.(naj grem kidat tudi zaloško, obvoznico, AC?). Naj jo napiše v lastnino stanovalcev (pol pa svizec zavije čokolado) pa jo bomo mi kidal.
ThaShizznitt: a ne vidiš kupa snega? Le zakaj potem pred in za kupom snega dobivamo kazni za parkiranje na intervencijski poti? Pa je vsaj še en tak kup snega na tej "intervencijski poti". Je pa res da je bil včeraj že pol manjši kot tik po sneženju.
Sicer pa sem prepričan da se redarji zaman trudijo. Če pa bi odvetnika najel pa sploh! Samo rabim - čakam sliko napačno parkiranega avta kot dokaz!

Sicer pa pravega razloga za to pisanje in slikanje še nisem objavil in ga tudi ne bom. Vsaj zaenkrat še ne, oziroma dokler se zgodba s kaznimi ne razplete!
Ko pa se to "razplete" bom pa zahteval še javna opravičila od določenih alter uporabnikov!
evil.gif
tole z lastnino je bolj lame izgovor, konec koncev je ta intervencijska pot namenjena predvsem vaši varnosti, nihče vas ne bi kaznoval, če bi jo sami ročno odkidali. sicer pa veš, kaj pravi star pregovor: pomagaj si sam in bog ti bo pomagal
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.316
7.323
113
A upravnik je prekrškovni organ ki bo sprejel tvoj ugovor ali ti bodo oni plačali kazen? Saj vem da sem provokativen samo če že na ves glas jamraš potem še na glas povej kako rešuješ, ne sedaj nekaj palamudit in se finega delat pa zase držat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.941
113
pri taščici
Daj mi povej naslov kje stanuješ.
Upam da stanuješ v privat bajti in da imaš avto na dvorišču. Če pa to ne, pa upam da imaš parkirno mesto pred blokom, v garaži bloka itd...
Ti pošljem redarje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Daj mi povej naslov kje stanuješ.
Upam da stanuješ v privat bajti in da imaš avto na dvorišču. Če pa to ne, pa upam da imaš parkirno mesto pred blokom, v garaži bloka itd...
Ti pošljem redarje.
A imaš ti svojo privatno redarsko službo, da bi jih pošiljal sem in tja, kakor si boš ti izmislil?
No ker gotovo poleg tega da Apollo parkira na privatnem zemljišču, upaš tudi da bi mu zaračunali kazen (nebi kar tako šetal redarjev) sklepam da se misliš izmazat tako, da boš rekel da si parkiral na privatnem zemljišču, kjer redarji nimajo kaj delat.
Čigavo je zemljišče, se hitro ugotovi iz zemljiške knjige, prometna pravila moraš pa tud tam spoštovat, sicer v BTC-ju, privatnih parkirnih hišah.....nebi blo treba spoštovat nobenih znakov al pa omejitev.

Ampak bolj ko gledam tisto slikco, ki si jo prilimal, manj mi je jasno, kako tebi, ki nikoli ne delaš prekrškov uspe prit mimo tistega znaka - prepovedano za vsa vozila s tablo dovoljeno za intervencijska vozila, sploh odkar je vse zasneženo, samo tam mimo pa odkidano?
A prav sklepam, da voziš intervencijsko vozilo? No če tako, potem je kazen redarjev res neupravičena.

Aja še to sm te že prej enkrat vprašal. pa si pozabil odgovorit. A misliš da te je redar skušal nategnit, ko ti je opilil kazen?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Hhehehehehehe. Pavijankovič je dobil eno okoli kepe.

Take novice pa res polepšajo dan človeku
smile-1.gif
.

C/P iz Financ:

Ministrstvo za promet, ki ga vodi Patrick Vlačič, je preučilo odlok MOL o cestnoprometni ureditvi in občini naložilo znižanje nekaterih kazni, poroča Delo. Gre predvsem za parkiranje na bankinah - kazen se bo morala s sedanjih 200 znižati nazaj na 40 evrov.

Vlačičevo ministrstvo hkrati ugotavlja zakonsko neskladnost pri pooblastilih mestnih redarjev. Mestni odlok namreč določa, da ti vršijo neposredni nadzor, kar je sicer z zakonom "dovoljeno" le policistom.

To pomeni, da lahko vozila z radarji kar lepo prodajo
smile-1.gif
.

LP,
PIC