ljubljanski mestni redarji spet v akciji

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kje imaš na zgornjem scenicu CB anteno?
Eno sliko sivega roomsterja s tablico mislim da je objavljena tudi že na alterju

Jaz jo lepo vidim...poglej malce bolje, bos videl da ima dve anteni.Eno spredaj,eno zadaj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
tudi pri nas ni nihče parkiral na intervencijski poti! Če smo mi parkirali na intervencijski poti(po njihovi logiki), zakaj potem MOL ne poskrbi za pluženje snega na intervencijski poti?(če se tako držijo zakonov!). Tako pa potem pol poti odkidajo (v širini dobre 3 metre) odkidan sneg pa namečejo na ostalo polovico "intervencijske poti"(na zemljišče v lasti lastnikov bloka, ki je tlakovano, v katastru pa narisano kot dvorišče. Nisem vedel da lahko na tvojem dvorišču talajo kazni za nepravilno parkiranje.

Prav rad bi videl odločbo oziroma projekt kjer je narisana tabla za invalide! (kot vem je to postavil ex hišnik na lastno pobudo, brez kakšnih dovoljenj)

Sicer pa kot sem ti že napisal: pri sosednjih blokih so je pojavila(po kaznovanju) taka tabla kot jo imate vi. Očitno je bil nekdo dovolj siten, da se ne bo pustil več .ebat na svoji zemlji.
No jaz si trenutno ne želim take table, ker potem bodo tudi ostali "legalno" lahko parkiral na našem zemljišču. Jaz sem od marca naprej "rešen"
bonk.gif

Je pa res da zanekrat še ne primanjkuje kronično parkingov, mogoče res pozno zvečer.....

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Glej človek dojemi: Nisi imel parkirne karte. Nisi je imel. In nicniso naredili narobe. So spremenili kazen ker si dokazal da defacto si bil upravicen do parkiranja, samo karte pa nisi imel.

Za voznjo po intervencijski poti te redar ne more kaznovati, ker nadzirajo le mirojoc promet in pa hitrost z samodejnimi radarji.
Da te malce popravim.
Hanzi ni bil kaznovan zato, ker karte ni imel, ampak zato, ker njegovo vozilo ni bilo pravilno označeno. oz. karte ni imel spredaj pred šipo.

Jest sm tud lani plačal, ker sem parkiral na mestu, kjer je dovoljeno brezplačno parkiranje do 1 ure, bil sm pa tam pol ure. Samo časa prihoda nism postavil pred šipo. In kaj čmo zdej?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
syntič: na zemljišču bloka (stanovalcev) sem parkiral brez parkirne karte na mestu označenem za invalide(mislim da je na šverc označeno, vsaj tako mi je enkrat prišlo na "uho", ker sicer se znak tepe s znakom ki prepoveduje vožnjo (do invalidskega znaka) razen intervencijskim vozilom.
Kazen dobil za aprkiranje na intervencijski poti(last MOLa) , kar pa sploh ni res! Če že, smo samo uporabljali to pot za dovoz, ampak tega nam ne morejo "dokazat", razen če nas dobijo pri vožnji po njej!

Aja pa da se ne boš spustil v invalide: Bodi brez skrbi,sedaj lahko legalno in legitimno parkiram na teh parkingih (čeprav se jim velikorkat odpovem) . Samo prej pa zaradi "trapaste" BIROKRACIJE" nisem mogel, čeprav sem bil na inv. voziščku in imam odločbo da vozim avtomatika.

Ja saj vem , makovke.....
1.Torej redar te je oglobil na zemljišču last stanovalcev, kje je nekdo na šverc postavil tablo.
No jest mislim da so občinski redarji pristojni da kasirajo na občinskem zemljišču, ne pa na privat, tako da mislim da so ti kazen upilili neupravičeno.
2. Kazen so ti nabili za parkiranje NA intervencijski poti, ti si pa parkiral OB tej poti.
Jest mislim da se ti tud tu upilili neupravičeno kazen, pa še na sliki se te vidi da nisi na poti.

Ker si sedaj dobil opomin, pomeni da da ostajaš kriv, le višino kazni so ti omilili, kar smejo narest, kadar gre za majhen prekršek.
Redar ti je upilil neupravičene kazni, in še pristojni organi so po tvojih pritožbah ugotovili, da si kriv, kljub temu da se iz slike vidi da nisi na intervencijski poti. Pritožil si se 2x, in ostajaš kriv. V evidenci, če jo kdo vodi si zaveden kot kršitelj teh dveh prekrškov.

Zdej me pa samo še zanima, če še vedno meniš, da redarje/policaji ne goljufajo, pa če meniš da so pritožbe vedno pravično obravnavane, da se redar/policaj nikoli ne zmoti - kot si trdil do nedavnega.

Pa če mi boš zdej kaj bolj verjel, če napišem, da me je policaj ogoljufal, da se sodi po sistemu "kadija te tuži, kadija te sudi", da se gre policajem/redarjem samo za polnjenje proračuna....(ti nisi nikogar ogrožal). Pa da si policaji kdaj kakšno kazen tudi gladko izmislijo. No kar odgovori.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
tudi pri nas ni nihče parkiral na intervencijski poti! Če smo mi parkirali na intervencijski poti(po njihovi logiki), zakaj potem MOL ne poskrbi za pluženje snega na intervencijski poti?(če se tako držijo zakonov!).

A so to dolzni narediti ? Jaz poznam samo tisto, da smo mi dolzni na svojem zemljiscu (ki ni od obcine) sami pospraviti. Ce je snega prevec, pride bager (ki ga sami placamo) in ga odrine na travo, ce ga ni prevec, pa lopate v roke ...

Citat:
Prav rad bi videl odločbo oziroma projekt kjer je narisana tabla za invalide! (kot vem je to postavil ex hišnik na lastno pobudo, brez kakšnih dovoljenj)

Pri nas so bloki iz casov, ko je bil se dobri marsal ziv, in je invalidski prostor pac tisti, ki je najblizje vratom. Kaksen projekt
evil.gif
Pustimo zdaj, da so do vrat stopnice, v klet pa je klancina in nekdo z vozickom bi po moji oceni lazje sel skozi klet, kakor po dokaj strmih stopnicah, na tistem prostoru pa parkira ena gospa, ki baje karto ima, ceprav ne nalimane v avtu ... Nimamo nikogar na vozicku, ostali s slabim hrbtom (zaradi cesar ima baje ona tisto) grejo par metrov dlje do avta.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
tudi pri nas ni nihče parkiral na intervencijski poti! Če smo mi parkirali na intervencijski poti(po njihovi logiki), zakaj potem MOL ne poskrbi za pluženje snega na intervencijski poti?(če se tako držijo zakonov!).

A so to dolzni narediti ? Jaz poznam samo tisto, da smo mi dolzni na svojem zemljiscu (ki ni od obcine) sami pospraviti. Ce je snega prevec, pride bager (ki ga sami placamo) in ga odrine na travo, ce ga ni prevec, pa lopate v roke ...
.
Ja, vsak je dolžan pospraviti na svojem zemljišču. Ti na svojem in občina na svojem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
od kdaj sem jaz dolžan skidat lastno dvorišče?
če se bom zložil na ledenem dvorišču, se najbrž lahko pod nosom obrišem za kakšno odškodnino iz police stanovajnskega zavarovanja, drugih sankcij pa ne bi smelo biti.

Predvidevam da je MOL pisal kazen zato ker smo po njihovem mnenju "oviral" dostop po intervencijski poti.
Metrski kupi snega (skidani iz druge polovice "intervencijske" poti" in iz avtov) pa ne ovirajo dostopa intervencijskem vozilom?

syntič: ker karte nisem imel(še ni bilaizdana, nisem je imel doma v predalu ali drugem avtu) , tudi označen ni mogel biti pravilno. Se ti ne zdi logično. Sicer pa sem imel v drugo tisto staro invalidsko nalepko (ilegalno dobljena) pa sem kljub temu dobil kazen, saj pač tista karta ni veljavna. To se mi zdi tudi prav, ker preveč je "invalidov"

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
od kdaj sem jaz dolžan skidat lastno dvorišče?/

Od takrat, odkar gre cezenj potka, po kateri rulja [iz drugih zgradb, ne iz tvoje] lahko hodi.

Kako je z zavarovalnino za padec, ne bi vedel (jaz bi iz svojega nezgodnega zavarovanja pricakoval odsokdnino ... se za vecje bedarije jo izplacajo), smo pa imeli primer, da je zletel sneg z venca strehe nekomu na avto in za razbito sipo in kleparja je pokasiral od bloka. Potem je bilo pa lahko hitro urejeno zavarovanje
grin1.gif
Avto je kar dobro zabilo, ne bi zelel tistega dobiti na glavo ...

No, ob tej priloznosti so tudi omenili kako naj bi bilo s pespotkami. Jaz grem kidat, da me nihce potem nima kaj grdo gledati, ponavadi pa skidam se kaj vec (ravno omenjene poti recimo, ki so samo za pesce/bicikle in ne za avte), sploh ce je kaksna lustna soseda ali pa dobra druzba za klepet zraven. Pri nas gre to precej "udarnisko", smo se vedno napol v SFRJ
roza.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
kadija te tuzi/kadija te sudi ne drzi in tu siris neresnice ze dolgo. namrec ce ti lahko na vsak PLN vlozis zahtevo za sodno varstvo in bo zadevo obravnaval sodnik. Ne tok na pamet no.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
od kdaj sem jaz dolžan skidat lastno dvorišče?/

Od takrat, odkar gre cezenj potka, po kateri rulja [iz drugih zgradb, ne iz tvoje] lahko hodi.

Kako je z zavarovalnino za padec, ne bi vedel (jaz bi iz svojega nezgodnega zavarovanja pricakoval odsokdnino ... se za vecje bedarije jo izplacajo), smo pa imeli primer, da je zletel sneg z venca strehe nekomu na avto in za razbito sipo in kleparja je pokasiral od bloka. Potem je bilo pa lahko hitro urejeno zavarovanje
grin1.gif
Avto je kar dobro zabilo, ne bi zelel tistega dobiti na glavo ...

No, ob tej priloznosti so tudi omenili kako naj bi bilo s pespotkami. Jaz grem kidat, da me nihce potem nima kaj grdo gledati, ponavadi pa skidam se kaj vec (ravno omenjene poti recimo, ki so samo za pesce/bicikle in ne za avte), sploh ce je kaksna lustna soseda ali pa dobra druzba za klepet zraven. Pri nas gre to precej "udarnisko", smo se vedno napol v SFRJ
roza.gif
Se strinjam, in pri nas nekdo sfreza to intervencijsko pot in ostale potke (ga najbrž dobro plačamo preko upravnika, ker porvprečna starost stanovalca je okoli 70 let) samo tistega dela "intervencijske poti" (po tolmačenju MOla) pravzaprav pa našega dvorišča pa ne sfreza. Pravzaprav tja nameče sneg iz intervencijske poti. Obstajajo slike kupov snega ki so bili tudi mesec po sneženju, celo na redarjevi sliki se vidi da je bolj "slabo" očiščeno.

Kaj naredi sneg s strehe in podobno si lahko predstavljam