ljubljanski mestni redarji spet v akciji

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
ksz...

Brez zamere, ampak cakam samo se sliko cepca, ki ga bo parkiral sredi ceste in piskal zakaj je dobil kazen!
smirk-1.gif
Na eni strani vsi vemo kaksne place bi "morali" imeti in kaksne bonuse, nihce pa ne pomisli, da se bo nekoc morda treba navaditi tudi na pravilno parkiranje. Trdim, da ce bi bilo mestno redarstvo privat firma, da bi bil lastnik eden izmed najbogatejsih v drzavi. In ne zgolj na racun premalo parkingov. Parkingov je dovolj je pa res, da niso vedno tam kjer se ti sprdne, da bos imel avto pred vhodom. Jeba pa so stari bloki, bs3, fuzine etc.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
ksz...

Brez zamere, ampak cakam samo se sliko cepca, ki ga bo parkiral sredi ceste in piskal zakaj je dobil kazen!
smirk-1.gif
.
Takega, ki je parkiral stredi ceste in zaprl celoten vozni pas povsem jasno vidimo na sliki. Res pa, da si ni napisal kazni pa nima za kaj piskat.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Jha, če ti finančno ne znese parkirnina, pol mogoče zamenjim šiht pa da ne bo sedež tam, kjer ni prostih frej parkirplacov...drugač se pa 10 minut peš proč še dobi parkirplace samo se ne bo več dolgo k se dela po bežigradu enosmerne ulice, da bo imel folk kao kje pakirat, seveda bo pa moral plačevat...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.095
16.267
113
ne me narobe zdej razumet, saj se ne pritožujem pač zato ker sem skasiral kazen... gre za to, da vedno parkiram čimbolj po zakonu oz. čimbolj uvidevno do drugih voznikov, sploh mi ni primarno da sem 5m od vhoda in sedaj sem dobil kazen za parkiranje po že ustaljenem načinu zaparkiranja avtomobilov sodelavcev.

nič nebi rekel če bi mi v kazni očitali nepravilno parkiranje v smislu da mam pol avta na voznem pasu ampak ne, meni očitajo prekršek, ker sem nekoga zaparkiral. do včeraj si to lahko brez problema naredil.

pa važno da smo sedaj prišli do zaključka da nočem plačevati parkirnine v parkirni hiši, a ne Štibr, in ne da se redarji dnevno zmišljujejo komu in s kakšnim razlogom bodo pisali kazni. še enkrat, sodelavka za identičen prekršek ob enaki uri na istem mestu (dobr, 4m za mano) ni dobila kazni, dva avta pred mano pa. en mersedec + še en. očitno je redar s svojo strokovno usposobljenostjo ugotovil, da si ona pa kazni ne zasluži. full dobr.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.095
16.267
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
ksz...

smirk-1.gif
.
Takega, ki je parkiral stredi ceste in zaprl celoten vozni pas povsem jasno vidimo na sliki. Res pa, da si ni napisal kazni pa nima za kaj piskat.

dejansko
grin1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Zame oviras promet in se nekoga si zaparkiral. Zakaj sodelavka ni dobila kazni pojma nimam, ni fer, ampak tako je. Tudi onegavit lepotic ne morejo vsi, tako pac je. Ampak jaz se za tole ne bi pizdil. Bi se sam pri sebi, ampak to je pa to.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Imaš tri avte, vse bolj kot ne preseratorske, v katere zmečeš en kup dnarja, pol pa tle jam(b)raš, da nimaš za parkiranje. Sori, ampak takole se enostavno NE parkira in čisto pravilno in pravično je, da si fasal. Škoda ker ni še tista tvoja sodelavka.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Pač si boste moral v službi izborit parkinge v garažni hiši (bil zadnjič v njej, ker ima mali dohtarja za bež.)
Če si tega ne boste, boš pač avto pustil nekje v črnučah in šel s šestko do bežigrada. Saj vem da to v tvojem poslu najbrž ne bo šlo, ampak....
Ura v garažni hiši je 1,5 evra.
Kdo so uporabniki druge garažne hiše (tiste poleg javne)?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Imaš tri avte, vse bolj kot ne preseratorske, v katere zmečeš en kup dnarja, pol pa tle jam(b)raš, da nimaš za parkiranje.
Pa ti ne kapne, da če zmečeš ves denar v avte, da ti ga potem zmanjka za Jankovičev stadion?
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Sori, ampak takole se enostavno NE parkira in čisto pravilno in pravično je, da si fasal. Škoda ker ni še tista tvoja sodelavka.
To imaš prav, da se takole ne parkira, ampak je tudi res, da so take kazni kot so sedaj lopovske. In tale lopovščina(beri ropanje) z oderiškimi kaznimi je hujša barabija, kot nepravilno parkiranje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.095
16.267
113
ksz...

lol, lahko bi vedel, kaj se bo v končni fazi izcimilo iz tega, total zgrešen pogled na problemčič, ki sem ga izpostavil, a skoraj nihče ga ni dojel... tukaj sploh nima veze da sem direktno jaz dobil kazen, niti me ne moti višina kazni (se mi bolj splača sem ter tja plačat tako kazen kot pa parkirati v parkirni hiši), predvsem pa tudi pod razno nima veze koliko (preseratorskih
hysterical-1.gif
, zakaj to?) avtomobilov imam. in nimam treh.

bi poizkusil še enkrat razložiti situacijo in povedati kaj me pri vsem skupaj moti ampak bi bilo to več kot očitno total brezveze, ker ste slabši kot konji s svojimi plašnicami...

imejte se fino še naprej in upam, da boste kdaj v podobni ali pa kar identični situaciji, morda takrat dojamete kaj sem hotel povedati.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Hehe, tvoj point je, da ni kazni dobila se sodelavka!
grin1.gif

Nagradno vprasanje (glede na pizdakanje o kaznih in polnenju blagajn), kolikokrat bi se tako parkiral, ce bi fasal 200 eur?
smile-1.gif
Zal, ampak tako je.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.095
16.267
113
tudi v tem ni point.. no ja... delno. ampak ne v smislu nej jo ona tud dobi (halo no) ampak v smislu kok se redarji zmišljujejo, delujejo totalno kot se jim sprdne - v zadnjem mesecu sem imel avto identično parkiran vsaj 15x, redarji VEDNO zraven in vse naokoli pisali kazni, meni in podobno parkiranim pa ne. zakaj? sej se zakon ni spremenil včeraj.... če bi vedno za tak način parkiranja dobil kazen tega topica sploh nebi bilo.

kazen 200€? potem je garažna hiša definitvno boljša izbira, sploh ni kej razmišljat.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
kazen 200€? potem je garažna hiša definitvno boljša izbira, sploh ni kej razmišljat.
Pa misliš da se v tem primeru garažna hiša nebi podražila? Kako je že s tisto ekonomsko računico o ponudbi in povpraševanju?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ej samo tebi pa samo 6 m pod ilovco ne bo pretezko, ker je zivljenje tako nepravicno.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Kdo gleda ozko in kdo širše bi se tudi dalo razpravljati, ampak se mi ne da.
Čeprav nikoli nisem rekel, da sem angelček, in tudi nisem, mi takšno parkiranje niti ne pride na misel.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.095
16.267
113
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Čeprav nikoli nisem rekel, da sem angelček, in tudi nisem, mi takšno parkiranje niti ne pride na misel.

meni tudi nebi če bi tam moral parkirati 1x mesečno. vsak dan, večkrat na dan (dinamika službe) ti pa spremeni mnjenje. verjemi. kot sem že napisal, vedno parkiram tako kot je treba če se le da, v življenju sem dobil 4 kazni za nepravilno parkiranje, od tega so 3 izpred firme, ampak bolj upravičene kot pa ta. in sem jih tudi plačal brez kakršnegakoli ugovarjanja.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Potem je stvar bolj enostavna. Tvoj delodajalec bi ti moral zagotoviti pogoje za delo. Če je to parkirni prostor, je to pač to in če je tak način dela, mu pač nesi račun.
Nekdo mora priti k pameti.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ej samo tebi pa samo 6 m pod ilovco ne bo pretezko, ker je zivljenje tako nepravicno.

6 klafter, to je cca. 2 metra
wink-1.gif

Na temo: bizarno je, da firma kupi oz. najame poslovne prostore, ne kupi/najame pa parkirisc. Ce bi bil to obvezen pogoj, tako kot je varstvo pri delu, bi bil veliko vecji red.

Tukaj je en spisek parkirisc s cenami, ocitno je mesecno parkiranje od 50 EUR navzgor ... niso ravno take cene da bi clovek vsak teden redarje financiral.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
zanimivo zanimivo

ko enega s 0,4 promila ustavijo vsi ploskate navijate zahtevate še strožje zakone še več kazni.,,,

ko vam nabijejo kazen za NEPRAVILNO parkiranje (ste zavestno nepravilno parkirali) pa pluvate po redarjih... glumite da niste nobenga ogrozili (pa čeprav gasilski kamion ne mroe po intervencijski poti (hja to je enako lovska kot to da sem jaz ker sem spil 2 pivi morilec)) čeprav zaradi vas drugi ne morejo voziti..

eni seveda pravite da boste pobegnili pred redaji

in potem si še upate trditi da nimate dvojnih meril?!?!

ali plačajte parkirno hišo ali pa z avtobusom, taksijem... kazni naj bodo pa 4000€! ali več!

a?

uredu?