Lj. Bežigrad - Slovenčeva

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Če pogledava tvoj primer, kolikokrat si vozil in telefoniral s telefonom v roki? Kolikokrat si plačal kazen?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Kazni nisem plačal še nikoli, telefoniram pa redno - sicer prostoročno, pa vendar. Misliš, da Danci, Nemci in Angleži ne telefonirajo med vožnjo in ne pišejo sms-jev?

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Pol nimava kej, jaz imam tudi prostoročno, telefon sem vzel za primer, ker je lažje razpravljat, kot pa o alkoholu. Nisem bil pozoren na Dance in Nemce, sem vedno kaj iskal okol in so mogl oni name pazt, po Angliji se pa še nisem peljal.

Načeloma od ljudi k jih poznam večina telefonira redno, na relaciji 30 km tudi po več klicev. Ne poznam nikogar, ki je bil kaznovan. Moje mnenje je da tudi če bi bila kazen 1000 bi počeli isto. Če bi bila pa kazen 20 eur in bi bili ustavljeni na taki relaciji večkrat, za vsak klic posebej, pa nebi več telefoniral. Preslikaj to na ostale prekrške in dobiš moj predlog. Nižje kazni, ekstremno večji nadzor.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Ali misliš, da imajo v prej omenjenih država 'ekstremen nadzor' - ker nekje mora biti težava, da imamo 3x več mrtvih/100.000 prebivalcev kot Danci.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
V Angliji imajo ekstremen nadzor.
Predstavljaj si spoden primer v Grčiji, Sloveniji in na Norveškem:
Dva v avtu, 70 čez naselje, na cesto steče otrok, ki ga voznik povozi, bo sovoznik policiji povedal da voznik ni vozil 50?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Ne vem - najbrž odvisno, kdo je sovoznik. Point je v tem, da telefonirajo med vožnjo tudi Danci, prav tako tudi pijejo in vozijo, prav tako vozijo prehitro - morda omenjeno stvari delajo manj pogosto, vsekakor pa ne 3x manj pogosto.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:Potem sem mu rekel, da ne bo po kakih forumih jokal, da je dobil kazen, je reku da kle ni radarjev, ko bodo, bo pa peljal počasi.
In svetovno Slovenijo je skoraj pobralo, ko so v MB postavili radarje... Namesto, da bi razmišljali, da je potrebno čimveč tehničnih pomagal, ki vsakič merijo prekrške in po drugi strani je potrebno pritisniti na upravljalce ceste, da je omejitev SMISELNA in ne pretirana.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Evo, rešitev: v telefone bi morali proizvajalci vgradit akceleratorje pospeška, da ko bi se s telefonom premikal hitreje, kot 20 km/h, bi se moral telefon "izklopit".

OK, ne bom ravno napisal sarcasm Off, ampak ... vse se da, če se hoče in če je volja. Ampak to je tko, kot če bi nehal prodajat nafto, bencin, plin itd. da se ljudje ne bi mogli vozit. Nesreč bi blo pa ziher manj. No, razen sred LJ maš šanso, da te kdo s kolesom nabaše. Na polno.
frown-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Zakaj se pa na uvozih/izvozih ne montira nečesa, kar bi preprečilo tovrstne nesreče, mi pa niti približni ni jasno.
Ker proti takim mladcem s stavami in polnimi jajci niso učinkovite.

Sicer pa mularija res nima varnostne kulture (ne trdim, da je bilo včasih kaj bolje), včeraj sem že ponoči videl na zjahani štirki brez luči in čelad dva mulca gor s polnim gasom, pa še kar nekaj prometa je bilo, na neosvetljeni ozki cesti. Več kot toliko že ne moreš izzivat.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Za bedake ne pomaga noben zakon, nobena višina kazni, ker bodo divjali še naprej. Če ni nič v glavi pač ni. Zakonsko so preveč zaščiteni.Če je povzročil huda nesračo takoj v zapor, pa naj tam čaka rezultate analiz, še posebej, ker je večkratni povratnik.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Pomoje ni nek velik problem namestiti spikerjev, ki ti prebušijo gume zgolj ko jih prevoziš v napačni smeri - ali pa kakšne druge tehnologije, bemtiš, na Luni smo bili pred več kot 40. leti.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Pa naj zaradi mene pokradejo 50 % vrednosti investicije - folk umira zaradi problema, ki je precej lahko rešljiv.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Država bi s tem imela samo strošek, iz teh špic se ne da keša potegnit....

Z vsako smrtjo ima pa država par miljonov € izgube, kaj se potem bolj splača?

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Stopnja brezposelnosti v Sloveni je visoka in menda narašča.
Predlagam, da se stopnja brezposelnosti zmanjša na zelo enostaven način: na vsakem izvozu na AC je potrebno zaposlit po 3 ljudi, da cel dan pazijo, da kdo ne zapelje v nasprotni smeri. Lahko bi (v primeru napak) mahali s flourescentnimi zastavicami, ki bi jih izdelovalo podjetje ZastavAC d.o.o. in spet se nekaj ljudi zaposli z izdelavo le teh. No, zdaj pa izračunajte, koliko imamo izvozov z AC in koliko država da za brezposelne. In če upoštevamo, da "vsaka smrtna žrtev precej stane", imamo še tukaj plus. Zraven bi pa lahko zaposlili inkasante, firma KasiramNaPolno d.o.o ,ki bi te nespretne voznike lahko na licu mesta oglobili. Seveda bi za to morali zagotoviti odstavno mesto, te pa bi lahko gradila propadajoča gradbena podjetja. Torej?
Če se v javni upravi lahko zaposluje po principu "kam nej ga damo, mu bomo že nekaj našli, četudi bo meril količino izdihanega zraka v pisarni", bi se tudi tu našlo rešitev za ... brezposelne.
Torej, manj smrtnih žrtev, manjša brezposelnost, več podjetij, ki plačujejo davek ... a ni to en velik plus (pa še priŠPARamo fu£)

Opisan primer imajo sicer v 2.razredu OŠ v Butalah za kontrolko iz prometne varnosti, ampak tam izgleda znajo vsaj malce razmišljat
evil.gif
...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Država bi s tem imela samo strošek, iz teh špic se ne da keša potegnit....

Z vsako smrtjo ima pa država par miljonov € izgube, kaj se potem bolj splača?
Odvisno, ali je penzionist ali pa otrok na zaključku šolanja...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Malo sem pobrskal po netu - problem pri spike stripu (ki predre gume samo v napačni smeri) je v bistu health and safety - v Britaniji so njihovi birokrati nanizali cel kup razlogov, zakaj ta ideja ne pride v poštev: ker se lahko zadeva pokvari, ker so baje komericalni spike stripi stestirani samo do cca 15 km/h in torej ne bi bilo varno, če bi nekomu predrlo gume pri 40 km/h (vožnja v napačno smer pa je varna), in ker ne delujejo v primeru snega in ledu. Torej BS.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Pomoje ni nek velik problem namestiti spikerjev, ki ti prebušijo gume zgolj ko jih prevoziš v napačni smeri - ali pa kakšne druge tehnologije, bemtiš, na Luni smo bili pred več kot 40. leti.
Saj to so že imeli v Avstriji, pa so ukinili, ker zadeva ni 100% zanesljiva, je bušila gume tudi pravilno vozečim.
Poleg tega kot pravim, ni učinkovita. Proti temu mulcu ne bi pomagala, če je res šel kako stavo.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Pa ti veš koliko je uvozov in izvozov, pa računaj da gre enih 90% v žepe 10% izvajalcu....koliko jih na leto umre zaradi kontra smeri? Izračunaj pa premisli pa boš videl da se jim NE izplača...žalostno ampak tako je. Dokler bodo samo svoje žepe filali bo tako. Dokler se ne bo kamikaza v enega pri koritu zabila, potem bo panika.
Žalostno je pa to da en tak ploh, ki se ga prištema v cesto, pa bodice na vzmet ki se spustijo ko pravilno pripelješ, ter preluknjajo gume idiotom, NI ŠANS da stane več kot 200 EUR. MAX pa še na veliko število razni popusti itd.! Ampak ker je treba žepe filat, to pri nas pomeni 20.000 na en komad. Uvozov in izvozov je pa žnj. Prvo kot prvo ni keša, če pa že je gre v žepe.
Žalostno ampak tako je.