Lj. Bežigrad - Slovenčeva

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ja, javnost in mediji so spet zmagal.Mater, unga , kje pa sintalu dnar ukradel in se predal z denarjem vred, so ga pa takoj zaprli za 30 dni. Neverjetno, kakšno sodstvo. Skesanec takoj v zapor, morilec pa na prostost. Butalvenija, ni druge.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
5. Najhujša nesreča v zgodovini Slovenije se je zgodila aprila 2005, ko je na Poljanskem klancu v gorečih vozilih življenje izgubilo osem ljudi; štiri ženske iz Trebnjega, ki so se vračale iz službe in družina iz Kranjske Gore. Med mrtvimi je bila tudi petletna deklica. Do nesreče je prišlo, ko je voznik kombija Sašo Čurman trčil v nasproti vozeči se priklopnik, naložen z avtomobili. Po tem je sledilo verižno trčenje: izbruhnil je ogenj in se razširil na vozila in bližnji gozd. Zdaj 30-letni Ljubljančan je moral leta 2008 za štiri leta v zapor.

to piše zato tako, ker internet ne seže prav daleč...najhujša je bila nesreča na hitri ceste arja vas-hoče 1993, ko je umrlo deset ljudi. je pa res, da so bili večinoma tujci

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Način dela v Sloveniji.

Policija:

"8. maj 2013
Pobegli voznik spet na prostosti. Grozi mu 12 let zapora."

"9. maj 2013
Policija prijela pijanega voznika, ki je povozil najstnici"

Vlada

8. maj 2013
Krizni davek bo zadel vse bruto dohodke, tudi pokojnine.
Ker se veliko ogovori o zvišanju DDV-ja, je minister Stepišnik potrdil, da bodo končno odločitev sprejeli konec leta.

9. maj 2013
Višji DDV z julijem, krizni davek (še) na čakanju,

bonk.gif

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Spet kakšna stava v igri... neverjamem da bi se tok dolg časa peljal v nasprotno smer...

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Nedoumljivo. Sploh si ne morem predstavljati da nekomu pade nekaj takega na pamet...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.537
2.917
113
v lokalni ostariji
kje je zdej tista varna pot al kaj so uni veleumi...

poba je vozil v napačno stran TREZEN. kljub vsem kaznim.

torej?

kje je a kanal da bo zadevo na svetu "šokiral"... mulc iz objestnosti ubil človeka.

aja tukaj ni alkota, da bi lahko "jokal". no kakšno kazen bomo dal da se kaj takega ne bo zgodilo?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ma folk ni normalen no.
Najbolj, da kar tole namontirajo na vse uvoze/izvoze:
rolleyes-1.gif

Blade_Runner_One_Way_Speed_Hump.jpg

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
pa očitno mulc ni bil pjan (drugače bi to hitro napisali)

zanimivo... klub strogi kazni je mulc peljal v nasprotno stran...
Če to 'strogo' kazen povišajo na najstrožjo - življenje - ki bi se dejansko izvedla, če bi imel malo manj sreče, bodo še vedno vozili po napačni strani iz takšnih ali drugačnih razlogov. Zgleda da kazen ne zaleže, treba je narest kej druzga.

Robert Štaba dobro razmišlja: http://www.24ur.com/smrt-dveh-deklet-sistem-je-zbolel-in-ga-je-treba-pozdraviti.html, jaz že stalno pravim da je vseeno kakšne so kazni, če veš da boš kaznovan mogoče enkrat na leto, skoraj na random za neko parkiranje, k si itak samo za 5 minut počakal ali pa kaj takega, tako kot če zadeneš na lotu, 100x v tistem tednu boš pa telefoniral, peljal čez rdečo, prehitro čez naselje, v coni 30, pa ne bo nič. Zadnjič sem peljal 30 v coni 30, levo in desno parkirana vozila, precej ozko, pa me je en fotr na polno prehitu - vsaj 60 na uč. Na semaforju sva se vstavila vštric in mi ni dalo miru da ga nebi ogovoril. Sem ga vprašal če ve kok je omejitev. Je reku da ve. Potem sem mu rekel, da ne bo po kakih forumih jokal, da je dobil kazen, je reku da kle ni radarjev, ko bodo, bo pa peljal počasi.

Nazadnje urejeno:

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Pa saj se že od pamtiveka trobi: kultura. Letos bo pač mrtvih mnogo več kot lani - folk je brez služb, več bo alkoholizma, samomorov itd.

Zakaj se pa na uvozih/izvozih ne montira nečesa, kar bi preprečilo tovrstne nesreče, mi pa niti približni ni jasno. Naj g. Štaba tu kruli o politikih, ker tu pa dejansko so krivi.

Morda pa lahko vsaj začnemo kakšno peticijo tipa: http://www.change.org/petition...ntonio-highways

Nazadnje urejeno:

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Najlažje je trobit "kultura", težje je predlagat kako to popravit, najtežje dejansko kej narest. Nam se zatika že pri drugem.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
trojka cabrio

tale je 100% šmrkovc s polno ritjo, ki je šel za stavo ali zabavo to počet

ne razumem, kako se v takih primerih ne sodi za umor in dosodi minimum 15 let? pri takih nimaš kaj prevzgajat, samo da se jih odstrani

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Ničesar ne moreš narediti, that's a fact - lahko višaš kazni, organiziraš predavanja, tečaje varne vožnje - na kratki rok se ne bo spremenilo nič. V Sloveniji je osebna odgovornost do drugih na zelo nizkem nivoju - začne se že pri banalnostih alla 'jaz lahko vozim po sosedovi parceli, sosed pa ne sme po moji', nadaljuje pa na cesti 'jaz lahko prehitim kolono po odstavnem pasi, ker sem jack, jaz lahko vozim 150 km/h, kjer je omejizev 90, ker sem po voznih sposobnostih nekje med Senno in Prostom' itd.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Pol je brezveze sploh govort, če že v naprej veš kako in kaj.

Ampak te vozniške sposobnosti te pa bodejo, pa verjemi da jih folk nima. Kar poglej unga v puntiču, 3x je zavijugal pa mu je zadek tko odnesl da se je od presenečenja in zadovoljstva da je še živ samo smejal. Tisti ki imajo prave sposobnosti jih iz spoštovanja do manj sposobnih ne razkazujejo. Tko kt fajtr, bedn fajtr tepe vse poprek, dober profesionalen pretepač pa ne, razen če je res sila. Kle je isto.