Letos bom pa kar zimske zvozil

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Tratnjak: veliko pa se s super letnimi gumami ne uspe ustavit na 10 metrih v naselju. To ti hoceva s francitom povedat(previsoka hitrost).
Dejanska je res da je guma najbolj odlocilna pri dolzini zavorne poti, baje so precej kmalu za njimi vzmetenje, zavore...predvsem pa kvaliteta asfalta. Marsikje je kvaliteta asfalta bistveno slabsa kot pa kake Tigarce se iz casa juge.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
In pravijo da je lepo pomesti pred svojim pragom. Ce jaz ne pometem (se vozim s slabimi gumami) dobim kazen.
Ce ima drzava gladek asfalt, ki je bistveno drugacen kot v enem ovinku prej se zgodi....?

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Hanzi, verjetno poznaš ovinek na koncu ulice kjer živim. Tam so že n-let v steno hiše 'pristajali' avtomobili. Pred cca 2 letoma so ta ovinek (oz asfalt) nahrapavili. No, ni blilo 1 teden, ko se je en model z S63 AMG zapičil v tisto steno (kljub odbojni ograji). Pa kasneje še en z A8 3.0TDI, pa... Ni žvaka za seljaka, sam teh itak nikoli ne bo izučil. Očitno smo bolj problem raja na zimskih gumah.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Ne. Govoril sem o ovinku na Partizanski ulici blizu Papir servisa. Na koncu Društvene ulice.

Je pa tudi ta ovinek, ki si ga nalepil že pofrezan. Je tudi tam nonstop pokal. Uni v pekarni na ovinku so dejansko že skoraj vsakodnevno menjali vhodna vrata v pekarno.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ja kot vsako leto. Zimske do kraja, v jeseni pa nove, pa naslednje leto spet, pa spet......
letnih ne kupujem že slabih deset let.....

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kaj pa tista moja ideja da se jih nekoliko preko mere napumpa? Useless?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
zakaj vedno tisti, ki ste v poziciji ko ste glupi, iščete druge, ki so še bolj glupi, da dobite občutek in tolažbo da obstajajo še večja teleta od vas?
kaj mene briga en z amg kak se je tebi v plot napikiral, pa pijani pilot ki je pristal na polju, pa tvoj stric branko ko se že 15 let vozi z 3 kolami,...? govorimo trenutno o kalibrih kot si sam, ko imaš poleti zavorno pot kot vlak. aja tebi ne more pešec pred avto skočit, ker si ful zbran pa to, pa 15 že nisi imel prometne nesreče,...
bonk.gif

Presneto...če nimaš za gume, pa si nebi kupil avta izven svojega dometa. samo to je itak klasika pri janezih, za avto max, 2 razreda nad zmožnostmi, pol pa zmanjka za gume in servise. jaooooo seljačine jedne siromaške ko nimate niti za 4 rabljene gume, važno samo da se kola svetijo pred blokom
bonk.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Z zimskimi gumami z 2-3 mm profila se boš še nakako peljal ,če imaš pa bolj nove bi bil pa malo previden.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Kot zapisano, kar ti pase to pocni. Tvoje navedbe pa zanikajo vsi testi in sama kemija. Sam sem lani prevozil cca. 500 km na 7 let starih zimskih gumah s 6mm profila pri cca. 2 stopinjah celzija in vem kaj to pomeni. Pa gume so bile Dunlopke in ne neke kitajske.
Ce ne locis razlike med temi in dobrimi letnimi gumami me skrbi zate in za nas vse druge.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
zakaj vedno tisti, ki ste v poziciji ko ste glupi, iščete druge, ki so še bolj glupi, da dobite občutek in tolažbo da obstajajo še večja teleta od vas?
kaj mene briga en z amg kak se je tebi v plot napikiral, pa pijani pilot ki je pristal na polju, pa tvoj stric branko ko se že 15 let vozi z 3 kolami,...? govorimo trenutno o kalibrih kot si sam, ko imaš poleti zavorno pot kot vlak. aja tebi ne more pešec pred avto skočit, ker si ful zbran pa to, pa 15 že nisi imel prometne nesreče,...
bonk.gif

Presneto...če nimaš za gume, pa si nebi kupil avta izven svojega dometa. samo to je itak klasika pri janezih, za avto max, 2 razreda nad zmožnostmi, pol pa zmanjka za gume in servise. jaooooo seljačine jedne siromaške ko nimate niti za 4 rabljene gume, važno samo da se kola svetijo pred blokom
bonk.gif

Nevem od kod tebi sedaj ideja, da nekdo nima denarja hahahaha
bonk.gif

Jaz na leto prevozim 8 tisoč kilometrov, gume menjam na 4 leta (zimske) in jih vozim poleti in pozimi. Sem umirjen voznik, vedno držim varnostno razdaljo, po omejitvah, opazujem promet pred seboj.... večinoma pa imam mestno vožnjo 30-50kmh (omejitev je 50 ampak so kolone vedno ali pa neki počasneti). Prevoženih imam 160.000km z originalnimi ploščicami in diski, upam da to dovolj pove o mojem načinu vožnje.

Če pa ti misliš, da bom jaz dajal 500 eur za letne gume zato da se 4x peljem z njimi na morje, se pa motiš.

In trdim, da sem sam z zimskimi gumami manj nevaren na cesti kot 90% slovenskih voznikov med katere po vsej verjetnosti spadaš tudi sam
bonk.gif

To prakticiram že 10 let, nikoli nisem avta niti butnil, nisem niti bil blizu nesreči ali čemurkoli podobnemu, razen če je mene nekdo izsilil. Kazni s strani policije nisem prejel že kakšnih 8 ali 9 let.

Tako da ne nabijaj nekaj v tri dni sam sebi sramoto delaš
smirk-1.gif

LP

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
zgleda si zgresil bistvo. Poanta je, da nekdo, ki je enak voznik kot ti, se bo zaradi pravilnih gum vstavil mogoce samo en prej, ampak dovolj da resi nekomu zivljenje.

lahko ti vozis 40 let brez vsega, dovolj pa je samo 1x, ko bo drugace in bos vedel, da bi bilo drugace, ce bi mel druge gume, pa ceprav mogoce nebos direktno kriv. Vprasanje kako bos zivel s tem na vesti in ali ti bo tisto prisparano vredno tega...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ne mislim da si ti zgrešil bistvo. Bistvo je, da nekateri gledamo na cesto medtem ko drugi imajo lahko gume za 10.000 eur pa bodo še vedno budale za volanom !

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
tabela_gallery960x700.jpg

8,7 metrov 10,7 metrov

Ampak hej, alterjevci z nadnaravnimi sposobnostmi bodo ustavili v 6 metrov. Itak.

Kot sem rekel, lahko tudi na platnu voziš. Ali na kovini. Samo si z vsako stopnjo manj varen (za sebe in za okolico).

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
2 metra razlike pri 100 kmh, to pa je nekaj. Upam da imaš najboljše letne gume na avtu ko si tako pameten. S tem ne mislim teh SAVA INTENSA ki si jih prilepil gor.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Glede na zgornji test je popolnoma brez zveze kupovat zimske gume, ce le ne zivis v nekih hribih kjer se cesta ne pluzi,oziroma ce lahko z avtom pocakas nekaj ur,da skidajo tisti sneg s ceste. Ni mi jasno kako ima letna guma pri vsej T bistveno krajso zavorno pot, razen na snegu?
Se pravi je pozimi bistveno bolj varno z letnimi, tistih nekja ur pa biti doma, ali pa verige nataknit?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Kaj pa tista moja ideja da se jih nekoliko preko mere napumpa? Useless?
jaz jih moram že tako ali tako ker drugače gredo robovi zunaj in znotraj zaradi ovinkov