Letos bom pa kar zimske zvozil

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Ok, tule so primerjali Sava gume. Verjetno je konkretna razlika, ali voziš poleti UG7+ ali Eskimo...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Vsekakor je bil drugi dejavnik in tale je, the one and only, neprilagojena hitrost.

Benady ti sam pali, vozi. Sej se voziš počasi, ti nima kaj bit, še malo po nasprotnem pasu in boš počasno varen slovenski voznik.
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hvala za lepe želje. Lahko mi pa tudi nakažeš 320€ za nakup novih letnih
smile-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Js mam tud zimske milimetr nad minimumom, pa mi je ze pred zimo vulkanizer reku, da nej jih kr se cez poletje zvozim, pa pol nove zimske.... letni sta mi pa dve ostali, z dost profila.....Tko da, cez poletje ne bo vec profila vrjetn, usaj zadej ne.
evil.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Hm trenutno jih ima po anketi sodeč zimske tudi poleti skoraj polovica! Zgleda, da le ni to tako smrtonosna varianta.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.768
169
63
ksz

delam 35.000 km letno. Na 5 let starih zimskih imam še 4mm profila, gume so sicer fertik, na vranskem sem imel najdaljšo zavorno pot kljub vsem kraticam ki so možne.
Zdej pa recim, da bi zimske vozil tudi poleti in ji menjal na 2,3 sezone.
Ali je možno, da se zimske poleti pregrejejo, spremenijo kemične lastnosti in potem pozimi ne delujejo kot treba?

lp

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ja, ravno to je nevarnost. Pregretje zimske gume, ki se zelo hitro zgodi na avtocesti pri visjih hitrostih, niti ne rabis rekordov na Crnivec podirati, ampak relacija +120kmh na lep vroc dan...spremeni se kemicna sestava in guma je pozimi manj ucinkovita. Raje letne zradiraj do jeseni in potem nakup zimskih.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
vse kar pišete je res. Ampak pozabili ste en pomemben dejavnik - denar. Nekdo, ki nima denarja, ne bo vrgel stran gum, ki še imajo profil - in strinjam se s takim!!! Naj revežu službo dajo, pol pa se bomo šli varnost! Dokler pa se čefuri vozijo v A6-tkah z nalitimi gumami pa tud mene boli k za gume

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Veš v čem je tu problem? da se reveži pri nas namesto z R5, 15 let starimi clioti ipd, vozijo v 3 leta starih meganih. logično da pol zmanjka na koncu za gume. Ta trend se kaže v vseh slojih, ne samo pri revežih. To potrjuje tudi odpiralec teme, ki mu je letos žal zmanjkalo za gume

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Kaj te brigajo čefurji z A6 in nalitkami, saj gre za tvojo varnost.
stupid-1.gif
Jaz na avto dajem dobro robo zase, ne zaradi predpisov ali zaradi tega, da bom frajer izpadel.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Kaj te brigajo čefurji z A6 in nalitkami, saj gre za tvojo varnost.
stupid-1.gif
Jaz na avto dajem dobro robo zase, ne zaradi predpisov ali zaradi tega, da bom frajer izpadel.

glej moja varnost je relativna. Zato ker nimaš problemov z denarjem se ti to zdi butasto. Nekdo, ki se težko prebija čez mesec (in takih je mnogo) ne bo prvo razmišljal o varnosti in gumah. Prvo bo razmšljlal o svojih otrocih. Taki snobi ko ste (beri butli) pač ne razumete tega, kar pa vam ne očitam, ker živite nekje drugje in v Sloveniji kjer je ta realnost.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Govoriš o tej realnosti da pri plači 700-800 eur folk kupuje avte za 20 in tudi 30 jurjev? ja, verjamem da imajo potem probleme z denarjem in je varnost sekundarnega pomena. Glavni namen pa je blink blink pred bajto, šele potem se razmišlja o otrocih
smirk-1.gif

evo, v 2 stavkih sem opisal tipičnega janeza; ko jebe varnost, važno je da se pleh sveti, doma pa makaronflajš 4x tedensko

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Če nekdo misli na svoje otroke, mora misliti tudi na njihovo varnost. Meni se zdi nedopustno, da še vedno videvam primere, ko starši vozijo otroke zadaj nepripete, kaj šele, da bi bili v svojem stolu. Strinjam se, marsikomu je zelo težko se prebiti skozi mesec, pa vseeno poskrbi za osnovno varnost svojega otroka. Tisti, ki ima malo denarja, ima tudi avto nižjega razreda, za katerega pa gume niso tako zelo strašen strošek, daleč od 100€/kom. Če se pa nekdo meče ven s predragim avtom, katerega ni sposoben vzdrževati, je pa to druga tema. Meni osebno se zdi skrajno absurdno, ko vidim novega A8, gor pa 19-palčna Nankang plastična jajca.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
No ravno kakšen socialni problem nisem, lahko bi malo stisnil in kupil premium letne. Ampak tele zimske sploh niso slabe gume, profila je še pol, po letniku so pa stare. In sem se odločil, da jih bom pač zvozil.

Naj povem še, od koga sem se te ideje nalezel - od znancev precej bolje situiranih od mene, z nejevero sem gledal njihove gume z 2mm pa so mi mrtvohladno pojasnili, da so oni pač plačali cel profil...sicer ni optimalno, ti pa da misliti. Kot mXove štorije o nedelanju servisov na interval, vsakega drugega preskočiš...gre pa za ljudi, ki imajo nekaj pod palcem in si precej privoščijo. Človeku to da misliti in malo začneš kalkulirati.

Kako je pa povprečen avto v SLO vzdrževan, ne samo v smislu gum, o tem pa raje ne bi....

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Veš v čem je tu problem? da se reveži pri nas namesto z R5, 15 let starimi clioti ipd, ...

A to sploh se lahko registriras (drugace kot oldtimer) ? Mislim zaradi ekoloskih zadev ?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
R19, 1.4 limited, l.1995 gre čez tehničnega tako kot tvoj. Letne gume Fulda, nove. Zimske gume Sava.
Ford mondeo 1.8 tdi, l.1998 enako kot devetnajska.
Kar si napisal, si kr potrdil, da si en smob. Je pri nas kr nekaj r5 in kak star uno, ki služi kot prvi avto. Zakaj, ker familije nimajo denarja, ker so faberke zaprli. Zato se " samomorilci" vozijo na nalitih gumah.
Je pri nas v firmi nekaj uspešnih in se vozijo v novih avtih, višjega razreda. E klasa vozijo od novega na kurilca in na poceni gumah. Avto plačan na gotovino, ker tip noče met obrokov/lizingov. Pa enako c klasa in BMW 5.
Ko tipa vprašaš, Zakaj? Pravi, zakaj pa ne? In tako imajo še več našparanga.
Bom še enkrat napisal.
Kar poznam nesreč pri nas, je bio vedno drug razlog kot gume. Ponavadi kurja pamet žensk in prefinjen okus cvička ter piva pri moških.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi: Kot mXove štorije o nedelanju servisov na interval, vsakega drugega preskočiš...
Ja, me zanima kaj bi bilo, če bi moral on vsak drugi pir preskočit. Sej je itak vse isto. Kakšno bi bilo njegovo mnenje o preskakovanju?
evil.gif

Sicer pa, če misliš, da je to zgoraj ok, si tudi
stupid-1.gif
.