letne pnevmatike

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
živjo

moral bom kupit letne pnevmatike. mere 195/45/16, nek srednji razred....pa da bi zdržale vsaj 3 sezone ob zmerni vožnji bre norčij.

kaj priporočate?

LP

P-Zero-Nero mam isto dimenzijo, super guma
zmaga.gif
nese Potenzo Re50a.
Daš mal več za gumo pa maš vsaj nekaj od nje
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
torej, delam ca. 15-20 k na leto.....približno isto čez celo leto, torej ca 8-10k na sezono bi se delalo, in računam na gume ca. 3 sezone.

malo sem si ogledoval ...
toyo T1R 280€ komplet
GY eagle F1 295€ komplet
Dunlop sp sport ca 320€ kompl
pireli p zero nero ca. 305€ kompl.

take so približne cene za katere bi dobil
je razlika med kvaliteto in ceno res tako očitna. Kupoval bi po vsej verjetnosti na spletu, Mimovrste,Topolino.si, gume direkt, ali vulk. Lašič Brežice, tam bi me priša poštnina 13€......ti se mi zdijo še najbolj zaesljivi in z njimi mam dobre izkušnje

če pa poznate še koga kjer bi dobil boljšo ponudbo se pa priporočam

LP

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Mal si teste poglej (adac, autobild itd), bodo pa vse gume ob vožnji ki jih omenjaš bp zdržale 3 sezone (Toyo ima še največjo obrabo)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
torej, delam ca. 15-20 k na leto.....približno isto čez celo leto, torej ca 8-10k na sezono bi se delalo, in računam na gume ca. 3 sezone.

malo sem si ogledoval ...
toyo T1R 280€ komplet
GY eagle F1 295€ komplet
Dunlop sp sport ca 320€ kompl
pireli p zero nero ca. 305€ kompl.

take so približne cene za katere bi dobil
je razlika med kvaliteto in ceno res tako očitna. Kupoval bi po vsej verjetnosti na spletu, Mimovrste,Topolino.si, gume direkt, ali vulk. Lašič Brežice, tam bi me priša poštnina 13€......ti se mi zdijo še najbolj zaesljivi in z njimi mam dobre izkušnje

če pa poznate še koga kjer bi dobil boljšo ponudbo se pa priporočam

LP

Moje izkušnje iz zadnjih par let in cca 80k km.

GY Eagle F1 še tastara GSD2, odlična guma na suhem in na mokrem, je pa zdržala dobro sezono(cca 10k km)
Bridgestone Potenza RE720....tudi zelo dobra, vprimerjavi z Eagleco bistveno TIŠJA, boljša v mokrem, slabša v suhem, Naredil z njimi zelo veliko km, ne vem točno...
Zadnji komplet TOYO PROXES T1R.....najboljša guma od vseh!!! Pa še zelooo dolgo je zdržala. Edina slabost....za resno "dirkanje" si jo moral fajn segreti(enako Eagelco).
Avto Rover VVC 1.8(107 Kw) 1070 kg, 0-100 7.4 sek.
lp

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Koliko pa Potenza in Turanza zdržita? Mogoče pa bo treba kaj drugega sprobat naslednje leto, za letos so mišelinke še čisto ok (5mm).

Na žalost ne dolgo. Mogoče bo šlo 30.000 km, če pa imaš kakšnega dizla z precej navora, veliko AC, potem verjetno še manj.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
....tudi Turanza se mi zdi veliko slabša kot Potezna, pa glede na konkretno razliko ni turanza takoooo bolj tiha, udobna ipd. kot naj bi bla.

To pa je čisto logično. Saj pa govoriš o dveh čisto različnih gumah. Potenza je športna guma in jo lahko primerjaš z Michelin Pilotom, dočim je Turanza v razredu Michelin Energy itd.

Glede glasnosti se pa strinjam.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
živjo

moral bom kupit letne pnevmatike. mere 195/45/16, nek srednji razred....pa da bi zdržale vsaj 3 sezone ob zmerni vožnji bre norčij.

kaj priporočate?

LP

P-Zero-Nero mam isto dimenzijo, super guma
zmaga.gif
nese Potenzo Re50a.
Daš mal več za gumo pa maš vsaj nekaj od nje
smirk-1.gif

Še en glas za P Zero Nero!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Koliko pa Potenza in Turanza zdržita? Mogoče pa bo treba kaj drugega sprobat naslednje leto, za letos so mišelinke še čisto ok (5mm).

Na žalost ne dolgo. Mogoče bo šlo 30.000 km, če pa imaš kakšnega dizla z precej navora, veliko AC, potem verjetno še manj.

Turanza: Sam sem na Ibizi l.96 60 KM (185/60 14) uspel v dveh sezonah porabiti 6 gum (3x1par), pa je bila vožnja kar "normalna". Držijo super, sploh na mokrem, ampak poraba je bla pa krneki. Kilometrine je bilo okoli 30-40k km!

Dunlop SportResponse: Na istem avtu ista vožnja v eni sezoni mogoče šla za -3 mm (prva os), potem sem nehal voziti ta avto (se pa vozijo drugi družinski člani in so gume gor že tretjo sezono). Guma na mokrem drži malenkost slabše, ampak še vedno zelo dobro.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
A hočeš povedati, da si za 30-40k kilometrov porabil tri pare gum na prednjih kolesih?In temu rečeš potem normalna vožnja?
bonk.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
A hočeš povedati, da si za 30-40k kilometrov porabil tri pare gum na prednjih kolesih?In temu rečeš potem normalna vožnja?
bonk.gif

Ne vem če razumeš, porabil sem 1.5 kompleta gum na 40k km .. kar pomeni cca. en komplet na 26k km. In nisem rekel da sem porabil vse na prednjih kolesih, ampak sem:
- prvo leto kupil 4 nove gume
- drugo leto dal dve nove spredaj (ker jih ni blo nič), zadaj pustil stare
- tretje leto so imel vse (spredaj + zadaj) 2 mm (oz. zadaj ze na meji ilegale) prifila zato sem kupil nove

.. normalno vožnja (gume ne cvilijo, pred ovinkom ne mečem brzin navzdol itd.), s tem da sem doma nekje kjer za civilizacijo rabiš odpeljat cca. 20km ovinkov (90 stopinj +).

.. in omenil sem da se mi je to zgodilo s turanzo, ne pa s katerokoli gumo!

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pišem iz stališča, zakaj pol hudiča sploh delajo Turanzo?

Morala bi bit krepko tišja, mehkejša/udobnejša, držat dlje ipd... in to ne 2-5% ampak vsaj omembe vredno.

Škoda mi je pač, ker ni več Re720.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
No ja, odvisno od vožnje. prijam itak pravi
Citat:
.pa da bi zdržale vsaj 3 sezone ob zmerni vožnji brez norčij.

Moje so zaključile 2. sezono, se pravi tam nekje 40k km, pa še niso za odpad. Primejo še dovolj dobro, otrdele niso, profila je tudi še dovolj. Ja pa res, da sem večino naklepal na AC, in tudi sicer sem zmeren šofer.

B.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Možno da res odvisi od tega kje se voziš .. meni jih je vedno pobralo po zunanjem robu, sredica in notranji rob pa je bil vedno na boljšem. Optika je bila ves čas brezhibna ...

Sicer mi pa tudi sedaj na passatu gume vedno pobere najprej/najbolj po zunanjem robu .. zgleda da se na ovinkih avto nasloni na zunanjo gumo al kaj vem!
confused-1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
pred kratkim sem nabavil nova platišča, gor so bile Toyo T1R, sicer stare dobra 3 leta ampak še vedno gor 5-6mm profila.

Tako da se najbolj nagibam k Toyo T1R. nekdo jih je tu kar pohvalil.

p.s. če kdo nuca prodam Toyo T1R 205/50/16, 5-6mm profila.zmerna cena