Uniroyalke so imele po pol leta več kot polovico profila, recimo 2/3... z gumami sem delal približno 80-100.000km, pa to ni bilo do ''platna''. Prijele v dežju so odlično, po parih mesecih močno padle in so potem ostale takšne do konca. Se pravi so dobro držale do približno 1/3 življenske dobe. Kaj je botrovalo temu, ne vem, obrabljenost sigueno ne, razen, če so deklarirane za samo 3mm obrabe, ostalo je pa za 1.maj za kres...
Vozim se normalno z vsemi gumami, racimo temu da grem do malo nad omejitve hitrosti... v avtu imam opozorilnik nastavljen na 140km/h, pa se v večini primerov po avtocesti vozim počasneje. Zelo pogosto uporabljam tempomat, tako v naseljih kot zunaj njih. Še bolj sem bil navdušen nad aktivnim tempomatom v CL500, ampak na žalost ne dam toliko za avto.
Pa nazaj k gumami: ne testiram skrajnih zmogljivosti gum, mogoče sem jih v mladih letih in ''GTI'' časih, sedaj imam pa dirkanje z drugimi zadevami, ki s cesto nimajo nobene veze. Svoje frustracije in odvečno energijo tako pustim tam, nekateri fantki pa to zvlečejo na cesto, potem se pa jezijo na voznike boljših avtomobilov, na ljudi, ki imajo večji dohodek od njih, na ljudi, ki nosijo zelene jakne namesto rjave,... Sicer pa, če je avto dobro uravnotežen, niti ni kakšne velike panike. Bolj nerodno je, če kar naenkrat odnese rit, oziroma bolj pogosto, gre sprednji konec kar naravnost... ampak kot sem rekel, skrajne meje me ne zanimajo, po dežju se ne vozim po jajcih, to prepuščam vam izkušenim dirkačem. Prilagodim pa hitrost razmeram na cesti, pa kljub temu opažam, da nisem pri počasnejših v dežju. Brez kakšnega poplesavanja. Kaj botruje temu ne vem, mogoče izpraven avto, mogoče šofer, mogoče gume, mogoče skupek vseh dejavnikov...
Glede šparanja pa, v svojih časih smo tudi cviček nalivali, pa se mi kmalu ni več dalo, na pumpi v kantice, doma v rezervoar,... glede kasko zavarovanja tudi nimam nekega pozitivnega mnenja, veliko zadev se da rešiti drugače, problem je recimo kraja, če je avto ''aktualen''. Tako da, povedal mi nisi nič novega, kar bi mi recimo pomagalo, se pravi za mojega finančnega svetovalca te ravno ne bi vzel.