Letne pnevmatike kitajskih proizvajalcev...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Tocno tako, meni je konec koncev tudi uzitek voziti rondo tomacevo s 157kmh namesto z 80kmh kjer zdrsne povprecni nankang ali kelly guma
evil.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Jaz imam 18colske Nankang (245-45-18), letne, neke sport z ojačanim profilom, pa so bile po adac-u desetinko (2,3 proti 2,4) za Goodyear-ovimi. Moja ocena: od prejšnjih Goodyear so glasnejše, vozne lastnosti pa kar se mene tiče enake. Obraba je pa velika - še pol leta pa bo treba zamenjat, imam jih pa dobre pol leta (ene 30kkm narejenih gor, obraba enakomerna). Čez letni del sezone bodo še šle, pozimi pa itak zimske gor. Aja pozimi so za en k...c na avtu kot vse letne, sploh s takim valjar profilom.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Kot vsako leto, še kar naprej zaupam RE050 . Do sedaj še nisem bil razočaran.

Gledal neke teste in ni ravno blestela. WTF?!?! Sej, če jo nebi imel in se nebi z njo vozil bi rekel, ajde je pač tako. Si ne predstavljam kako leti šele s tistimi, kao super duper gumami. Ma kr neki teli testi
hysterical-1.gif

grezilo

Fizikalc
13. avg 2009
246
28
28
Vozil 205/55/16 na laguni Federal! Bilo OK. Imel zimske Kumho za en ali nič "ku....v"!!!!!!!!!!!!!!!
Letos zamenjal za Mšelinke zimske OK; letne GY.

LP

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Kdor kupuje čungalunge, naj se pozanima tudi o cenah plehovja, kleparjev in ličarjev, če nima ravno kaska. Nenazadnje tudi kresalčkov.

Niso kitajke tako zanič kot pišejo testi. zimo sem prevzil z GODRIDE 602 in če boste pogledali teste boste videli da je bil katastrofa. Pa je guma čisto spodobna, primerljiva s savo. Največja zamera testnikov je bilo zaviranje na mokrem , dejansko pri zaviranju ni problemov...
Je pa dejstvo kolikor denarja toliko muzike...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
čakaj malo...guma je čisto spodobna, primerljiva z savo!!?? torej primerjaš škart z škartom?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Mene pri teh primerjavah motijo sami kriteriji pri ocenjevanju. Zakaj se ne določi neka lestvica, recimo za zaviranje v suhem, po metrih in potem kjer se ustaviš, takšno oceno dobiš...?! Tako pa ocenijo najboljšega s ''5'' ali ''10'', najslabšega pa z ''1''. Kot bi teste za varnostne zvezdice delali po tem načinu in bi najboljši na testu dobil 5 zvezdic, najslabši pa samo 1, čeprav relano spada v razred 3 zvezdic...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Težko je naredit neko lestvico, ker se gume (oz. bi naj se) vsako leto izboljšujejo, in če bi recimo danes sestavili lestvico ''iz 100 km/h ustavi v 20m - 5*, ustavi v 40m - 4* itd'', bi tudi najboljše gume padle v recimo 3*. Kakšen bi pa bil namen takih ocen? Nebi imelo smisla. Morajo imeti določeni modeli možnost, da osvojijo vse zvezdice. Sicer pa ne verjamem, da guma, ki je 6 let nazaj dobila vse zvezdice, zdaj dobi pol manj. Za še starejše teste je pa tak vseeno, saj tisti modeli niso več naprodaj.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Ravno to je poanta... kaj meni pomaga, da gumu dajo predznak ''smrtno nevarno'', ker je bila zadnja recimo na testu, ko vozijo v krogu in merijo hitrost, preden guma ''spusti'' oprijem... potem pa pogledaš rezultat, ima pa najboljša hitrost recimo 80km/h, ta smrtno nevarna pa 75km/h...!?
Vse zvezdice morajo biti postavljene tako visoko, da jih je zelo težko doseči, ne pa pomeriti najboljšega in reči, da ima vse zvezdice...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Sem vozil na bridgeston potenza....jih je radiralo ampak je držalo v suhem in mokrem...po snegu je tudi šlo
Pa sem vozil na bfgoodrich profiler....jih je pobiralo manj ampak je držalo v suhem in mokrem...po sngu je bil malo problem
Pa na kombiju imam neke maxxis(zimske)...nimam pojma kaj je ampak za vozne zmogljivosti kombija so odlične v vseh pogledih
Pa na kombiju spet neke continental...suho ok,mokro ok....sneg....ajoj...1 cm in ni šlo z mesta
Dunlop sport max...nove so držale...zdaj je vsako leto slabše in postajajo trde...so pa držale v suhem in mokrem
Pa zdaj imam 2 gume Lassa....držijo dosti bolje od dunlopa pa še rabljene sem vzel...je bla pač sila :D
Zdaj imam zimske Barum polaris....se ne morem načudit kako dobro držijo po suhem in po mokrem...tudi po snegu se lepo pelje....samo morejo bit temperature blizu nule

Me drži da bi kupil dve gume Goodride in jih dal spredaj....zadaj bi pustil dve dobre preverjene gume pa da vidimo če so za v kanto takoj ali bodo ok....se še odločam............tako da če se kdo vozi na Goodride naj pove če je to guma al plastika.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Kaj sploh razmišljate o cheap gumah, ne moreš riskirat life zato da par € prihraniš pri gumah, jao.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jah, malo težko je uvest neka merila, kdo pravi, da je recimo 80m zaviralna pot pri neki hitrosti preveč ali ne. Standardi ne obstajajo, tudi v resničnem življenju je potem 80m lahko dovolj ali premalo.

Potem jim ne ostane drugega kot naredit neko primerjavo med najboljšo in najslabšo ter jim razporedit zvezdice. Sicer pa se strinjam ko praviš, da 1 zvezdica ne pomeni, da je guma zanič (kao, jaz je za nič na svetu nebi dal na avto), ampak da je x krat slabša od najboljših.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ko smo bili na izobraževanju varne vožnje so bile na avtomobilih letne, zimske in celoletne gume, pa ni bilo kakšnih razlik med zavorno potjo, kroženjem, odnašanje zadka... skoraj isti rezultati. Bolj je bilo od avta odvisno vse skupaj.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
se pravi so zimske gume v bistvu nateg in bi vsi bili čisto zadovoljni z letnimi? vedno se mi je zdelo da nekak smrdi vseskupaj
17758-icon_confused.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Me prav zanima kakšni bi bili rezultati če bi bilo še 10cm snega
smile-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
meni niti ni zaradi evrov...me zanima iz prve roke....pač narediš par 100 kilometrov da vidiš kaj dejansko je in kaj ni...si dosti bolj previden ker so "čudne" gume...Če so za nič jih pač vržeš dol in direkt v kanto.....če pa te presenetijo in držijo ,potem je pa druga stvar.....se pač zanašam na tisto kar poizkusim...oziroma tisto kar mi priporoča prodajalec gum ,ki me dobro pozna kaj hočem.