Letne pnevmatike kitajskih proizvajalcev...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Samo zate XXXL.
priden.gif

Kitajsko sranje #1
Kitajsko sranje #2
Lepe razpredelnice, barvite, vendar nikjer ne najdem gume Nankang NS-2, o kateri sem jaz govoril... posploševati ste vi začeli, da je vse poševnooko zanič....
Ne samo, da nimaš pojma, še slep si
No, ti ki imaš veliko pojma, pokaži mi NS-2 v tem testu... nič drugega nočem... pa ne pozabi, do riti je tudi samo 2cm razlike...
cheer.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Saj dokler dobrega avta ne poizkusiš ti je tudi jugec ok, problem je verjetno v tem, da dobrih gum še nikoli imeli niso in se jim te zdijo ok.
Mogoče pa zato nekateri poskusimo dobre avte, drugi pa dobre gume. Pač do kamor se kdo lahko stegne... fantje, vam dam še za kromirane ventilčke...
cheer.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Lol, če za na dober avto nimaš za dobre gume, se nisi stegnil, ampak pretegnil.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Zakaj zmanjkalo Numy, kdo pa ima komplekse pred boljšimi avti...? Si kje opazil, da me moti, če imaš (mogoče) ti boljše gume? Si kje opazil, da me moti, da imaš (mogoče) boljši avto? Sem dal nevtralnemu prebrati zadnje dve strani te teme, pa nisem povedal, da sem XXXL, te zanima, koga je označil za modela s kompleksi?

corsol

Guru
11. mar 2010
3.013
978
113
TEST NS2:
ADAC Motorwelt - Mar 2007

Prevod povzetka:
Minus: zelo slaba na mokrem, relativno slaba na suhem, visoka obraba (slabša skupna ocena zaradi lastnosti na mokrem).
Plus: jih ni

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
+ in - ... Kot vedno pri vseh debatah. Bom pogledal zjutraj, kaj imam na platiščih, prevoženo 25T km, prvo vgradnja... Zadnjih 5000km vredno zelo malo po mokrem, ravno tako prehitro zdrsne na suhi cesti. Dvomim, da je na A3 Cabrio 1.8TFSI z DSG menjalnikom vgrajena "cheap" guma, za 25T prevoženih pa se pelje slabše kot NS2 po mojih izkušnjah. Več o tem jutri.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.013
978
113
Samo v info:
Pnevmatike za prvo vgradnjo (OE) so običajno malce prirejene serijske pnevmatike le da imajo pudarek na kilometrini in ne na performansah(vse skupaj je narejeno po željah proizvajalca oz . prilagojeno željam proizvajalca avtomobila ; običajno je razlika v zmesi).
npr. Neka OE DUNLOP xy , bo zdržala več kilometrov kot DUNLOP xy, bo pa ta druga imela boljše performanse, ki pridejo ponavadi najbolj do izraza na mokrem.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Pirell P Zero Rosso 225/45 ZR 17.
Prevoženih 25.000 km, še kak mm je do indikatorja obrabe, pa se mi zdi, da na suhem niso nič posebnega, v mokrem pa kot sem že rekel, ne izzivam in iščem meja... Trenutno je oprijem obup, vendar nimam doma nobenege primerljivega avta s pogonom spredaj, da bi preveril na istem odseku še drug avto, z drugimi gumami...
Sem preveril še ceno, Pirelli 106€ in naprej, Nankang NS2 pa 64€. Dvomim, da 65% večja cena prinaša kaj veliko boljše vozne lastnosti...

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:za 25T prevoženih pa se pelje slabše kot NS2 po mojih izkušnjah. Več o tem jutri.
Hehe, spet en stručko, kateri obvlada testirat objektivno. In to na različnih avtih, z različnimi dimenzijami in na različnih terenih (namreč en ovinek pri 30 stopinjah ni enak istemu ovinku pri 10).
Zakaj se sploh na ADACu trudijo uničit x kompletov vsake gume na enak način, če bi samo tebe poklicali in bi vse skupaj naredili za 5% cene.
Ampak ne, mi bomo verjeli tvojemu apčutku
grin1.gif

Vedno boljša komedija.
grin1.gif

Aja, evo še en moj objektiven test
grims-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:za 25T prevoženih pa se pelje slabše kot NS2 po mojih izkušnjah. Več o tem jutri.
Hehe, spet en stručko, kateri obvlada testirat objektivno. In to na različnih avtih, z različnimi dimenzijami in na različnih terenih (namreč en ovinek pri 30 stopinjah ni enak istemu ovinku pri 10).
He, he, pa ne morš, res... nankang sem imel na S3, tole sedaj je pa A3, za povrh vsega sta še celo oba 1.8T.... res pa je, da je bil S3 rdeče barve, ta sedaj je pa bele, kar jih naredi čisto različne, neprimerljive... Pa za S3 sem vozil samo 30 stopinjske ovinke, sedaj s tem pa samo 10 stopinjske ovinke...In pri S3 je šlo za 225/40-18, sedaj gre pa za 225/45-17... skratka, spet čisto drug svet...
Fant, res ne vem, kje jih pobiraš, še poštarji ne sekajo takih, ne vem od kje pridejo takšni geni...
priden.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Komedija se nadaljuje.
cheer.gif

Dej še, bi se še smejal.
Glede stopinj sem pa mislil na temperaturo, ampak saj se je le potrdilo, da imaš prehitre možgane, pa klikerji ne uspejo dohajat.
nahrung002.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Zakaj zmanjkalo Numy, kdo pa ima komplekse pred boljšimi avti...? Si kje opazil, da me moti, če imaš (mogoče) ti boljše gume? Si kje opazil, da me moti, da imaš (mogoče) boljši avto? Sem dal nevtralnemu prebrati zadnje dve strani te teme, pa nisem povedal, da sem XXXL, te zanima, koga je označil za modela s kompleksi?

Jaz imam super avto. S super gumami.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Da se dopolnim, jaz vsakemu privoščim dober avto. Zaradi mene naj vsak vozi svoj sanjski avto.

Samo če ob tem nima za ustrezne gume in mora sam sebi in drugim lagati, da so najslabše gume čisto super in solidne gume samo zarota proizvajalcev... Potem je to že mal psihično.

Le zakaj proizvajalci avtomobilov ne dajo takih gum tovarniško gor se vprašam, če so vse tako super in vem da gledajo na vsak cent. Hmmm. Najbolje da patentiram idejo.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Sem se ravno pogovarjal s Katarinco Kresalovo in mi je rekla, da z letom 2010 nimamo več nesreč zaradi neprilagojene hitrosti, ampak se dogajajo samo še zaradi gum Made in PRC.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Le zakaj proizvajalci avtomobilov ne dajo takih gum tovarniško gor se vprašam, če so vse tako super in vem da gledajo na vsak cent. Hmmm. Najbolje da patentiram idejo.

Zato ker dobijo gumo po 5x nizji ceni kot jo ti kupis v trgovini

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Potem bi bila čungalunga tudi 5x cenejša zanje.

Aja ne, te dobre gume delajo pridni Kitajci v neprofitni organizaciji, katere cilj je vsakemu Slovencu, ki se je pretegnil pri nakupu avta, zagotoviti dobre gume za nizko ceno.
Ne bojo oni enim umazanim imperialističnim zahodnim firmam poceni svoje gume prodajal. (konec sarkazma)