Letne pnevmatike kitajskih proizvajalcev...

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Jaz imam continental contisport3, pa je zelo dobra guma, tako po mokrem kot tudi po suhem cestišču. Moti me edino to, da je precej glasna.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Še vedno ne razumem, zakaj mešaš motosport zraven... Imamo avte, ki gredo 150, imamo avte, ki gredo 200 imamo tudi avte, ki gredo preko 300... ampak zakonsko omejena največja hitrost v Republiki Sloveniji je 130km/h. In to ne pomeni, da se ne smejo prodajati avti, ki gredo hitreje. Nazaj k zavorni poti: super športni avtomobili imajo od 100-0 recimo 35m... Recimo spet neka Thalia ima verjetno več kot 40m, sploh če zaviranje večkrat ponovimo. Mar to pomeni, da se Thalije ne sme prodajati. Pa recimo damo na supe športni avto nankang gumo in se ustavimo v 37 namesto v 35m... pa damo na Thalio super najboljšo gumo in se ustavimo v 40m... Važno, da je tebi guma življenje rešila...
Opažam pa, da bi bilo veliko problemov rešenih, če bi starši nekaterih uporabljali kvalitetnejše gume(ice)...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
ah eni nebote razumeli nikoli.
vozi nankang na bmw tvoj problem
in upam da to nebo nikoli moj...

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Hehe, super športni avto se bo s čungalungo ustavljal malce dlje. Ampak, saj to bo voznik nadoknadil, ker tisti s Thalio itak ni skoncentriran.
Ampak je bilo pa dobro vprašanje postavljeno. Zakaj si ne kupite ceota, itak je vse isto sranje, da ne govorim o prihranju.
shocked-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Zakaj dirkači nimajo čungalunga gum? Čist simpl, ker jim čungalungarji nočejo dati tolikointoliko sponzorskih sredstev kot jim da Michelin ipd. Zato pa morajo biti Michelin boljše za dirkat. To je samo ekonomija. Sem sveto prepričan da Bridgestone, Michelin in Goodyear niso edine dirkaške gume, čeprav so se v F1 vse kao proslavile. Stavim pa, da večina junakov v temle threadu, ki bi jim zavezal oči in jih posadil za volan ne bi prepoznala razlike med Nankang in Goodyear po 10km vožnje (govorimo o dveh setih novih gum na avtu) - to bi bila statistika ugibanja - 50% šans da uganeš s čim se pelješ. Žal... tako kot večina ne prepozna razlike med Čadež in Spar hrenovko ko je enkrat kuhana.
Problem je bolj v tem da nihče noče bit nič sam kriv. A ni ful bolj simpl da rečeš da so te kitajske gume zaj...e k si letu s ceste, če bi imel prejšnje superduper lepljive o katerih si enkrat bral da obstajajo se pa to ne bi zgodilo (ne pa da si imel pretežko nogo, videl dno pivskega kozarca, al pa da je bila kriva srnica ki je ravno takrat stekla čez cesto potolažit Sneguljčico, ali pa da te je izsilila ena babica ki je takrat sicer doma gledala Maria in njegove transvestite...) skratka za lasten ego zibat kul. Se pa raje v A8 z Nankangom peljem kot pa s Thalio obuto v Michelinke - imam občutek da se bom prej ustavil, hehe.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.013
978
113
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Stavim pa, da večina junakov v temle threadu, ki bi jim zavezal oči in jih posadil za volan ne bi prepoznala razlike med Nankang in Goodyear po 10km vožnje (govorimo o dveh setih novih gum na avtu) - to bi bila statistika ugibanja - 50% šans da uganeš s čim se pelješ. Žal...

Sem šel gledat starejše teste gum(amzs) in poiskal SAVA EFECTA PLUS , ki sem jo imel(oz. sem imel prez PLUS, torej prvo verzijo). Razlika med njo in takrat najbolšimi je bila približno enako velika kot je danes med boljšimi in Kitajskimi.
Če sem za tisto gumo rekel po 10km ko sem se odpeljal od vulkanizerja da je za en k..c(prej sem imel gor ene FULDA), potem ni problem ugotoviti tudi razlike za katero meniš da jo je praktično nemogoče.
Pa veš kaj je najbolj žalostno ? Da sploh ni treba biti dirkač da ugotoviš razliko(sploh v dežju !). Na žalost.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
tega zadnjega stavka vsem voznikom čungalunga gum ne vcepiš v glavo pa če po trepalnicah plešeš
smirk-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz...

Točno tako, kakšna je guma se pokaže v kritični situaciji, da avto na mestu stoji so vsake gume dobre. Sam sem imel v desetih letih že marsikatere gume, še od študentskih časov ko so bile gor nalite od Alpetourja, Sava, nalite kar ene, Matador (bog pomagi), Lassa itd. itd., ko pa začneš voziti z dobrimi gumami, takrat šele vidiš kaj je dobra guma (takoj se vidi kakšne so razlike v mokrem in suhem, zavorna pot, takoj vidiš kdaj začne avto drseti, da ne govorimo o aquaplaningu itd.), tako da že kar nekaj let, tudi če je bil slabši avto v lasti, na gumah nisem šparal. Do sedaj so me najbolj navdušile GY F1 (res odlična guma, za po mokrem in suhem, slabost je da je pa obraba ogromna), letos pa da vidimo kako se bodo Dunlop Sport Maxx TT obnesle. Če dam 150 eur več za komplet, pa imam namesto čunga lunga, gume kot se zagre, res ni sploh za razmišljat kaj in kako.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
en pred tabo naenkrat v nalivu na polno zabremza (tu zdaj pustimo perfektne reakcijske sposobnosti teh voznikov). Z katerimi gumami je manjša verjetnost da ga ne nabiješ v rit?
rolleyes-1.gif
A s katerimi? S primerno varnostno razdaljo.... ki pa ni 3m, kolikor imajo vozniki recimo kakšne Potenze, medtem ko blendajo in čakajo, da se umakneš njihovemu bolidu s 100KM...
Ne zastopim ljudi, ki zmečejo celo bogastvo v avto, vzmetenje, zavore, itd... pa da bi si potem privoščili slabše gume. Zastopim pa nekoga, ki ima dober avto zato, da se v njem dobro počuti in udobno pelje, ter se mu jebe za tono styling in tuning dodatkov, recimo aftermarket ogromnih platišč in lepljivih pnevmatik. Zastopte že enkrat da tudi vsi nimajo grdih, debelih bab, kdo raje pogleda za kakšno luštno, azijko...
cool-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Imaš prav, s primerno varnostno razdaljo. A lahko nekaj vprašam?
Torej ti voziš s čungalunga gumami pri 100 km/h po mokrem 200m za avtom pred tabo?
grims-1.gif

Namreč, tam nekje bo primerna varnostna razdalja za čungalungo.
evil.gif

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Jaz imam te ene čungalunga gume Nankang. Ko so prišle na slo trg so vsi hvalili bile so ugodne ni bilo denarja in sem jih nabavil. Ni tako hudo kot tu nekateri pišete, ki se še verjetno niste peljali z njimi. Res je da v dežu niso glih briljante in ne primejo kot bi si želel. Na avtomobilu sem jih imel 3 sezone in zaenkrat nobene večje težave, da ne bi dobro zavirala ali kar koli. Pa se tudi v dežju vozim. Ne morem pa trdit, da so dobre in sem se odločo da jih to leto zamenjam saj se vseeno po treh letih ne upam več igrat.
Bom pa nabavil Bridgeston potenca 050A pa bomo vidli razliko.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Jaz sem imel Nankang NS2 pnevmatike. Prvo sezono so bile tudi na mokrem zelo ok, naslednjo sezono bolj tako, potem pa je res postal oprijem na mokrem katastrofalen. Na suhem niti ni tako slaba...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ah včasih smo vozili vsi nalite alpetour gume, pa na ladah smo imeli plastične gume (pozimi in poleti), pa svmo vsi vozili sava exact pa effecta... pa smo preživeli brez prometnih, brez izletov brez problemov, tudi v snegu z letnimi.

In mislim da so današnje kitajske gume veliko boljše kot prej omenjene. Kdor zna voziti po pameti in tako defenzivno, se lahko tudi z nalitimi vozi. Kdor je pa [censored] za volanom in vozi agresivno, mu pa tudi michelinke ne pomagajo. Več o takih si lahko preberete v črni kroniki.

LP

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
ja samo včasih ste VSI vozli plastiko. zaj pa ma prvi v koloni dobro gumo. drugi tudi, tretji pa kitajca.
kaj se zgodi če skoči prvemu srna na cesto.....

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
ja samo včasih ste VSI vozli plastiko. zaj pa ma prvi v koloni dobro gumo. drugi tudi, tretji pa kitajca.
kaj se zgodi če skoči prvemu srna na cesto.....
Lahko se pa peljamo v koloni trije, spredaj jaz z Nankang, zadaj pa ti in tvoj prijatelj s Bridgestone... potem jaz odprem okno in z roko pokažen nekaj na levo zgoraj (na hišo, drevo, itd...)... zadaj vozeči s Bridgestone gumo pogleda v smer, kamor kažem z roko, takrat pa jaz z Nankang gumami sunkovito zavrem, recimo da mi je pes stekel čez cesto... kaj se zgodi...
cheer.gif