Letne pnevmatike kitajskih proizvajalcev...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
ja samo včasih ste VSI vozli plastiko. zaj pa ma prvi v koloni dobro gumo. drugi tudi, tretji pa kitajca.
kaj se zgodi če skoči prvemu srna na cesto.....
Lahko se pa peljamo v koloni trije, spredaj jaz z Nankang, zadaj pa ti in tvoj prijatelj s Bridgestone... potem jaz odprem okno in z roko pokažen nekaj na levo zgoraj (na hišo, drevo, itd...)... zadaj vozeči s Bridgestone gumo pogleda v smer, kamor kažem z roko, takrat pa jaz z Nankang gumami sunkovito zavrem, recimo da mi je pes stekel čez cesto... kaj se zgodi...
cheer.gif

hysterical-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Hočem povedati, da je ogromno hipotetičnih situacij, kjer imajo druge stvari mnogo bolj pomemben vpliv kot guma. Je pa guma eden zelo pomembnih, ampak ti vseeno ne pomaga nič, če je varnostna razdalja premajhna, če je hitrost prevelika, če so psiho-fizične sposobnosti v kur**, če so zavore slabe, če je avto tehnično neizpraven, če ni ABS-a,...
Gume si vsak izbere glede na svoje želje in potrebe, nekdgo, ki hoče športno vožnjo po ovinkih, bo pač izbral takšne gume. Spet drugi, ki dela letno 100.000km, bo izbral gume, ki bodo dlje držale, saj mu verjetno ni v interesu menjava 10 kompletov letno...
In spet ne vem, zakaj se tako obešate, če ima nekdo dober avto, gor pa ne natakne pol-slick gum...? Mar ne smem doma uživati v velikem televizorju z odlično sliko, brez da je zraven vrhunski surround sistem...? Original ozvočenje ne bo dovolj, če hočem samo gledati TV? A?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
kaj ma večji pomen kot guma?
kaj je še kaj drugega v stiku s podlago kot guma?
kolko jaz vem druge stvari nimajo nobenega pomena če guma ne nudi oprijema.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
kaj ma večji pomen kot guma?
kaj je še kaj drugega v stiku s podlago kot guma?
kolko jaz vem druge stvari nimajo nobenega pomena če guma ne nudi oprijema.
No, če nič drugega ne šteje, pa še en primer: vzemimo spredaj superšportni avto z Br5idgestone gumami in zadaj dve Thalie karavan z Bridgestone gumami... recimo da prvi močno zavre, ker je šla srna čez cesto... ustaviti se morajo vsi enako, saj imajo vsi enake gume... drugo pa tako ali tako nič ne šteje, mar ne?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
samo res nima smisla več nadaljevat.
očitno vi kitajčkarji tudi superšportne avtomobile vozite. tak da ja oproščeno vam je

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Pa potem povej, zakaj obstaja toliko omejitev pri voznji, ce je pa vse samo od gume odvisno... zastopim, da ne smes med voznjo telenirati, ce imas Nankang gume, ampak da ne smes telefonirati tudi pri Bridgestone gumah, to je pa absurd. Saj je ja samo od gume odvisno, kdaj se bos ustavil, nic pa od zavor, reakcijskega casa, varnostne razdalje... Bravo dirkaci!
P.S. Grem se na motoristicni forum povedat, da morajo vsi imeti kvalifikacijske gume gor, ker se dugace ne bodo zaustavili, ce spredaj kdo mocno zavre z Bridgestone gumo. Konec koncev je treba kar v parlament en osnutek zakona predlagati, da se lahko prodaja samo Bridgestone Potenca 050, ostalo je tako prenevarno. Aneks k zakonu pa obvezna menjava pnevmatik na 5000km ali 6 mesecev, kar nastopi prej.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
63
28
Ena stvar me malo zmoti pri teh "objektivnih testih : v prvem testu dobi (ko smo že ravno pri tem) Nankang skupno oceno 3.0 in opombo ni priporočljivo, v drugem pa Fulda enako oceno in opombo priporočljivo ?

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Zaj ko sem gume menjaval.....sem videl, da je polno takih čist drobnih pa malo večjih kamenčkov močno zaritih za profil gume.....ni šanse, da to samo od sebe vrže ven, ker so preveč "zarijeni" not.....

Zaj, če maš ful tega kamenja noter......mislite, da vpliva kaj to na grip..??

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Samo zate XXXL.
priden.gif

Kitajsko sranje #1
Kitajsko sranje #2
Lepe razpredelnice, barvite, vendar nikjer ne najdem gume Nankang NS-2, o kateri sem jaz govoril... posploševati ste vi začeli, da je vse poševnooko zanič....

Na drugem linku imas Nankang NS-20. Saj ni tako zanic, no, ampak bi vsaj nehal tako zavzeto hvaliti. Kot vidis po testih, na suhem je dobra, na mokrem pa totalno zanic. In to ti ze vec cas dopovedujemo.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Ena stvar me malo zmoti pri teh "objektivnih testih : v prvem testu dobi (ko smo že ravno pri tem) Nankang skupno oceno 3.0 in opombo ni priporočljivo, v drugem pa Fulda enako oceno in opombo priporočljivo ?
Ma to so strokovnjaki iz alter-ja testirali... za tipkovnico in ocenjevali po poreklu... za njih je samo piščanec na sečuanski način dobro, kar se kitajske tiče...
cheer.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Kdor ima take gume gor, je ubogi na duhu, ki je dal nekaj 100€ več da si je še malce boljši avto kupil kot zmore (kompleksi, kompleksi), za gume dati je pa problem.

Ravno uspešen malce postaneš v življenju, a kotalil se boš pa na enih kitajskih krofih in tvegal vse ?

Bolj ko jih zagovarjajo, bolj lažejo sami sebi. Saj nam je vseeno, zaradi mene če se ljudje vozijo na napihnjenih kondomih.

Saj dokler dobrega avta ne poizkusiš ti je tudi jugec ok, problem je verjetno v tem, da dobrih gum še nikoli imeli niso in se jim te zdijo ok.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik cat pravi:

Ker oni na koncu ocenijo varnost. Glasnost, poraba in obraba za oceno niso pomembni (ali pa zelo malo).

jest5

Guru
18. avg 2007
25.958
-8.676
113
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Mogoče ima kaj veze pri tem tista rdeča cifra v seštevku testa na suhem, se ti ne zdi?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Pa potem povej, zakaj obstaja toliko omejitev pri voznji, ce je pa vse samo od gume odvisno... .

Kdo, razen tebe, omenja da so samo gume tiste ki odločajo o legi na cesti in zavorni poti? Prav nobeden. So pa gume dokaj pomembne vseeno, ker so edini stik avtomobila s podlago. Natakni na isti avto kitajke in neko renomirano gumo in zaviraj na mokrem od 100 do nule, pa če ti takrat ne bo jasno da so nankang, čangšlang in kaj jaz še vem katere gume, slabše ravno toliko koliko so cenejše, potem ti ne bo nikoli.

Za po suhem in naravnost je itak vsaka guma dobra, še tigarca. Za ostrejše ovinke ali vožnjo in zaviranje na mokrem pa se vidi razlika. Sem sam dal to šolo skozi (na srečo brez prometne nesreče) in se lahko zagovornikom takih gum samo nasmehnem.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.218
1.719
113
40
Dečki, preden se pobijete...2 leti nazaj sem bil dokaj zagovornik Nankang gum, kao dobro price/performance razmerje. Ampak res - raje ne! Guma je bila prvo leto dobra (ne morem rect odlična, ampak za normalno voznjo več kot dovolj), drugo leto pa je ratala trda kot plastičen zamašek na steklenici in za voznjo v dezju res neuporabna...sem parkrat na kakšnem rondoju že lovil avto
tongue-1.gif

Ne pravim, da je potrebno vrečt na avto ne vem kake profi gume, sam cist najcenejsih pa ne! Kumho ecsta ki jih zdaj furam so proti nankang NS2 v mokrem neprimerjive, na suhem pa če ne drugega so opazno tišje!

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
uncle_sam: se strinjam, sem imel na prejšnjem Audiju 225 profil Kumho, pa so bile primerljive z Goodyear, pa relativno tihe. Res pa je da so bile cenovno precej nad Nankangom (tam za polovico dražje, mislim da neka športna izvednka z ojačanim profilom, takrat ene prvih v Slo ta model če se ne motim). Težko rečem koliko bolje so prijele od Nankang, ker so te ki jih imam sedaj 245 - oboje primejo, seveda v dežju slabo kot pač vsaka guma v dežju slabše prime, je pa res da mi te občasno kar "v kolesnice potegne" in malce trzne volan zaradi širine, pri 225 profilu se to ni poznalo (fascinantno kako majhna razlika v širini koloteka spremeni situacijo). Napisal sem že itak da tele Nankang precej bolj pobira - leto in pol, 50kkm bo nujna menjava zaradi izrabe profila - verjetno bom šel na ožjo širini, se še nisem odločil, za zimske itak iz 18 na 17 col in višji profil, že zaradi cenovnih razlik (cene 18 proti 17 col so neverjetno višje, se pozna da plačaš "ekskluzivno dimenzijo").

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Pa potem povej, zakaj obstaja toliko omejitev pri voznji, ce je pa vse samo od gume odvisno... .

Kdo, razen tebe, omenja da so samo gume tiste ki odločajo o legi na cesti in zavorni poti?
Luka51. Samo on.