Laško pijem samo še iz flaše

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Slovenska piva so itak qrac, flaširano, v piksni, točeno, union, smile, boknedaj bandidos, pils, celjski grof in ostalo gamad
pa niti ni med pire za štet. če dobim kdaj kake tujce na obisk, nikoli ne postrežem laškega. Povem da vina imamo izvrstna,
tut sokovi so dobri, viljamovka je ena najboljša v evropi, pivo pa prepuščam nemcem in predvsem nizozemcem, glavni so
pa itak mehikanci s korono.

Mojih top 10

- corona (enostavno ni bolšega piva, sploh če je namesto zamaška limetina rezina)
-.....
-.....
-.....
-.....
- stella artois (prebere se stela artua; ne več kot 5 in manj kot 3 stopinje)
- desperados (spet z limetinim zamaškom)
- american bud
- heineken
- becks

Če od naštetih nobenega nimajo, pijem deci refoška zmešanega z celo orangino in koščkom ledu,
tisto slovensko čmigo sami pite. Slabši od slovenskega je še samo hrvaški PAN in karlovačko, ožujsko je pa
spet pogojno prebavljivo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Čestitam, ker nisi uspel napisal niti enega poštenega piva. Razen pogojno točen heineken, ki je presenetljivo dober. Če bi vedel kako je stella artois v Belgiji ceneno pivo ga pa tudi ne bi več pil. (enih 6€ za šteko 0.25 flaš) Belgijci imajo sicer na desetine boljših vrst pirov.

American bud
hysterical-1.gif

Fant, pojdi na Češko, da si odpreš oči. Vodo pa dobiš tud v Uzbekistanu.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.188
4.156
113
A dej dej, najboljši je pa pomarančni sok!
sprasujem se.gif

Slovenska piva SO kvalitetna in to tudi na svetovnem nivoju. Je pa res da so okusi različni ...

Slovanska piva (varjena po slovanski metodi) so recimo svoj razred in lahko so ti všeč, lahko pa ne. Meni majo osebno preveč "karamelin" okus.

Nemška metoda varjenja piva (po kateri delajo tudi v Laškem in Unionu) pa ima precej variacij. Ene so neužitne ene so pa zelo dobre .. recimo Laško (pa deloma Union) je zelo pitno pivo, in recimo primerjava z Heinekenom je na mestu; no Laško je boljše pivo!
evil.gif

Če kaj sovražim so pa tista "koruzna" piva .. pivo je z ječmena in pika, vse ostalo je bljek. Pa recimo avstralska piva mi sploh ne tečejo po grlu, kot da bi bila iz peska!
tongue-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
ksz...

najhujša je tista varijanta ko prideš v štacuno pa vidiš budweisserja,urquela za isti denar kot našo scavnico
bonk.gif

doma že več kot 2 leti ni našega piva.čeh je zakon.

Mx sm mislil da maš malo boljši okus za pivo
confused-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj vidiš, da hvali slovenska vina, potem pa pove, da meša refošk z oranžino.
hysterical-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.490
457
83
To si prepisal imena oglaševalcev na tujih tv kanalih?

Pa na izgovorjavo ostalih si pozabil, da se ostali lamerji ne bomo osmešli pri naročanju...

Zakaj mi na pamet pride en rek južnih sosedov, v katerem nastopata prebivalec podeželja in žvečilni gumi?
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Čestitam, ker nisi uspel napisal niti enega poštenega piva. Razen pogojno točen heineken, ki je presenetljivo dober. Če bi vedel kako je stella artois v Belgiji ceneno pivo ga pa tudi ne bi več pil. (enih 6€ za šteko 0.25 flaš) Belgijci imajo sicer na desetine boljših vrst pirov.

American bud
hysterical-1.gif

Fant, pojdi na Češko, da si odpreš oči. Vodo pa dobiš tud v Uzbekistanu.

Ko boš pil pivo na 5ih kontinentih v 33ih državah, najstarejši pivnici v NY, videl kako pridelujejo Paulajnerja, amstel, pol mi lahko
daš kak nasvet, katero pivo je za probat, katero pa ne. Res je da majo čehi dobra piva, ampak dude; niso pa svetovno dobra.
Okusi so različni, in nekdo ki reče da mu eno od mojih piv ni dobro, pol nevem kaj od piva pričakuje. Probal pa sem že 14
belgijskih piv, od borovničevega piva do češnjevega, tako da
smirk-1.gif
Res je da mesečno spijem med 5 in 10 piv, ampak to
še ne pomeni da nevem kaj je dobro pivo. So pa belgijska piva dobra, ampak enostavno premočna in prežlahtna za moj
okus, ki bolj v pivu iščem neko osvežitev, odžejanje kot pa nek žameten vonj in 7 okusov v enem, paše pa kakšno pozimi,
tako degustacijsko da ga popiješ, ampak pivo je mišljeno da se jih spije več
smile-1.gif
Vsaj v Mariboru je tako nepisano pravilo.

American Bud mi je pač dober, stvar okusa. 70% slovenčkov se prepira kater je jači union al laško, a oba sta zanič.
Nista hajniken in korona zastonj znana po celem svetu.

Pa da branim korono; Ne paše mi grenek in premočan okus, zato mi je korona za poletne dni idealno pivo, ker je nekoliko
lažja, in tega pirčka lahko čez dan na plaži spijem tut 15 flašk, brez da bi bil pretirano vinjen, hajniken je pa druga alternativa,
ker korono strežejo malokje, vrjetno predvsem zarad cene, saj je 0,33 nabavna med 1,2 in 1,4., sepravi te koronca sred LJ
stane okol 3€, kar je pa že rop za moje pojme.
Nemaram pit kakšnega močenjšega piva, ki je recimo povrhu še pakiran 0,5, da nakoncu pijem že toplega + sem po 3 rundah
že okajen in komaj še za volan.

Vsakemu svoje, jaz moje korone ne dam.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Saj vidiš, da hvali slovenska vina, potem pa pove, da meša refošk z oranžino.
hysterical-1.gif

Čip refošk ki ga točijo v lokalnih oštarijah ni druga ko za mešat z orangino.

In ne se tu nekaj delat poznavalce ker dvomim da po 5ih kozarcih kdo loči janževec od mariborčana.

Sej vedno ko pride do neke pivske debate, bodisi piva, vina, ste naenkrat vsi izkušeni enologi, podajete vinološke
nasvete kažete sommelier-ske sposobnosti, češ kako ste hudi, a v lokalni oštariji pijete škropec z domačim; kar nič ni narobe.
Ampak deci refoška, ko flaša stane 1,8€ in ga točijo v kafanah ni za druga ko za zmešat z orangino.

Sej vem kaj si hotel povedat, da se vin ne meša, niti z radensko, ampak domači čmigi, pa naj bo še tako dobra,
ni druga kot da priliješ deci fante
smile-1.gif

Je pa res da kakšnega rumenega muškata že nebom šel mešat z fanto, ampak ga že v osnovi ne pijem rad - vin nasploh,
večina je prekislih, sladki pa so že na meji z likerjem, tako da mogoče nimam tako dodelanega okusa da bi lahko
občutil vso to žlahtnost, in raje ostajam pri svojem jack danielsu, pa še tu sem včasih baraba in ga pomešam s kokakolo.

Mladi pač neznamo nič cenit.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Če bi vedel kako je stella artois v Belgiji ceneno pivo ga pa tudi ne bi več pil. (enih 6€ za šteko 0.25 flaš)

Sej pri nas je pa 12 €, zato ga pa pijemo.
grin1.gif

Že možno da je drek gor, za naše razmere je pa super. Meni odgovarja.

Nam vse odgovarja, glede nato kako nam zjebejo okus lokalna piva, ga skor ni tujega piva ki nebi bilo boljše.

Kakorkoli; korona mi je zakon pa je kak je, vi pa pite vaša umetniška piva, ki jih ne držijo v nobeni štacuni.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Stellce niso svoh, a?
grims-1.gif

Moram se kaksn karton za na morje nabavit, zdaj sta se se foter pa mama navadila
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Vidis.. moj foter pa brez vina nikamor.. vino, vino... skropec....... ..... potem dolgo nic... pivo...

Popolni frik na vino, nekaj ga sam pridela in se je ze toliko nadrkal okusov, da loci se tako dobra vina med seboj.. in ga ne bos preprical, da naj pije kaj drugega, kot vino
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Si dobil oriđinale?
smile-1.gif

Ker.. hrvaške meni niso ne vem kaj ...
smile-1.gif

Pri nas tu v tušu!
smile-1.gif

Uletim not, 2 dni pred odhodom, berem z dlančnika kaj morem kupit in se skor zaletim v modela z viličarjem kako pred vhod nastalja paleto
kao komplet paleta 50%off, čekiram, pa vidim med bandidosti in koktami stello. Čekiram datum. Huh še fraj, sem že basal
smile-1.gif

Mislim da je bil slovenski, to pa res nisem polgledal.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
in ga ne bos preprical, da naj pije kaj drugega, kot vino
smile-1.gif

Itak je vino 3x hujša pijača kot pivo, ampak za žejo poleti nemorem čistega vina, se ne učakam večera
smile-1.gif

Pivice, to je tisto pravo. Sploh 0,25 pakunge so glavne, ko je zadenj požirek enako hladen kot prvi.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Gre za Victorijo na Litostrojski (če si bo kdo Staropramen zaželel
grin1.gif
).

Ko je imel vse pod kontrolo Lončarič (ravno ko so ga najbolj vlačili po sodiščih) je bil malo bolj high class lokal. Zrihtano v nulo, dobra ponudba piva, itd... Zdaj odkar sta pa nova šefa pa čedalje bolj razpada vse skupaj. Škoda tok prijetnga lokala oz restavracije.

Je pa res, da odkar sem na Češkem pil Staropramen v Sloveniji nekak nima več pravega okusa. Ali je na Češkem drugačen ali pa je krivo to ker smo ga tam pili za 90centov
grin1.gif

točeno Staropramen imajo tudi v BTC-ju v tistem Old Scottish Pubu.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
malcomX... glede na to, da si ti nek hud revež... se ne meči ven s tem, kje kakšna piva si vse pil po celem svetu.

Reveži nimajo za pivo, niti za laškega. Ali imaš mogoče kredit za plato American bud-a?