Roko na srce....Slovenija ima poimensko zagotovo ekipo ki je sposobna osvojit medaljo na tem prvenstvu... Smodiš, Nachbar, Udrih, Lorbek, Dragič.... pa še bi lahko naštevov.
Žal smo Slovenci premal patrioti, da bi bilo fantom igranje za reprezentanco čast ter ponos zastopati Slovenijo. Da mamo mi tako pripadnost kot npr. Hrvati ali Srbi, smo s tako ekipo evropski prvaki!!! Samo ne... Mi smo posamezniki, pomembni do amena, bomo kr mal soliral pa osebno statistiko filal.
Največja izguba za nas bo če Smodiš ne bo mogel igrat na EP, ker on pa samo s svojo prisotnostjo lahko motivira ostale fante k še boljši igri. Primer kako se igra za reprentanco je zagotovo Jagodnik. Model je že veteran, vendar skače na vsako žogo, v obrambi grize in res kaže pravi pristop! Skoz mi je biv antipatičen, ampak letos se mi zdi da je edini (zaenkrat) ki je dal res svoj maksimum.
Zej kakšna je bila odločitev postavt Zdovca za trenerja je drugo vprašanje... Sam mislim da bi bilo bolje že če bi biv glavni trener Mahorič. Zdovc je preveč mehk, pa tud glih ne vem kakšne trenerske kariere si še ni naredu. Samo dokler ne bodo igralci sami pošlihtal nam ne pomaga tud Željko Obradovič čisto nič...
Pripravljalne tekme sicer niso nek realni pokazatelj česa smo sposobni, samo tale poraz proti Veliki Britaniji si pa res ne bi smeli privoščiti. Žal smo jim sedaj dali tisto pikico upanja, da pa smo premagljivi in prvo tekmo proti nam bodo igrali 120%. V vseh pripravljalnih tekmah so bila opazna ogromna nihanja v igri... Nekajkrat smo sicer v obrambi že zaigrali ''na nivoju'', ampak žal se prehitro z menjavami pokvari trdo delo nekaterih. Napad je pa vsaj zame katastrofa... Nobene pametne kombinatorike, samostojni prodori in metanjne, beki sploh ne vejo kam z žogo, Brezec pri svoji višini in masi ne zna odigrati ''centersko'', lakovič meče totalno nepotrebne mete in misli da lahko odloči vsako tekmo... To ni napad, ki bi nam prinesel uspeh na prvenstvu. Tu bo potrebno še ogromno dela...
Sam sem sicer še zmeraj optimist in mislm da se bodo stvari izboljšale in bomo res uživali v tem evropskem prvenstvu. Mal mi grejo na organ pametnjakoviči, ki so po telih porazih zej čist pametni - Zdovc naj odstopi, vsi naj grejo domu itak nimajo pojma... Ko bomo pa nekaj tekem dobili bodo pa spet največji fani naše reprezentance.
Moja napoved: Med prvih šest bodo Španija, Grčija, Slovenija, Litva, Srbija in Hrvaška... Kakšen bo vrstni red si ne bi upal napovedati, menim pa da se bodo naši fantje vrnili domov s kolajno - upam da čimbolj žlahtno. Sicer Hrvatov in Srbov nekako ne vidim med prvimi tremi, vendar lahko s svojo borbenestjo in pravim pristopom presenetijo-predvsem Srbi s fenomenalnimi Partizanovimi igralci...
GREMO SLOVENIJA!!!!