Citat:
Uporabnik rs1975 pravi:
Berem komentarje, pa imam občutek da vse te pametnjakoviče, ki se javljajo v tej temi, dnevno srečujem...
Sam vozim cestno kolo in sem seveda tudi voznik. S kolesom delam okoli 8k km. Če se le da vozim izven mest, ker pač ne maram gužve, semaforjev in kolesarskih stez. Kot je že marsikateri kolesar napisal večino teh kolesarskih stez si sploh ne zasluži to ime. Pločnik, ločen s črto za pešce in kolesarje je katastrofa.
Večinoma vozim sam, tako da z vožnjo vštric nimam težav. ŠE vedno pa vsako drugo vožnjo moram enemu šoferju vse po spisku...
Ne razumem v čem je problem, če se počaka kako sekundo in varno prehiti kolesarja. Sam, ko sem za volanom se to večkrat sprašujem. S čim sem bil prikrajšan, ko sem malo počakal na varno prehitevanje kolesarja??
Teli frajerji v avtu, ko ti pride za kolesom in po hupi so pa poseben primer. Včasih enostavno ne slišiš prihajajočega avtomobila in je hupanje smrtno nevarno. To sem enemu voznika tovornjaka enkrat razlagal, ko mi je to naredil, pa se mi je na koncu opravičil, češ da na to pa ni pomislil. Na žalost je takih bolj malo, prej pride do fighta, kot pa da bi te poslušal...
Še nekaj mi ni jasno pri šoferjih, ki pizdijo čez kolesarje. Običajno je kolesar na specialki hitrejši od traktorja. A traktoristi vas pa ne motijo, za njim pa ni težko nekaj časa vozit, ker ga je pač težje prehiteti???
Imam tudi dva majhna otroka in gremo občasno vsi skupaj na družinski izlet s kolesom. Opažam, da so takrat šoferji dosti bolj obzirni do nas, kot pa ko sem sam. Sicer je to po eni strani OK, imaš občutek da otrok ni ogrožen. Po drugi strani pa si misliš, da ima kdo namen, da ti namerno ogroža življenje, ko sem sam na cesti.
PS. da ne bo kdo mislil, da branim vse kolesarje. So med nami tudi taki, ki dejansko iščejo nesrečo, ampak taki jo ponavadi tudi doživijo. Morda potem pridejo k pameti.
Pa še tole na koncu. Veliko vozim tudi po hrvaškem Zagorju in okolici Zaprešiæa in Samoborja. Do sedaj nisem doživel niti enega hupanja, groženj ali ogrožanja. Bo že nekaj na tem, da smo Slovenci res posebni pacienti kar se tiče prometne kulture...