Kolesarji vozjo vštric

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Traktorist vsaj nekaj koristnega pocne za razliko od vas pedrov v pajkicah. Izkoristite raje to odvecno energijo in jo vlozite v udarniske akcije. Ceste so cist razfukane.

Evoga, še en pacient. Jaz naj bi tebi rihtal cesto, da boš ti po njej frajaru s "spedenanim" avtom??? Imaš ministra, pa ga vpraši kam gre denar od registracije in vinjet.
Se strinjam, da je večinoma traktorist na cesti z namenom opravljanja koristnega dela, temu nisem nasprotoval. Dal sem samo primer, kako imaš ti in tebi podobni pacienti dvojna merila glede "ovir" na cesti. Sicer pa, si ti zmeri na cesti, da opravljaš nekaj koristnega. Če misliš s tem, da se pelješ do prve gostilne, si se zajebal.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Traktorist vsaj nekaj koristnega pocne za razliko od vas pedrov v pajkicah. Izkoristite raje to odvecno energijo in jo vlozite v udarniske akcije. Ceste so cist razfukane.

Da ne slisis avtomobila za sabo so krive pa vase kurceve slusalke in ipodi. Enkrat bom enemu ustavil in mu zatlacil preklete slusalke v rit. To ni ravno po pravilih, ce ne ves.

Kero govno od človeka, bravo
crazy1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
To me pa iskreno zanima, kje je po regionalki narejena kolesarska? Se grem z veseljem peljat... edina, ki mi zdajle pride na pamet, da je kolesarska vzporedno z regionalko (pa še to na lastni trasi, več km stran od dejanske ceste) je relacija jesenice-rateče. Nov asfalt, avtocesta praktično. Polna sprehajalcev z vozički
rolleyes-1.gif
Med Grosupljem in Šmarjem Sap recimo. Katastrofalna zadeva.

...pa se dosti vozim tja dol (ljubljana - krka)... verjetno misliš od križišča za Cikavo proti Grosupljem? To je (ali pa bo prej ali slej) itq "naselje", ker imaš stalno neke stavbe. Zdej če je prav ali ne, nimaš kaj, ampak meni se zdi čisto varno peljat po kolesarski ta odsek, da malo počiješ
grin1.gif
(gledamo iz ljubljane proti dolenjski) Ker čez Šmarje-sap čisto lepo padeš ... potem se do prvega krožišča čisto lepo pripelješ, ok, poj naprej je pa itq jajcanje po mestu. Menda če gredo avti čez mesto lepo počasi, bomo tudi kolesarji zmogli? Ko prideš pa ven iz naselja (kar je kaj, 3km max?) pa takoj zmanjka kolesarske.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Nisem bral cele teme, sem pa par odgovorovna prvi strani v stilu, kako je s specialko mukotrpno po kolesarski.
Tudi hiter avto je težko izkoristiti v coni 30, pa gliser v lokalnem potoku, kleklja se npr. težko v križiščih itd.
Večina nas kolesari za hobi, pa se marsikateri kolesar obnaša, kot bi bla to ena življenjska nuja, ki se ji mora ves živelj v prometu pokloniti.

Po mojem (in verjetno po zakonu) je v primeru kolesarske steze kolesar obvezan voziti po njej. Sicer kolesari drugje.
Če ne gre po tvoji trasi s specialko, nabavi primeren bicikel. Jaz tudi ne štartam direkt s smučami iz bajte pozimi.

Pa en je še pokapiral, da kolesar je ob trku bolj ogrožen. Ampak ne, da bi on peljal po kolesarski, tovornjakar naj bolj pazi. Pa še plenice naj ti on nabavi, če sam ne znaš?

Govorim o neprimernosti nekaterih kolesarskih stez z bilokerim kolesom, ne gre zgolj za robnike, kuclje, ampak količke, prometne znake v višini glave, drevesa, veje in podobno. Bo to šlo razumet? Če se ne voziš s kolesom, pač ne moreš. Tud tist ki je narisal take kolesarske steze se verjetno ni vozil še nikoli.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Citat:
Uporabnik rs1975 pravi:
Berem komentarje, pa imam občutek da vse te pametnjakoviče, ki se javljajo v tej temi, dnevno srečujem...

Sam vozim cestno kolo in sem seveda tudi voznik. S kolesom delam okoli 8k km. Če se le da vozim izven mest, ker pač ne maram gužve, semaforjev in kolesarskih stez. Kot je že marsikateri kolesar napisal večino teh kolesarskih stez si sploh ne zasluži to ime. Pločnik, ločen s črto za pešce in kolesarje je katastrofa.

Večinoma vozim sam, tako da z vožnjo vštric nimam težav. ŠE vedno pa vsako drugo vožnjo moram enemu šoferju vse po spisku...
jezen.gif

Ne razumem v čem je problem, če se počaka kako sekundo in varno prehiti kolesarja. Sam, ko sem za volanom se to večkrat sprašujem. S čim sem bil prikrajšan, ko sem malo počakal na varno prehitevanje kolesarja??
confused-1.gif

Teli frajerji v avtu, ko ti pride za kolesom in po hupi so pa poseben primer. Včasih enostavno ne slišiš prihajajočega avtomobila in je hupanje smrtno nevarno. To sem enemu voznika tovornjaka enkrat razlagal, ko mi je to naredil, pa se mi je na koncu opravičil, češ da na to pa ni pomislil. Na žalost je takih bolj malo, prej pride do fighta, kot pa da bi te poslušal...

Še nekaj mi ni jasno pri šoferjih, ki pizdijo čez kolesarje. Običajno je kolesar na specialki hitrejši od traktorja. A traktoristi vas pa ne motijo, za njim pa ni težko nekaj časa vozit, ker ga je pač težje prehiteti???
uf-1.gif

Imam tudi dva majhna otroka in gremo občasno vsi skupaj na družinski izlet s kolesom. Opažam, da so takrat šoferji dosti bolj obzirni do nas, kot pa ko sem sam. Sicer je to po eni strani OK, imaš občutek da otrok ni ogrožen. Po drugi strani pa si misliš, da ima kdo namen, da ti namerno ogroža življenje, ko sem sam na cesti.

PS. da ne bo kdo mislil, da branim vse kolesarje. So med nami tudi taki, ki dejansko iščejo nesrečo, ampak taki jo ponavadi tudi doživijo. Morda potem pridejo k pameti.

Pa še tole na koncu. Veliko vozim tudi po hrvaškem Zagorju in okolici Zaprešiæa in Samoborja. Do sedaj nisem doživel niti enega hupanja, groženj ali ogrožanja. Bo že nekaj na tem, da smo Slovenci res posebni pacienti kar se tiče prometne kulture...
Točno tako. Slovenček rata alergičen, ko vidi "Armstronga")

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:

Da ne slisis avtomobila za sabo so krive pa vase kurceve slusalke in ipodi. Enkrat bom enemu ustavil in mu zatlacil preklete slusalke v rit. To ni ravno po pravilih, ce ne ves.
Da ne boš naletel na kakega, k ti bo šaltkebl zarinil v goltanec.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
To me pa iskreno zanima, kje je po regionalki narejena kolesarska? Se grem z veseljem peljat... edina, ki mi zdajle pride na pamet, da je kolesarska vzporedno z regionalko (pa še to na lastni trasi, več km stran od dejanske ceste) je relacija jesenice-rateče. Nov asfalt, avtocesta praktično. Polna sprehajalcev z vozički
rolleyes-1.gif
Med Grosupljem in Šmarjem Sap recimo. Katastrofalna zadeva.

...pa se dosti vozim tja dol (ljubljana - krka)... verjetno misliš od križišča za Cikavo proti Grosupljem? To je (ali pa bo prej ali slej) itq "naselje", ker imaš stalno neke stavbe. Zdej če je prav ali ne, nimaš kaj, ampak meni se zdi čisto varno peljat po kolesarski ta odsek, da malo počiješ
grin1.gif
(gledamo iz ljubljane proti dolenjski) Ker čez Šmarje-sap čisto lepo padeš ... potem se do prvega krožišča čisto lepo pripelješ, ok, poj naprej je pa itq jajcanje po mestu. Menda če gredo avti čez mesto lepo počasi, bomo tudi kolesarji zmogli? Ko prideš pa ven iz naselja (kar je kaj, 3km max?) pa takoj zmanjka kolesarske.
V smeri proti Grosuplju je še OK, kontra je en kos neprevozen

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.915
113
v lokalni ostariji
moderni traktorji (traktorji proizvodnje od tam vsaj 98 naprej) dosegajo lepe hitrosti. pa še vedno se je kulturno umaknit če se nabere kolona. enako tovornjaki (sej normalni vozniki se umikajo). tudi normalni kolesarji vozijo lepo po kolesarski stezi (tudi s specialkami...) če je na cesti kjer ni kolesarske se lepo počaka, prehiti... noben problem... težava pa so "armstrongi", amaterčki ki mislijo da "trenirajo" in namesto da bi delovali samozasčitniško pa uporabljali kolesarsko stezo ne, vozioj po cesti. po možnosti v paru... potem pa poslušamo in beremo kroniko... kaj ti pomaga "enakovrednost" če na žalsot velja "ko je jači taj tlači".

Bronco

Pripravnik
2. jan 2008
62
0
6
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:

bonk.gif

Upam, da bom imel to srečo in da ustaviš mene, "pedra v pajkicah", pol pa da vidimo kdo bo komu kaj in kam zatlačil... pepček retardiran!
10.gif

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
moderni traktorji (traktorji proizvodnje od tam vsaj 98 naprej) dosegajo lepe hitrosti. pa še vedno se je kulturno umaknit če se nabere kolona. enako tovornjaki (sej normalni vozniki se umikajo). tudi normalni kolesarji vozijo lepo po kolesarski stezi (tudi s specialkami...) če je na cesti kjer ni kolesarske se lepo počaka, prehiti... noben problem... težava pa so "armstrongi", amaterčki ki mislijo da "trenirajo" in namesto da bi delovali samozasčitniško pa uporabljali kolesarsko stezo ne, vozioj po cesti. po možnosti v paru... potem pa poslušamo in beremo kroniko... kaj ti pomaga "enakovrednost" če na žalsot velja "ko je jači taj tlači".

ja, samo je problem, ker se v večini primerov posplošuje. Samo da je kolesar na cesti, je za marsikoga že armstrong, pa čeprav se drži vseh pravil.
Kot rečeno sem že parkrat to izkusil na lastni koži, pa sem med vožnjo čim bolj držim pravil, probam čim manj ogrožati sebe in druge udeležence. Samo kaj ko drugi mene...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.915
113
v lokalni ostariji
seveda se ne sme posploševat... imaš normalne in imaš [cenzura]čke...s ej avtomibilisti so isti. eni res dobijo "ošpice" ko zagledajo kolo že na kilometre...

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
353
83
tam ko se terc po tori rola
Težka je naša, kolesarska, težka... Ampak res. V naši dolini imamo kolesarsko stezo speljano po trasi bivše železnice (so jo vladajoči butci 1969 dali v Bosno nekam. Železnico. In od tedaj je ves tovorni promet na cesti, ki je nihče ne posebej popravlja. Pa pustimo sedaj to.), 25 kilometrov dokaj ravne kolesarske. Pa imaš gor pešce, rolerje, sprehajalce psov... Kar ni nič posebnega, saj je ta steza sprehajalno kolesarska. Ves promet (kolesarji, pešci, rolerji) se odvija po desni v smeri gibanja. Naj bi se... Ti hodijo po trije vzporedno, se jim bližaš in pozvoniš, pa lavfajo kot zblojene ovce, levi desno, desni levo... To je na odprtem delu, še nekako gre. Ko je speljano skozi mesto, pa je stvar malo drugačna... vsake par metrov dovozi od hiš, dvignjeni pločniki... Grem tisti kilometer raje po cesti, sem precej hitrejši. Ne razumem pa avtomobilistov, tik pred krožnim te prehiti, potem pa čaka da se vključi.... ko bi lahjo zapeljal noter. Ko mu malo pokažeš ''zakaj si me pa moral prehiteti tu?'' pa gleda naravnost in z obema rokama drži volan, kot stara babička... No, človek se vsega navadi... Pač pričakuješ in si pripravljen, vzameš to v zakup. In..ja, vedno bolj razumem specialkarje, zakaj raje vozijo po cesti, kot o kolesarski.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik Bronco pravi:
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:

bonk.gif

Upam, da bom imel to srečo in da ustaviš mene, "pedra v pajkicah", pol pa da vidimo kdo bo komu kaj in kam zatlačil... pepček retardiran!
10.gif

Ste se pofočkali vsi dečki v pajkicah? Saj ustavljam, ko mečete za menoj bidone in kažete sredince, samo potem ste vsi nekaj rdeči v obraz z opravičili, ker ne pričakujete tega. Povej zakaj niste pogumni potem, ko ustavim in sprejmete posledice? Nisem še nikogar izsilil ali ga šprical z vodo, ker to je podlo. Pogovorim se rad, pa tudi nihče mi ne bo nikogar jebal in mi česarkoli metal v avto. Toliko, da smo si na jasnem. Zato naslednjič razmisli preden ukrepaš.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
ksz...

Že po odzivu na samo temo se vidi kako nestrpni vozniki smo..ne glede na to kaj vozimo.

Na splošno opažam da je najteže (komurkoli) pritisnit na zavoro...bolje se je zaletet, koga zbit, podret, ubit...samo da se nahrani agresija. Ni čudnega da potem za agresijo pride strah in beg s prizorišča...in običajno čez čas ko popustijo čustva skesano priti nazaj ob razmišljanju 'ali mi je bilo tega treba'...

Ni, definitivno. Samo kaj ko je laže bit nestrpen kot strpen.

Meni osebno je vseeno ali kolesarji vozijo vštric...v vsakem primeru ga, ju, jih lahko prehitevaš šele ko je nasproti cesta fraj...in je vseeno koliko jih je na voznem pasu...prehitevat moraš po levem pasu že zaradi varnosti (ne z ogledalom po njegovem dresu).
Ko sem na kolesu načeloma nikoli ne vozim vštric (itak sem praktično vedno sam)...a takrat ko že vozim, imam ogledalo in se umikam nazan/naprej ko vidim da prihaja avto.

Predvsem bi se moral vsak brigat zase in ne zgolj za druge. Če ti je kdo na poti, pritisneš na bremzo (ja, tud prestavit bo treba, pa gas spet dodat), počakaš par sekund in greš mimo (s svojim življenjem). Konec zgodbe, Je v življenju veeeeliko drugih prijetnejših stvari za početi, kot se ukvarjati z udeleženci v prometi kdo se drži pravil in kdo ne. Skoda (dobre) volje za nepomembne stvari.

Že ko pomsilim..temo odpret, ker sta dva kolesarja vozila vštric...đizs krajst
crazy1.gif
(da o odzivih ne razpravljamo)

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Citat:
Uporabnik Bronco pravi:
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:

bonk.gif

10.gif

Ste se pofočkali vsi dečki v pajkicah? Saj ustavljam, ko mečete za menoj bidone in kažete sredince, samo potem ste vsi nekaj rdeči v obraz z opravičili, ker ne pričakujete tega. Povej zakaj niste pogumni potem, ko ustavim in sprejmete posledice? Nisem še nikogar izsilil ali ga šprical z vodo, ker to je podlo. Pogovorim se rad, pa tudi nihče mi ne bo nikogar jebal in mi česarkoli metal v avto. Toliko, da smo si na jasnem. Zato naslednjič razmisli preden ukrepaš.

Lahko se pa, p3derčina, enkrat ob meni ustaviš, da vidimo, kdo se bo opravičil. Pa obljubim, da ne bom nobenega bidona vrgel vate, ga je skoda.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ne pa ni. Gre za posamezne bedake, ki to počnejo. Od tisočih kolesarjev, ki jih prehitiš se morda dva peljeta vštric. Pač mal potrpiš in ob prvi priložnosti varno prehitiš. Če ti to predstavlja težavo se uleži v senco in mal ohladi glavo.

Še bolje pa da se zadeve lotiš kot drama queen, se pravi, usedeš se na hupo, nabijaš po gasu, levo, desno, mal ročna da zaškriplje in z desnima kolesoma po bankini da leti pesek, pojebeš jima vse po spisku, mahaš kot blesav in kličeš policijo. Potem o celi drami razpravljaš na biciklkomu in na alterju med bedaki na cesti, omeniš da je to slovenska folklora in kako je v avstriji bolje.

P.S.: v soboto sem imel prvi tak primer letos, pa nisem malo na cesti. Med Viktringom in Celovcem (hint: Avstrija).

@jello

Ne trobim, ne prehitevam na milimeter niti ne perem šip med tem, ko prehitevam kolesarje.

Kar se pa tiče ohlajanja glave; bodo imeli kolesarji bolj hladno, če se bodo vozili po kolesarski stezi. Tja sodijo in to piše tudi v zakonu. Verjamem, da kolesarske steze niso v najboljšem stanju, ampak to ne opravičuje, da se vozijo po prometni cesti, kot je Tržaška. So pa vseeno koleske steze manj unižene, kot bankine cest pa verjetno ne bi bil vesel, če bi se začeli z avti vozili po kolesarskih stezah in pločnikih.

Je @SJTV1 lepo napisal. Da ne govorim o tem, da se vozijo po napačni strani kolesarske steze ipd. Pa mimogrede, tudi sam se kdaj pa kdaj peljem s kolesom (navaden trek) in pač uporabljam kolesaske poti, ker je več kot očitno, da so temu namenjene.

Pe še enkrat, nisem noben nestrpnež in jih pač prehitim tam, kjer je to varno. Brez hupe in kazanje sredinca. Moti me to, da jih srečujem na eni najbolj prometnih cest, kot je Tržaška cesta. Pa ne zato, ker so tam, ampak ker zahtevajo od voznikov še dodatno pazljivost na cesti, ker je dejstvo, da so bolj "ranljivi" v prometu, kot pa vozniki osebnih vozil. Zato ni prav, da se ta pazljivost vali in pričakuje od voznikov osebnih vozil, ker se pač nekateri vehametno obnašajo v prometu.

Je pa res, da ne gre metati vse v isti koš.

Nazadnje urejeno:

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi: moderni traktorji (traktorji proizvodnje od tam vsaj 98 naprej) dosegajo lepe hitrosti. pa še vedno se je kulturno umaknit če se nabere kolona. enako tovornjaki (sej normalni vozniki se umikajo). tudi normalni kolesarji vozijo lepo po kolesarski stezi (tudi s specialkami...) če je na cesti kjer ni kolesarske se lepo počaka, prehiti... noben problem... težava pa so "armstrongi", amaterčki ki mislijo da "trenirajo" in namesto da bi delovali samozasčitniško pa uporabljali kolesarsko stezo ne, vozioj po cesti. po možnosti v paru... potem pa poslušamo in beremo kroniko... kaj ti pomaga "enakovrednost" če na žalsot velja "ko je jači taj tlači".

Moderni in nemoderni traktorji morajo biti opremljeni po zakonu.
Se pravi primerne pnevmatike, izpravne in vključene luči v katere je vključena tudi rotacijska in po novem še trikotnik zadaj.
Za Armstronge to ne velja.
Važno je da imaš ene fensi pajkice in gasa križem kražem.
Specialka ni skladna z zakonom za na cesto - če kdo trdi drugače naj dokaže.
Tudi tale specialka je na cesti vendar na zaprtemu odseku - zato ne krši predpisov.