Ker smo se v temi lotili problema pešcev v prometu in ker se ob malo lepšemu vremenu na ceste usuje precej kolesarjev z neprimernimi kolesi.
Prvi zadetek v Guglu
Keltika je očitno pravi raj za (profi) kolesarje, ki očitno ne poznajo teh pravil in jih nori vozniki ogrožamo, ko se vozijo "vštric".
Da opremljenosti biciklov ne komentiram.
Ampak še vedno bo miličnik ustavil mene, ker sem ga (jih) prehitel brez smernika,...
eXhair - a imaš kakšen posnetek na zalogi ?
Prvi zadetek v Guglu
Citat:
Kateri cestno-prometni predpisi veljajo za kolesarje?
Za kolesarje veljajo isti predpisi glede vožnje po cestah in glede udeležbe v prometu kot za ostale udeležence v prometu.
Kako mora biti opremljeno kolo in kako kolesar?
Obvezna oprema kolesa so krmilo, prednja in zadnja zavora, luči (bela za osvetljevanje ceste, rdeča pozicijska luč zadaj) in odsevniki (rdeči odsevnik zadaj, rumeni bočni odsevniki na obeh kolesih ter v pedalih), zvonec,...
Kakšna naj bo varnostna razdalja med kolesi?
Primerna razdalja je odvisna od hitrosti kolesarjenja, najmanjša pa naj bo enaka dolžinam treh koles.
Ali smemo kolesarji voziti eden ob drugem?
Ne. Kolesarji, ki vozijo v skupini, smejo voziti le drug za drugim.
Keltika je očitno pravi raj za (profi) kolesarje, ki očitno ne poznajo teh pravil in jih nori vozniki ogrožamo, ko se vozijo "vštric".
Da opremljenosti biciklov ne komentiram.
Ampak še vedno bo miličnik ustavil mene, ker sem ga (jih) prehitel brez smernika,...
eXhair - a imaš kakšen posnetek na zalogi ?