Kmetijski del foruma

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
V lastnem gozdu lahko delaš s kratkimi hlačami in brez izpitov. V tujem je pa drugače...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.975
113
pri taščici
Še geometer ne ve katero parcelo naj meri (travnik), v gozdu pa niti lastniki ne vejo kje imajo parcele. Govorim iz lastnih izkušenj, kako je dedek že pred desetletji lastnikom kazal njihove parcele.

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
791
39
28
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
inspektor te lahko oglobi če nimaš izpita za delo z motorko!

To pa ni res. Izpit se ponavadi naredi za motorko zaradi zavarovlanic in zaadi samega papirja. Ti izpiti so bol tako tako. Nekaj sicer zapomnem, ampak naučiš se ne kaj veliko. Imajo pa menda v postojni ali nekje tam res dober tečaj kjer podiraš drevje in se doro naučiš

crazy1.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Naučiš se ko delaš. Pa ko ene parkrat stisne žago in pol ure kolneš zabijaš kajle ter se mučiš
evil.gif

Drugače pa ko sem sam delal 2 dnevni tečaj(prišli fantje iz postojne)smo imeli prakso sicer samo 1 dan ampak so pa pokazali da vsaj varno počneš to(oz imaš možnost da vidiš če pa to upoštevaš je pa stvar posameznik).

Da bi pa kazni dal tudi lastniku ki nima izpita potem jo bodo tudi tistim v predmestju ki si obrezuje sadovnjak, mu vsaj iz pisarne na podeželje nebo potrebno pa še urbano lahko koristi ko za bencin nimajo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.975
113
pri taščici
Ko smo že pri inšpektorjih.
Po mojih info običajna gasilska zaščitna obleka ne ustreza delu z motorno žago. Zato gasilci kljub izpitom ne bi smeli uporabljati motorne žage. Vsaj v večini. Hlače po mojih info niso protivrezne

x5x

22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Tako je. Gasilska zaščitna obleka nima protivrezno zaščito. NIti niso protivrezni vsi škornji ki se jih uporablja.
naj bi pa društva imela kake hlače... Vsaj pri nas jih imamo.

afna1972

Pripravnik
11. feb 2013
167
0
16
Uf cvinga, pri tebi pa je res podrtega za naslednjih 10 let sekancev, skladisci pa ob potok, da ne bodo prevec suhi......

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
V lastnem gozdu lahko delaš s kratkimi hlačami in brez izpitov. V tujem je pa drugače...

Živjo!

To resno?
Kaj pa če si kaj narediš?

lp

ps resno sprašujem, da ne boš mislil da te zaj...

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
A je treba po resnici povedat? edino če se ne gre za kakšno odtrgano roko ali nogo oziroma v najslabšem primeru da je nekdo mrtev....

Proti vreznih hlač pa še vsi poklicni gozdarji ne nosijo....

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik afna1972 pravi:
Uf cvinga, pri tebi pa je res podrtega za naslednjih 10 let sekancev, skladisci pa ob potok, da ne bodo prevec suhi......

Dejansko jih sploh ne nucam..tak da bo zadeva lepo gnila v gozdu...debelina bo šla pa na žago.....

še dones sem šel na eno lokacijo pogledat..ma...za ubit se je....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.975
113
pri taščici
Jih imam, pa mislim da ni Sešoka v sloveniji ki bi mi plačal da bi pri 30+ zunaj nosil gozdarske hlače(raje v kratkih). Če nič ne delam mi je pri okoli 0 vroče v njih
Mogoče kakšne bolj priznane znamke nekoliko manj, vendar kljub temu, hlače so težke, debele....zadnjič ugotovil da solidno nadomestijo "smučarski" kombinenzon za zimske urice z otroci zunaj na snegu.
In ja, sem žago že dobil v koleno, na srečo samo koža... to še prej preden so mi ga drugi v celoti "zrezali"
x5x: tole o nezgodnem zavarovanju bi bilo pa res zanimivo zvedet. Kaj pa če si na cirkularju odrežem prst? Ker če imajo to varovalko, potem skoraj ne rabiš nezgodnega zavarovanja, razen če rad položnice plačuješ. Itak se 99% folka ne reže namenoma.
Če ne izplačajo teh odškodnin, potem tudi planinci v šolenčkih niso upravičeni do njih. (vsi na triglav s čelado, cepini, karabini....)

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Ma..jebeš to zaščitno opremo...poglej to sliko...če bi jst imel rokavice gor bi mi ziher celo dlan odtrgal ....
v rokavicah jst dobesedno nimam občutka tapravega...

734146730810173601550200.jpg

x5x

22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Ja vendar se mi zdi da ponavadi gre za vrez v stegno, nogo.. Vem za primer ko mu je motorko vrglo v glavo(preživel na srečo). Nisem še slišal da bi si kdo prav odrezal nogo.. Kar se pa zavarovanja tiče pa tako se govori. bi pa kar znalo biti ne tem ker € težko dajo od sebe.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Jaz sem poznal žensko, ki si je odrezala roko z motorko (po nesreči) in poznam tipa , ki mu je odbilo motorko v obraz..ni preveč čeden za pogledat, živ pa je..

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Za vse obdelovalne stroje obstajajo uradna varnostna navodila, ki so ključen podatek zavarovalnice!
Če je bilo kaj izpuščenega, ali pa se ni upoštevalo, bo težko (ali nemogoče) dobiti nadomestilo zavarovalnice.