Klima

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
263
83
Slovenija
OK razume. Pravilneje je torej, da klimo z daljincem Oz WiFi modulom ugasnem. Potem pa izklopim s kontaktorjem. Vklop pa obratno.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Hej. Meni se iz klime slisijo cudni zvoki med gretjem. Danes sem prvic vklopil gretje od nakupa. Tak kot bi cez slamico pihal zrak ven v prazen a še moker kozerec, tezko razloziti. Je tisina...potrm pa vsake tok se to slisi nekaj sekund in ugasne. A je to normalno ali ne?

Mitsubishi FH25 model.

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Hej. Meni se iz klime slisijo cudni zvoki med gretjem. Danes sem prvic vklopil gretje od nakupa. Tak kot bi cez slamico pihal zrak ven v prazen a še moker kozerec, tezko razloziti. Je tisina...potrm pa vsake tok se to slisi nekaj sekund in ugasne. A je to normalno ali ne?

Mitsubishi FH25 model.

Kurilna sezona se še ni začela. Ko bo zunaj bolj hladno tega ne boš slišal. Klima ne zna pri tako visoki zunanji temperaturi greti
smile-1.gif

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
Da ne odpiram nove teme; ima kdo doma Panasonic split klimo?

V kupljenem stanovanju je namreč klima, ki nihče ne ve, kdaj je bila nazadnje očiščena. Sedaj pa je problem, ker sem jo hotel odpreti in očistiti hladilna rebra in "ventilator". Odpru sem zgornji pokrov in odstranil sprednji pokrov, potem se pa zalomi. Ne morem in ne znam odstraniti tistih spodnih loputic. Loputic se ne da odstraniti ločeno, ampak je verjetno potrebno odstraniti celoten tisti del z loputami. Odstraniti je treba indikator modul in elektroniko pa ne vem kje in kako.

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
Ustavi se pri "remove indicator complete", kjer piše da je najprej treba odstraniti vijak in se indiaktor lahko odstrani. Jaz pa ne vidim nobenega vijaka zadaj.
Če odstranim elektroniko, potem itak ni problem dol dati spodnjih loput, da pridem do ventilatorja. Drugače ne morem do njega. Zdaj pa ne vem če sem blesav ali pa samo ne vidim tega vijaka. Nad njima sta sicer dva, videna tudi v navodilih, ampak to ni to.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
To so original navodila in verjetno je vse isto.?? Ne vem no malo še poglej kako in kaj.
Meni se močno zdi da je potrebno levo sneti pušo na desnem kjer je motor pa odviti vijak na propelerju ki drži osovino motorčka ion potem odviti vijaka ki drži motorček pa bo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Mitsubishi FH25 model.

Meni pa drugače ropota, ropoče prav, ko se zaganja. rattling sound se reče po eng, za slo ne najdem primernega izraza.

Je pa to samo na začetku, ko enkrat pride na temp, se umiri in tega zvoka ni več prisotnega.

Je kaj znotraj enote losano, pa to ropoče, ker ob zagonu laufa na polno ali je kaj bi bilo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Nekaj takega sumim ja, ker bolj kot je hladno (not), bolj konkreten je zvok.

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nekaj takega sumim ja, ker bolj kot je hladno (not), bolj konkreten je zvok.

To lahko testiraš....
Hladno klimo daš na polno na gretje. Po par minutah začne "pokati". Predvsem preden se zavrti notranji ventilator (klima čaka da se najprej segreje, šele na to začne pihati da ne čutiš hladnega pihanja).

Potem pa jo preklopi na hlajenje in ohladi notranjo na polno za par minut. in spet nazaj na gretje. Takrat je to "pokanje" najbolj izrazito.

To "pokanje" praviloma traja kratek čas. Je pa prisotno. To moram potrditi. In se ne da nič narediti. Pri tem modelu je bolj izrazito predvsem zaradi funkcije, da čaka da se notranja najprej dobro segreje in šele potem zavrti ventilator. Pri konkurenci je podobno.