Klima

Citat:
Uporabnik retro pravi:
Se dobi sama na spletu ali tudi v kaki trgovini napr. Merkur, nisem uspel najti zato sprašujem?;
http://www.ideo.si/Sifoni_za_k..._pak_201585_LIV

http://www.liv.si/izdelki/sifoni/namenski-sanitarni-sifoni/sifoni-za-klimatske-naprave/

proizvajalec je LIV in glede na to, da merkur (pa tud kak mercator, pa še kdo bi se našel) z njim sodelujejo bi se to skoraj morlao dobiti. če ne drugače pa zasitnariš in ti ga naročijo. Če ne pa liv kontaktiraj

KLIMA IZ ŠPARA - KUPONI 10.8 DO 23.8 (klima je na strani 9,10)

http://www.sparslovenija.si/sp...7-16/index.html

je v bistvu stara Aermecova zadevšna. Aermec je svoje modele posodobil in očitno je stara tehnologija dobila novega lastnika. BTW tale model je bil mislim da še lani na voljo v taki obliki kot je tule na sliki in s takimi karakteristikami (greejeva ma 200w več toplotne moči, sicer pa je to identična klima)

https://termostore.it/condizio...350w-se350.html

heinz

Pripravnik
29. apr 2016
75
14
8
ksz.

Na klimi stari Pnasonic notranja enota CS-W7CKP, se mi je začelo dogajati da se lopute za zrak ne odpre do konca ali pa se sploh ne odpre,

Je odpovedal motor za lopute ali so to simptomi kakšne druge napake?

Klimo sem že dal iz napajanja prav tako daljinca. Brez sprememb.

LP

Citat:
Uporabnik heinz pravi:
ksz.

Na klimi stari Pnasonic notranja enota CS-W7CKP, se mi je začelo dogajati da se lopute za zrak ne odpre do konca ali pa se sploh ne odpre,

Je odpovedal motor za lopute ali so to simptomi kakšne druge napake?

Klimo sem že dal iz napajanja prav tako daljinca. Brez sprememb.

LP

nastavitev na daljuncu je kakšna? odrpto na ful in/ai funkcija auto, ali imaš kakšno drugačno nastavitev? V kolikor nimaš prvih devh opcij izbrnanih jih izberi. v kolikor sta izbrani, potem bo verjetno kaj s pogonim ki skrbi za odpiranje/zapiranje loputic kaj narobe/bo tu treba iskat vzrok

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
lopute odpri ročno. Če klima vseeno deluje je v okvari motor za pogon loputic. Po navadi je kakšna "sklopka" vmes in drsi ali pa je kaj polomljeno. Odpreti, pogledati. Druge ni.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Svojo klimo sem v tem obdobju ko je bilo nekajkrat kar hladno uporabil za gretje, no tu se je tudi izkazala kot zelo vredu bomo videli pozimi.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Svojo klimo sem v tem obdobju ko je bilo nekajkrat kar hladno uporabil za gretje,

evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
hja če bi recimo nekdo imel klimo na auto način (čeprav je to bedarija) bi se mu velikokrat zgodilo, da bi mu klima začela gret ob recimo nastavljeni temp na klimi 25 stopinj.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
A ima kaka klima to možnost da sama določa ali bo grela ali hladila?

Dobro no, menda je šlo za test
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Svojo klimo sem v tem obdobju ko je bilo nekajkrat kar hladno uporabil za gretje,

evil.gif
Ocitno je klima v "šotoru". No, tud pri nas je bilo hladno pred nekaj dnevi (8 stopinj, kolega je mel 5,9, sem mu ukradeli sliko iz fb in jo nalepil na alter), ampak da bi gretje laufal.... Poiskal sem majico..
Sider oa je retro napisal da ie delal samo test, tako da razumem objavo...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Koliko vem imajo ja, auto način pri mitshubishi. Ampak je bedarija recimo pozimi, ti greje, pol pa greš nekaj kuhat, pa ti rukne vročina pod strop pa začne klima hladit
wink-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Koliko vem imajo ja, auto način pri mitshubishi. Ampak je bedarija recimo pozimi, ti greje, pol pa greš nekaj kuhat, pa ti rukne vročina pod strop pa začne klima hladit
wink-1.gif
Moja klima ima gretje programirani za 3°C nižje od hlajenja (če ohlaja na 25 potem greje na 22). Samo gretje/hlajenje pa dela v intervalu 3°C. Da pa stanovanje zagreješ za 3°C moraš pa kuhati zares nekaj konkretnega.
evil.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.844
5.939
113
Če kuhaš na plinu golaž iz 1 kg mesa v majhni kuhinji (npr 3x3x2.5 m) jo hitro segreješ.

Citat:
Uporabnik vincent pravi:

vse inverterske klime pri nastavitvi auto (način hlajenja/gretja) po potrebi dogrevajo če se preveč shladi, oz hladijo če se preveč segreje. Kolikšno pa mora biti odstopanje da se ena od teh zadev zažene je pa odvisno od klime do klime. (koliko dopušča odstopane od izbrane temp)

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Zopet me ne razumete ,,hhehe , mislite da se mi meša??Ne še in tudi to da se da kar lepo ogrevati s klimo drži, ima kar lepe nastavitvene možnosti da greješ kot se spodobi in to tudi poleti.Ja če želiš sauno je to najboljši način.
Rešil tudi z Wi fijem in to sem že nekje nazaj tudi opisal tako da vse štima kot treba ima pa vse načine nastavitev od auto do ročnega tako da ni bojazni, greje pa res odlično, vsaj poleti --hhhehe

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
263
83
Slovenija
če kdo ve (Igi?). imam oddaljen dostop do klime na vikendu, kjer preko gsm vklapljam kontaktor (rele) ki vklopi klimo. Je lahko klimi kaj narobe, če jo vklapljam/izklapljam na tak način?

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
če kdo ve (Igi?). imam oddaljen dostop do klime na vikendu, kjer preko gsm vklapljam kontaktor (rele) ki vklopi klimo. Je lahko klimi kaj narobe, če jo vklapljam/izklapljam na tak način?

Pri polnem obratovanju kompresorja že ni fajn da ji vzameš elektriko. Če je kak inverter tudi ni blagodejno za elektroniko iz polnega šusa na nič in nazaj na napetost. Ampak dostim deluje na tak način
wink-1.gif

Sicer pa dobiš sedaj krmilne zgodbe za par €, ki ti pravilno ugasnejo ali vklopijo klimo.