Klima

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Odvisno od velikosti prostora in vlage v prostoru (ter od zahtevane teperaturne razlike in dotoka svezega vrocega zraka v prostor.
Lahko tudi liter na uro. Imas ponavadi podatek ob klimi koliko je sposobna razvlaziti.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Pametne funkcije.
Izjemno priročno ob instalaciji, uporabi in vzdrževanju. S Samsung klimatsko napravo boste lahko uživali zaupanje v popolno inštalacijo, ter pripročnost daljinskega upravljanja kakor tudi ugtavljanja napak v primeru kakršnihkoli težav. Pametna funkcija preveri sistem in se prepriča ali je naprava pravilno instalirana. Uporaba programa na vašem pametnem telefonu ali tablici v povezavi z integriran wi-fi vmesnikom v klimatski napravi, omogočata nadzor ter krmiljenje klimatske naprave od kjerkoli na svetu.
* »Smart check« omogoča diagnosticiranje napak in takoj predlaga odpravo le – teh.
Primerno za IPhone in ostale Android naprave

To kar piše je vse lepo in prav vendar se šele v praksi izkaže kako teško oz sploh nemogoče je vzpostaviti tako upravljanje preko wifija . Že dva dni se je kolega mučil z nastavitvami, klicali smo amis in tudi tam nam razen tega da bo teško ali skoraj nemogoče brez posega v nastavitve v routerju , Kaj narediti ko nimaš na routerju tipke Vps in ne moreš urediti nastavitev ker jih pri amisu nočejo oz. ne morejo , ne vem no kaj na povem, vse je lepo ko se pa izkaže za misijo nemogoče pa si pogorel, vsaj v mojem primeru je tako.

Citat:
Uporabnik retro pravi:
Pametne funkcije.
Izjemno priročno ob instalaciji, uporabi in vzdrževanju. S Samsung klimatsko napravo boste lahko uživali zaupanje v popolno inštalacijo, ter pripročnost daljinskega upravljanja kakor tudi ugtavljanja napak v primeru kakršnihkoli težav. Pametna funkcija preveri sistem in se prepriča ali je naprava pravilno instalirana. Uporaba programa na vašem pametnem telefonu ali tablici v povezavi z integriran wi-fi vmesnikom v klimatski napravi, omogočata nadzor ter krmiljenje klimatske naprave od kjerkoli na svetu.
* »Smart check« omogoča diagnosticiranje napak in takoj predlaga odpravo le – teh.

To kar piše je vse lepo in prav vendar se šele v praksi izkaže kako teško oz sploh nemogoče je vzpostaviti tako upravljanje preko wifija . Že dva dni se je kolega mučil z nastavitvami, klicali smo amis in tudi tam nam razen tega da bo teško ali skoraj nemogoče brez posega v nastavitve v routerju , Kaj narediti ko nimaš na routerju tipke Vps in ne moreš urediti nastavitev ker jih pri amisu nočejo oz. ne morejo , ne vem no kaj na povem, vse je lepo ko se pa izkaže za misijo nemogoče pa si pogorel, vsaj v mojem primeru je tako.

a amis ne more zamenjat rourerja? če ni router v tovji last, torej če je v najemu, se poskusi izpogajat za menjavo le-tega.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Ja dejansko še ne vemo kaj storiti, če ne bo šlo drugače bomo morali insistirati pri Amisu da nam ga zamenjajo, res ne razumem njihov odnos .
Ja hvala za odg. kondenza se res kar nekaj nabere se pa pozna v zraku da ni težek od vlage.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Vcasih sploh ni treba prostora ohladiti. Mogoce zabstopinjo ali dve. Zivljenje je znosno zaradi tega ker je vlaga padla za 10 ali 20%.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.197
47
48
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
36 mam od stropa do odtočne cevi. Najbolj sem za Daikin/Mitsubishi... Ampak glede na to, koliko prostora mam bom še Samsunga pogledal.

Kompliciraš... če želiš Daikin/Mitsubishi bo paš eden od teh dveh
smile-1.gif

če imaš od stropa do spodnjega dela odtočne cevi 36 cm, ni večjega problema zmontirati. Sem pravkar svojo FH25 izmeril, ker imam precej "stisnjeno" in je spodnji del na 36cm. Lahko bi še kak cm manj, če bi jo najprej razdrl in brez plastik montiral, plastike pa dal nazaj, ko bo že zmontirana. Manj pa izredno težko, ker spodaj ni prostora za priklop cevi.

A veš, da sem zafrkinil... 26 cm.. ne 36... 36 nebi bila nobena panika... sem moral prav še enkrat pogledat oz pomerit, ker se mi je zdelo, da sem "mimo" ustrelil...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.590
2.635
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
A si ti še v poslu? Koliko bo vzel za pot ca. 35 km, da bi prišel pogledat in svetovat - brez garancije, da bo stranka dejansko kaj kupila.

Je pa tako, da bi verjetno šlo za "dvojno" notranjo in eno zunanjo. Odtok iz zunanje obvezno speljati v žleb (bakreni - da ne bi bil to že dealbreaker).

Nič nebi vzel. To gre na konto ogledov
smile-1.gif

Če je to lahko kak večer ali vikend ni problema.

A ti "sprejemaš" Alter sporočila? Neki sem ti poslal pa ni odgovora.
sprasujem se.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
36 mam od stropa do odtočne cevi. Najbolj sem za Daikin/Mitsubishi... Ampak glede na to, koliko prostora mam bom še Samsunga pogledal.

Kompliciraš... če želiš Daikin/Mitsubishi bo paš eden od teh dveh
smile-1.gif

če imaš od stropa do spodnjega dela odtočne cevi 36 cm, ni večjega problema zmontirati. Sem pravkar svojo FH25 izmeril, ker imam precej "stisnjeno" in je spodnji del na 36cm. Lahko bi še kak cm manj, če bi jo najprej razdrl in brez plastik montiral, plastike pa dal nazaj, ko bo že zmontirana. Manj pa izredno težko, ker spodaj ni prostora za priklop cevi.

A veš, da sem zafrkinil... 26 cm.. ne 36... 36 nebi bila nobena panika... sem moral prav še enkrat pogledat oz pomerit, ker se mi je zdelo, da sem "mimo" ustrelil...

Tole bo pa težka... Mogoče se da poštemati in slediti cevi, načeloma gre itak "dol". Al pa črpalko za kondenz.

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
A si ti še v poslu? Koliko bo vzel za pot ca. 35 km, da bi prišel pogledat in svetovat - brez garancije, da bo stranka dejansko kaj kupila.

Je pa tako, da bi verjetno šlo za "dvojno" notranjo in eno zunanjo. Odtok iz zunanje obvezno speljati v žleb (bakreni - da ne bi bil to že dealbreaker).

Nič nebi vzel. To gre na konto ogledov
smile-1.gif

Če je to lahko kak večer ali vikend ni problema.

A ti "sprejemaš" Alter sporočila? Neki sem ti poslal pa ni odgovora.
sprasujem se.gif

imaš na ZS

gorch

Zelenc'
24. maj 2015
15
0
1
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:

Zanima me če je pri temu testu napaka pri ceni za Daikin FTXZ25??Sam imam Mitsubishi FH25vehz in bi lahko za tak denar dobil 2 enote za ceno Daikina
confused-1.gif

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Bo kar prava. Tudi Bentley ima svojo ceno.

Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
Ja te premične mi ne odgovarjajo, sem imel včasih pa ni bilo OK. Olimipa splendid zgleda ok, samo so cene pomoje krat dva napram split enotam.

http://www.convienesempre.it/media/catalog/product/pdf/Listino%20Argo%202015_low.pdf

sicer je katalog 2015, bi bilo pametno vprašat kako je s to zadevo tekoče leto. XFETTO sem mel v mislih. cene so ubitačne (v katalogu), sem pa videl za eno izmed teh za cca 900 €. To je po mojem že mal passe, tk oda znajo biti cene nižje kt so v omenjenem katalgou/prospektih

Tisto kar je igi nalimal (tista velka škatla..mislim da je slika kako stran nazaj) dela tudi aermec, tko da če te zanima omenjen model klime maš še enega proizvajalca več n aizbiro

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Igi še eno vprašanje, potem pa dam prostor drugim
smile-1.gif

Kaj praviš o TEM modelu oz rešitvi?

Nikoli montiral. Pri uvozniku pravjo, da se dobro obnese. Je pa grda če mene vprašaš
wink-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Pametne funkcije.

Sem vmes spregledal tale mail... Ne vem zakaj Amis kritiziraš, ker pa res nima nič s tem... WPS funkcija je pač nekaj kar oprema lahko ima ali pač ne. Ni to nekaj, kar danes mora biti. Sem pa že videl to funkcijo v nastavitvah modema in ne kot tipko.

Druga zadeva pa je (no vsaj pri vseh drugih klimah je tako), da klimo najprej povežeš s telefonom (klima oddaja svoj SSID in PASSWORD) in potem lahko v nastavitvah klime (wifi modula) poiščeš svoje domače omrežje, vpišeš vse podatke tudi geslo in klikneš poveži. Od takrat naprej klima ni več povezana direktno s telefonom ampak preko omrežja. Ampak... to je pri vseh drugih.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
gi ni tako enostavno kot si misliš.Njihov ruter oz. ta ki ga imam ne omogoča te funkcije Wps tako bi si moral nabaviti poleg tega drugi routar ki ima to funkcijo tega njihovega bi potem postavili v briđ in bi potem na tem drugem nastavili vse potrebno za delovanje klime.
Klima se enostavno kljub vsem trudu in dokler nismo poklicali na amis nismo vedeli da te funkcije ne omogoča, ni povezala in se nikoli niti ne bo.
Vse kar je bilo za opraviti z povezavo mi je delal izučen mojster in na koncu smo uotovili da je res tako kot pravijo na amisu -drug router in bo mir.
Šli smo nekajkrat ta tvoj opisan postopek nastavitev vendar se ne poveže.

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik retro pravi:
gi ni tako enostavno kot si misliš.Njihov ruter oz. ta ki ga imam ne omogoča te funkcije Wps tako bi si moral nabaviti poleg tega drugi routar ki ima to funkcijo tega njihovega bi potem postavili v briđ in bi potem na tem drugem nastavili vse potrebno za delovanje klime.
Klima se enostavno kljub vsem trudu in dokler nismo poklicali na amis nismo vedeli da te funkcije ne omogoča, ni povezala in se nikoli niti ne bo.
Vse kar je bilo za opraviti z povezavo mi je delal izučen mojster in na koncu smo uotovili da je res tako kot pravijo na amisu -drug router in bo mir.
Šli smo nekajkrat ta tvoj opisan postopek nastavitev vendar se ne poveže.

glej jst še vedno mislim, da z WPSjem ne boš nič rešil. Zakaj? a veš kaj naredi WPS? na kratko nič druga kot to, da namesto tebe "spari" napravo in ruter. To je enako kot če ti na klimi poiščeš svoje omrežje in ročno vpišeš geslo.

Kje se ti ustavi? Ker sem šel brati navodila in ima Samsung zelo podobno kot drugi. A telefon in klimo (direktno brez ruterja) uspeš "spariti"?