Citat:
Uporabnik model1a pravi:
36 mam od stropa do odtočne cevi. Najbolj sem za Daikin/Mitsubishi... Ampak glede na to, koliko prostora mam bom še Samsunga pogledal.
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
ksz
Da si sposodim temo...
Za počitniško prikolico iščem split klimo pa se odločam med:
Mitsubishi MSZ-HJ25VA/MUZ-HJ25VA
GREE Lomo 25
Ima kdo kakšno izkušnjo? Doma imam dve Mitsubishi pa sem zadovoljen, za prikolico pa sem mislil dati manj denarja tako, da v koliko imate kakšen predlog se priporočam.
LP
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
ksz
Da si sposodim temo...
GREE Lomo 25
Ima kdo kakšno izkušnjo? Doma imam dve Mitsubishi pa sem zadovoljen, za prikolico pa sem mislil dati manj denarja tako, da v koliko imate kakšen predlog se priporočam.
LP
Razlika v ceni je zelo majhna.
Gree ima dosti boljše specifikacije in ima več garancije. Garancija je po navadi pogojena z rednimi servisi.
Gree je narejena bolj "plastično" al kako bi rekel
Gree je zunanja enota glasnejša.
Gree bi po občutku rekel da je inverter bolj "stopničast" in ne tako gladek.
Na prikolici pazi, kam boš pripel zunanjo enoto. Zadeva ZELO hitro pride v resonanco in notri potem to zelo čuješ.
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
ksz
Da si sposodim temo...
GREE Lomo 25
LP
Gree ima dosti boljše specifikacije in ima več garancije. Garancija je po navadi pogojena z rednimi servisi.
Na prikolici pazi, kam boš pripel zunanjo enoto. Zadeva ZELO hitro pride v resonanco in notri potem to zelo čuješ.
Hvala. Torej sta ti klimi tam tam po kvaliteti? Mislil sem montirati zunanjo enoto v ''prtljažnikj prikolice''. Na drugem forumu sem zasledil sledeč postavek za zunanjo enoto.
Bi bil to najboljši način?
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
A si ti še v poslu? Koliko bo vzel za pot ca. 35 km, da bi prišel pogledat in svetovat - brez garancije, da bo stranka dejansko kaj kupila.
Je pa tako, da bi verjetno šlo za "dvojno" notranjo in eno zunanjo. Odtok iz zunanje obvezno speljati v žleb (bakreni - da ne bi bil to že dealbreaker).
Citat:
Uporabnik resnica pravi:
Tudi sam se odločam za nakup klime... torej igi, če bi kupoval zase, ali bi vzel vstopni model mitshubishija ali klimo, ki ima na papirju boljše specifikacije? Kaj je bolj smiseln nakup?
Jaz drugega kot Igija za klime sploh ne pogledam. Človek na mestu. Točen, zanesljiv, natančen....skratka dečko na mestu.Citat:
Igi je pošten in si za ogled in nasvet zasluzi vsaj kavico in sok
Točno tako!Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Jaz drugega kot Igija za klime sploh ne pogledam. Človek na mestu. Točen, zanesljiv, natančen....skratka dečko na mestu.Citat:
Igi je pošten in si za ogled in nasvet zasluzi vsaj kavico in sok
Igi še v mojem imenu
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
ksz
Da si sposodim temo...
GREE Lomo 25
LP
Hvala. Torej sta ti klimi tam tam po kvaliteti? Mislil sem montirati zunanjo enoto v ''prtljažnikj prikolice''. Na drugem forumu sem zasledil sledeč postavek za zunanjo enoto.
Bi bil to najboljši način?
Jaz tole nebi upal narediti... podstavek je plastičen, zadeva bo vibrirala na prikolico in... ja mene moti takšen zvok in vem, da nebi nič spal.
Če že, potem vsaj neke gumi antivibracijske podstavke.
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
Hvala za razlago, Torej je najbolje če jo montiram zunaj... Zdaj sem dobil ponudbo za MSZ DM25VA/ MUZ-DM25VA... bi bil to boljši nakup od GREEja?
Citat:
V glavnem, to se lahko dela samo pri klimah, ki niso dodatno napolnjene s plinom (samo tovarniška polnitev). To je po navadi tako v 99%. Dodatno se polni le če so instalacije res dolge.
1. Klimo nastaviš na hlajenje, na najnižjo temperaturo in jo vklopiš. Pustiš delovati dobrih 5 minut da klima začne hladiti.
2. Na zunanji enoti kjer so cevi priklopljene na klimo sta dva ventila. Skrita sta pod dvema maticama (pokrovoma), ki jih je potrebno odviti. Dobro je še tretji servisni, ampak tisti je na spodnji strani in v tem primeru nima veze.
3. Z imbus ključem zapreš ventil na tanki (tekočinski) cevi. Zdej ne ga zategnat do belega, pač po občutku.
4. Počakaš 1 minuto in glas klime se bo začel spreminjati (zdaj pri inverterjih je lahko problem, ker so »prepametni« in hočejo izklopiti kompresor, ko opazijo, da nekaj ni ok. Zato ima recimo toshiba, mitsubishi,… za to posebno tipko »servisni način«, ki izklopi »pamet«. Za tvojo klimo pa ne poznam. Ampak sej se bo videlo. Če bo laufal 1 minuto je tako to to)
5. Zapreš še ventil na sesalni strani (debela cev)
6. Po zapiranju ventilov čim prej izklopiš klimo (naj eden čaka in samo izklopi elektriko, ko bo ventil zaprt)
To bi moralo biti to
Zdej preden odvijačiš cevi še malce z rezervo odvij priključek, da vidiš, če bo še kaj pihalo, ampak veliko nebi smelo.