Klima

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
A zdej prav iščete kje bi bila klima za 5€ cenejša, da mu boste ja vse veselje ubili?

Pa tale inventor ne vem, če je glih primerljiv (ga ne poznam). Tudi tistih 5 let garancije je verjetno precej pogojenih s servisi. Lahko naslednje leto tudi naročim klime z imenom "Alter" in upam, da jih boste tudi postavljali ob rob Samsunga, LGja, ...

Samsung ki ga je nabavil je čisto korektna zadeva in če mu je oblika všeč je to to kar je želel.

Je bilo pa prej dosti časa za vse druge komentarje.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.197
47
48
igi mam eno vprašanje. Na novogradnji so napeljali cevi od klime tako, da pridejo cca 30 cm od stropa ven. Torej ostane nekje 8 cm prostora nad klimo, kjer zajema zrak. Bo zadeva delovala, glede na to, da skoraj povsod pri navodilih od različnih znamk piše, da mora bit min. 15 cm od stropa?

Hvala in LP

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
igi mam eno vprašanje. Na novogradnji so napeljali cevi od klime tako, da pridejo cca 30 cm od stropa ven. Torej ostane nekje 8 cm prostora nad klimo, kjer zajema zrak. Bo zadeva delovala, glede na to, da skoraj povsod pri navodilih od različnih znamk piše, da mora bit min. 15 cm od stropa?

Hvala in LP

Hja.. Vecina klim je 30 cm. zgoraj pa manj kot 6-7 dejansko ne moreš priklopiti. Spodnja meja je 37 od stropa dol. ne vem za katero si ti gledal. Pa cevi niti niso problem, tezava je odtok ce je tako visoko. Klasika pri novogradnjah. Zal...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.795
6.781
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik igi pravi:
A zdej prav iščete kje bi bila klima za 5€ cenejša, da mu boste ja vse veselje ubili?

Pa tale inventor ne vem, če je glih primerljiv (ga ne poznam). Tudi tistih 5 let garancije je verjetno precej pogojenih s servisi. Lahko naslednje leto tudi naročim klime z imenom "Alter" in upam, da jih boste tudi postavljali ob rob Samsunga, LGja, ...

Samsung ki ga je nabavil je čisto korektna zadeva in če mu je oblika všeč je to to kar je želel.

Je bilo pa prej dosti časa za vse druge komentarje.
467716-post_slo.gif

Edino moj dodatek: retro je sprva gledal cenejse. Ce bi pred nakupom nalimal link za samsunga bi mu najbrz v nekaj urah nasli tudi ponudbo za 5 evrov cenejso
wink-1.gif

Sicer pa.... Retro je vec truda in casa vlozil v nakup nove klime, kot znanec v nakup novega avta. V nekaj dneh je bil z novim avtom. Pa verjamem da teh nekaj dni ni cele dni namenil raziskovanju trga. Zato se bojim da mu bo tudi tokrat žal za nakup. Kot za prejšnje tri rabljene iz tvojega konca. Pa ceprav je tokrat kupil novega. Spet v tvojem koncu.
Meni je ze sedaj. Ker je dal "prevec" za premalo opremljen avto. Znamka pa tudi slovi po raznih aferah do potrosnikov,.....

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.197
47
48
Za mitsubishija so mi rekli, daje lahko minimalno 5 cm od stropa, da bo še OK delalo... Meni se zdi to res malo. Ja, sem iskal alternativo, pa je kar konkretno dražja - talna oz. stropna od Daikina ali pa stropna od Mitsubishija so konkretno čez 1500 EUR, kar mi je pretirano, ker se ne ogrevamo na klimo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Tale samsungova, ki jo je prilimal retro, je visoka samo 26cm, mits so recimo 30, kar pomeni da že zaradi dimenzije klime pridobiš 4cm.

potem pa toshibine so 27.5, daikin pa 283

To ti tudi ne gre not?

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.197
47
48
36 mam od stropa do odtočne cevi. Najbolj sem za Daikin/Mitsubishi... Ampak glede na to, koliko prostora mam bom še Samsunga pogledal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
To imava potem zelo podoben problem, jaz imam tudi nekje toliko, ali pa celi še nekaj manj.

Bova videla kaj bo igi rekel
wink-1.gif
meni je tudi samsung zanimiv zaradi trikotne oblike, ker tudi zrak potem vleče bolj postrani in ne čisto klasično iz vrha, kot večina ostalih znamk...

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
Zarukani so
zmaga.gif

Pri novodobnih blokih pa verjetno lahko rečeš tudi: neizkušeni - pač še nobenega bloku podobnega objekta niso v lajfu postavili. Projektant je v takih primerih na primer strojnik, cimperman avtomehanik, železokrivec natakar in zidar frizer
cheer.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
ali pa pač enostavno razmišljajo v smeri, da itak lahko vsak vgradi črpalko za kondenz.

Citat:
Uporabnik retro pravi:
Res sem dobil takobčutek da nisemkupil dobre klime, ne vem no ....
Upam da bom po montaži bolj miren .

eh jajca no. Z hladit bo več kot okej, gretje v prehodnih dneh tudi ne bi smela bit težava. za sred zime pa itak maš druge vire. Inverter tud niso glih neka leva jajca, glede na to, da omenjena tehnologija (digital inverter) žene svega i svašta. Po moje za vložen denar okej izbira. Lahk bi recmo kako micko, panasonica tud dobu v tem rajngu, ampak razlike prav velike med njimi niso/ne bi bile. Razn če rabš za gret sred zime

če bi jaz kupoval klimo sam za hlajenje, al pa za gretje v prehodnih dneh in bi bil na tvojem mestu (omejen s trgovinami in denarjem) bi zelo verjento posegel po isti zadevi kt ti. Pa na splošno samsung ni glih za odstrel, je kar okej proizvajalec.

tko da nč bat, nisi falil z nakupom

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
40
28
ksz

Da si sposodim temo...
Za počitniško prikolico iščem split klimo pa se odločam med:
Mitsubishi MSZ-HJ25VA/MUZ-HJ25VA
GREE Lomo 25

Ima kdo kakšno izkušnjo? Doma imam dve Mitsubishi pa sem zadovoljen, za prikolico pa sem mislil dati manj denarja tako, da v koliko imate kakšen predlog se priporočam.

LP

Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
ksz

Da si sposodim temo...
Za počitniško prikolico iščem split klimo pa se odločam med:
Mitsubishi MSZ-HJ25VA/MUZ-HJ25VA
GREE Lomo 25

Ima kdo kakšno izkušnjo? Doma imam dve Mitsubishi pa sem zadovoljen, za prikolico pa sem mislil dati manj denarja tako, da v koliko imate kakšen predlog se priporočam.

LP

gree je kitajc (največji proizvajalec klim na svetu) in nekatere klime so v bistvu ARGOtove (GREE by Argo, argo je ita proizvajalec klim in podobnih zadev in kar konkretno sodeluje z GREEjem)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.795
6.781
113
pri taščici
Potem paje kar prav da si kupil 3,5 kw že ti je že pri teh temperaturah vroče v stanovanju.

so prišli iz ČK?
rolleyes-1.gif

Pa ne da si jo v majhen hodnik postavil? Si prepirčan da bo hladila vse okoliške prostore?

Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Ja prišla sta iz Čakovca, bo pa potrebno še nekaj postorit pri zunanji enoti ker ni nameščena kot treba del kjer je delno pritrjena zunanja enota je pod padcem in tudi sama pločevinasta streha je tako nagnjena , bom spodaj moral dati druge nosilce-sedaj jih ni, in potem prišraufat kot treba malce je problem z to zunanjo enoto ker je iz zadnje strani popolnoma odprta lamele nimajo nobene zaščite in so izpostavljene upogibanju tako bom moral namestiti zaščito -mrežo -in tudi strehica bo potrebna vsaj sam tako mislim.
Hodnik je dovolj velik in ko odprem vrata v sobi je prijetno hladno , dejansko so se vsi prostori ohladili.

Citat:
Uporabnik retro pravi:
Ja prišla sta iz Čakovca, bo pa potrebno še nekaj postorit pri zunanji enoti ker ni nameščena kot treba del kjer je delno pritrjena zunanja enota je pod padcem in tudi sama pločevinasta streha je tako nagnjena , bom spodaj moral dati druge nosilce-sedaj jih ni, in potem prišraufat kot treba malce je problem z to zunanjo enoto ker je iz zadnje strani popolnoma odprta lamele nimajo nobene zaščite in so izpostavljene upogibanju tako bom moral namestiti zaščito -mrežo -in tudi strehica bo potrebna vsaj sam tako mislim.
Hodnik je dovolj velik in ko odprem vrata v sobi je prijetno hladno , dejansko so se vsi prostori ohladili.

najs..čestike. Pa na kak hladn pir ne pozabt, zdaj ko je projekt pod streho
cool-1.gif