Klima

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.795
6.780
113
pri taščici
hladen zrak bo sam padel na "tla" .
Povej kako imaš povezavo nadstropij? Odprto stopnišče? koliko oddaljeno od klime.
Jaz imam klimo "položeno" na globoko omaro (tik pod stropom) pa hladi odlično. Greje pa za en drek. ampak to je zaradi fizike zraka in mesta montaže in ne zaradi zanič klime.
Si probal prejšnja leta hladiti s to lokacijo klime spodnji prostor.

imaš klimo pod stropom ali pri tleh tako kot si narisal.
Lahko pod klimo narediš režo v strop (cca 20cm x širina(dolžine) klime) ? če da, potem jo naredi, in bo hladen zrak šel direkt v spodnje nadstropje, in se preko stopnišča na drugi strani vračal nazaj proti klimi.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Izgleda cca takole:
V zgornjem štuku ob zunanji steni je klima cca pol metra nad tlemi, ker drugače ni šlo.
Zraven je potem postelja in na koncu postelje odprto stopnišče v spodnji štuk (in skozi vrata v dnevno)...
(Luknja od stopnišča je cca 2,5m stran od klime)

Nisem še poskušal hladit dnevne kar z obstoječo situacijo zaradi mačka (so bila vedno vrata zaprta), ki ga pa ni več.

O zračni reži sem razmišljal ja, ker potem bi lepo sklenil krog... Ampak "šefici" ideja ni všeč.
grin1.gif

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.055
71
48
ksz

Koliko je lahko oddaljena zunanja enota od notranje? Pri novogradnji razmišljam, da bi dal zunanjo enoto zraven toplotne črpalke, na robu hiše/nadstreška. Gre se mi za to da ne bi imel obešenih teh ventilatorjev na fasadi. Razdalja cevi bi bila cca. 20m in 3m višinska razlika.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.795
6.780
113
pri taščici
Postavi termo/vlagometer v spodnji prostor, na klimi reze nastimaj vodoravno proti stopnicam, ventilator nastimaj na visjo hitrost in nekaj ur spremljaj temperaturo in vlago. Pa bos videl ce bo kaj imela haska.
Ker bo toliko oddaljena te hrup ventilatorja itak ne b smel motiti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.795
6.780
113
pri taščici
Ko gledam igijev predračun za hj35, se bojim da teh 25evrov do madžarov tudi pri igiju ujameš. Najprej dobi monterja. Ce dobis klimo z znizanim davkom, imas takoj se dobrih 50 evrov v žepu za monterja

Sam pa najbrz ne bos montiral. Je dobro imeti tudi nekaj nameskega orodja.

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Kaj pomeni "mig keszletung tart"? prevajalnik mi ne najde... A to je z montažo?

Ker če je brez je cena malenkost nižja kot pri nas. Oziroma če vzameš pri nas skupaj z montažo je še ddv nižji...
Če na teh 495 prišteješ montažo 230+ddv si itak višje kot če vse v slo nabaviš.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.795
6.780
113
pri taščici
V danasnjem merkur katalogu imas kar nekaj klim za ceno do 700 evrov z montazo. Je pa res da bi za nekaj 10 evrov zraven mogoce raje vzel micko kot pa v Merkurju vivax, gorenje, inventor....
Pocakaj se na kataloge bauhausa, harveya, mercator tehnike.... Po moznosti se uporabis kaksne kupone za popuste (ceprav ne vem ce kuponi veljajo za mercator tehniko), v merkurju kupuis v ponedeljek in vleces se popust.....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
retro naj počaka da se igi vrne domov, potem pa se naj dogovorita, če mu igi ne bo uspel zrihtat ugodno in vredu, potem nikjer ne bo in bo potrebno reskirati toliko nižjo kvaliteto na račun nižje cene.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.843
5.939
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kako smo ze zadnjic pretvarjali forinte? Delili s 300? Se pravi HJ dobrih 500 evrov?
Toliko tudi lri nas
http://m.enaa.com/product.asp?pf_id=1303718&dept_id=805
http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=1&From=EUR&To=HUF

Citat:
Uporabnik igi pravi:
Kaj pomeni "mig keszletung tart"? prevajalnik mi ne najde... A to je z montažo?

Ker če je brez je cena malenkost nižja kot pri nas. Oziroma če vzameš pri nas skupaj z montažo je še ddv nižji...
Če na teh 495 prišteješ montažo 230+ddv si itak višje kot če vse v slo nabaviš.
Do razprodaje zalog.

https://translate.google.com/#hu/en/mig%20k%C3%A9szleten%20tart

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Verjetno se bom odloæil za 3,5 kw, verjetno Mitsubishi ali pa Gree , tale zadnja se mi zdi kar zmogljiva in tudi malce boljših lastnosti,Vivax kdo hudič ga naj ve kaj vse za firm obstoja in to je še ena izmed mnogih.

Nazadnje urejeno:
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Verjetno se bom odloæil za 3,5 kw, verjetno Mitsubishi ali pa Gree , tale zadnja se mi zdi kar zmogljiva in tudi malce boljših lastnosti,Vivax kdo hudič ga naj ve kaj vse za firm obstoja in to je še ena izmed mnogih.

tole se govori o vivaxu http://en.vivax.com/Brand-Vivax-2.aspx...kolikor berem je to od hrvoja (marka), štancano pa pri kitajcu

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.081
2.850
113
Vivax je hrvaska firma, ki ima svojo tovarno na kitajskem. Ogromno svojih klim izvozijo tudi v juzno ameriko, tako da verjetno cisto zanic niso.