Sam imam na 75 konskem avtomobilu Kleber Krisalp 165/70/13 že dve ali celo tri zime... To sezono pa jih še nisem uspel premontirat...
Prvo zimo sem bil navdušen nad njimi...
Resnično. Prišel sem povsod... Na novo zapadlem snegu na cesti + klanec sem prišel brez problemov. Seveda je ob speljevanju malo zakopalo, ampak ko je prijelo, je držalo... Sem pa umirjen voznik, tako da po cesti nisem nikakršnih vragolij zganov. Lepo, umirjeno. Varnosta razdalja, po omejitvah, pamet v glavo, pa se je prišlo vedno in povsod brez problema. Se pa pozna, da je daljša zavorna pot na toplem, suhem asfaltu... Ampak to te moti samo na začetku, ko se navadiš, ni problema...
Drugo zimo, sem se poleg službe vozil še v šolo (cca 100 km/dnevno) in nisem imeli nikoli skrbi, da kam ne bi prišel... Imam pa vedno za vsak slučaj še verige v prtljažniku
(uporabil samo enkrat, da vidim kakšna je vožnja z njimi). Sem pa opazil, da so postale nekoliko glasnejše (a ne pretirano). Seveda se pozna tudi nekaj na porabi, ampak to je pri vsaki zimski gumi. Sem pa včasih opazil tudi, ko sem malo prehitro pripeljal v kako ostro, mokro križišče, da je nos avtomobila malo rinil po svoje...
To sezono, pa jih še nisem sprobal... Če si umirjen voznik in ne misliš tiščat avta s temi gumami, jih zelo priporočam... Jih ima tudi oče pri nas in jih samo hvali, pa ima veliko več zimskih gum za sabo, kt pa jest...