Kleber, Krisalp

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Zaniam me, če ima kdo izkušnje s temi zimskimi gumami...avto je nezahteven, samo 90 KM. Zanima me na splošno, za kupit ali bolje ne...?

renaultfan

Zelenc'
30. avg 2007
25
0
1
Tudi jaz sem jih vozil lansko sezono, guma se mi je zdela kar solidna, pa tudi cena ni bila tako visoka. Ker pa ni bilo snega, je nisem moral preizkusiti tudi v snežnih razmerah.
Dimenzijo pa imam 185/60 R15

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Jaz jih imam letos tretjo sezono na Xsari 1.4 (75KM). Relativno majhna obraba, soliden oprijem na mokrem pa tudi na snegu so se dobro obnesle. Skratka, vredne svojega denarja.
zmaga.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kleber krisalp je vec kot odlicna guma, tudi v primerjavi z najboljsimi. sem jo vozil dve leti. cisto drug svet kot kaksne debice, kormoran itd.. meni osebno boljsa kot sava S3, ki jo bom imel sedaj drugo sezono.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.102
113
Sam imam na 75 konskem avtomobilu Kleber Krisalp 165/70/13 že dve ali celo tri zime... To sezono pa jih še nisem uspel premontirat...

Prvo zimo sem bil navdušen nad njimi...
wink-1.gif
Resnično. Prišel sem povsod... Na novo zapadlem snegu na cesti + klanec sem prišel brez problemov. Seveda je ob speljevanju malo zakopalo, ampak ko je prijelo, je držalo... Sem pa umirjen voznik, tako da po cesti nisem nikakršnih vragolij zganov. Lepo, umirjeno. Varnosta razdalja, po omejitvah, pamet v glavo, pa se je prišlo vedno in povsod brez problema. Se pa pozna, da je daljša zavorna pot na toplem, suhem asfaltu... Ampak to te moti samo na začetku, ko se navadiš, ni problema...

Drugo zimo, sem se poleg službe vozil še v šolo (cca 100 km/dnevno) in nisem imeli nikoli skrbi, da kam ne bi prišel... Imam pa vedno za vsak slučaj še verige v prtljažniku
grin1.gif
(uporabil samo enkrat, da vidim kakšna je vožnja z njimi). Sem pa opazil, da so postale nekoliko glasnejše (a ne pretirano). Seveda se pozna tudi nekaj na porabi, ampak to je pri vsaki zimski gumi. Sem pa včasih opazil tudi, ko sem malo prehitro pripeljal v kako ostro, mokro križišče, da je nos avtomobila malo rinil po svoje...

To sezono, pa jih še nisem sprobal... Če si umirjen voznik in ne misliš tiščat avta s temi gumami, jih zelo priporočam... Jih ima tudi oče pri nas in jih samo hvali, pa ima veliko več zimskih gum za sabo, kt pa jest...
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Te teste je za jemat z rezervo. Jaz jim ne zaupam prevec.
ne-ne-1.gif

Tudi Sava S3 je na nekaterih testih porazno nizko, pa vsi vemo, da ni slaba guma. Da ne omenjam Lassa gum, ki jih marsikdo pohvali, testi pa so spet zelo slabi.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Jaz sem tudi zadovoljen z njim, mi je pa sumljivo - letošnji testi jih ocenjujejo slabo. Meni ni nič jasno.

Čisto preprosto je ... ADACu niso nakazali dovolj denarja ali pa sploh nič in to jih pač tepe. Če kdo ne vidi, kaj se tam dogaja, potem moraš res biti slep. Poglej samo lansko leto Pirelijeva guma super, letos ista guma 13 mesto (ne me držat za besedo, ampak porazno v glavnem).Mi ne bo noben rekel, da se lahko kdo tako pokvari, pri tem pa Dunlop tako izstopa.

Šučke mučke
smile-1.gif

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Te teste je za jemat z rezervo. Jaz jim ne zaupam prevec.
ne-ne-1.gif

Tudi Sava S3 je na nekaterih testih porazno nizko, pa vsi vemo, da ni slaba guma. Da ne omenjam Lassa gum, ki jih marsikdo pohvali, testi pa so spet zelo slabi.

Sava je letos na tretjem mestu, so jo kar vredu opisali - najboljša na snegu slabša na mokrem.

renaultfan

Zelenc'
30. avg 2007
25
0
1
Po besedah, ki mi jih je izrekel vulkanizer, je klebrova nekoliko boljša od S3. Iz lastnih izkušenj ti pa ne morem povedati, lahko pa ti kdo ki je vozil že z obema različicama.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik renaultfan pravi:
Po besedah, ki mi jih je izrekel vulkanizer, je klebrova nekoliko boljša od S3. Iz lastnih izkušenj ti pa ne morem povedati, lahko pa ti kdo ki je vozil že z obema različicama.

saj sem dejal, sedaj imam S3 in je pogresam Kleber!