Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
No Country For Old Men (2007)
Film sem šla gledat z vsem navdušenjem po dobrih vtisih iz podelitve Oskarjev, pa me je vse skupaj malce razočaralo. ...
Kibibi, prvo pravilo resnega (objektivnega) gledanja filmov je -
filma nikoli ne pojdi gledat z velikim navdušenjem (oz. pričakovanjem), sploh če je to bilo vzpodbujeno od zunaj. Šele na tak način lahko vtis postane resnično subjektiven ...
Citat:
Uporabnik Darja pravi:
Smrtne obljube (Eastern Promises). Britanska produkcija. Zanimiv film. Na trenutke predvidljiv, ampak dobra zgodba, odlična igra in še bolj odlično prikazano temačno vzdušje filma.
"Ali lahko trdimo, da je bila med slovenci kdajkoli državljanska vojna?"
Aha, aha, me je že nekdo prehitel.
Še nekaj besed konkretno glede filma. Igralska ekipa mi je bila kljub nekaj pomislekom glede (morebitne medlosti) nekaterih vlog zelo, zelo v redu. Mislim, da bi z nativnimi Rusi in kakšnimi neznanimi igralci nivo filma kaj hitro padel na nivo nizkoproračunskih festivalskih filmov. Kar na svoj način pove veliko o tem, da je bilo poleg na trenutke morda res predvidljive zgodbe kar precejšnja dodana vrednost ...
in prav tako Vincent Cassel v tipični vlogi njegovega kova.
Mimogrede, tisti, ki vam je bil Sweeney Todd všeč, vam bo ta film že od prve scene naprej še bolj všeč. Tako, da ne bo potem kakšnih pripomb in pritožb od koga (drugega) ...
Ocena:
9/10
До свидания и доброй ночи!