Klasika: Kateri film ste gledali?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.271
113
42
Uf I am legend 6/10, 24 days later je 100x boljši z isto tematiko
Beowulf - 3/10, razvlečena jajca, pa še angelina mi je itak grda
Sweeney Todd - 9/10 Men osebno je všeč saj sem velik ljubitelj muziklov, črnih komedij in Tima Burtona - huda kombinacija

Drgač pa gledu prejšn teden Monty Python - Life of Brian, holy grail in Meaning of life vse v enmu dnevu, trebuh me je tako bolel na konc 11/10, legende

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
No Country For Old Men (2007) 9/10

Pričakoval sem malo več, samo vseeno dober film...
Psihiča Bardema sem se še prek ekrana kar malo bal
tongue-1.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
V eni drugi temi je Dizzy pohvalil ta film, pa me je zgodba navdušila in sem se odločila, da ga pogledam.
Boys Don't Cry (1999) - 9/10

A true story about finding the courage to be yourself.

Odlična igra Hillary Swank. Pa da je film po resničnih dogodkih posnet.
crazy1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Včeraj gledal Trade (2007). 9/10

Perfekten film, za moje pojme povsem ob boku Man on fire, edino če ne bi znal špansko, ne bi ničesar razumel, ker so bili podnapisi v p.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Končno se je našel čas, da si spet lahko ogledam kakšen film. Moram nadoknaditi za nazaj.
smile-1.gif

Perfect Stranger (2007) - 8/10

Zanimiva zgodba, sam konec je zelo hiter, drugače pa je preobrat odličen.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
končno gledal po dolgem času spet en odličen film...malo težek za prebavit samo Robert Redford kot režiser, je čedalje bolši
zmaga.gif

Lions for Lambs 9/10

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
Juno (spet!)- odlični dialogi, fore iz ozadja, pa zgodba na vecjih nivojih... no, vsaj pozne dvajsetletnice se lahko poistovetimo z...
aplauz.gif

Darja

Zelenc'
19. feb 2008
27
0
1
Smrtne obljube (Eastern Promises). Britanska produkcija. Zanimiv film. Na trenutke predvidljiv, ampak dobra zgodba, odlična igra in še bolj odlično prikazano temačno vzdušje filma.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
No Country For Old Men (2007)

Film sem šla gledat z vsem navdušenjem po dobrih vtisih iz podelitve Oskarjev, pa me je vse skupaj malce razočaralo. Na začetku se mi je film vlekel, potem me je potegnil vase, proti koncu pa se je spet začel vleči. Liki so dobri, sam film pa je malce razvlečen. Mogoče bi bilo boljše, če bi ga malenkost skrčili in s tem malo strnili zgodbo, bi bil tudi malo bolj gledljiv.

Ocena: 6/10

Juno (2007)

Potem je sledila Juno. Malce bolj lahkoten film, pa vseeno zelo nabit. Ta pa me je presenetil v pozitivnem smislu. Zelo vredu film, glavna igralka, Ellen Page, je odlična. Film vreden ogleda.

Ocena: 8,5/10

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:

Film sem šla gledat z vsem navdušenjem po dobrih vtisih iz podelitve Oskarjev, pa me je vse skupaj malce razočaralo. Na začetku se mi je film vlekel, potem me je potegnil vase, proti koncu pa se je spet začel vleči. Liki so dobri, sam film pa je malce razvlečen. Mogoče bi bilo boljše, če bi ga malenkost skrčili in s tem malo strnili zgodbo, bi bil tudi malo bolj gledljiv.

Ocena: 6/10

Podpis! Na koncu bi moral še un grdi morilec nastradat.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:

Film sem šla gledat z vsem navdušenjem po dobrih vtisih iz podelitve Oskarjev, pa me je vse skupaj malce razočaralo. ...

Kibibi, prvo pravilo resnega (objektivnega) gledanja filmov je - filma nikoli ne pojdi gledat z velikim navdušenjem (oz. pričakovanjem), sploh če je to bilo vzpodbujeno od zunaj. Šele na tak način lahko vtis postane resnično subjektiven ...
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik Darja pravi:
Smrtne obljube (Eastern Promises). Britanska produkcija. Zanimiv film. Na trenutke predvidljiv, ampak dobra zgodba, odlična igra in še bolj odlično prikazano temačno vzdušje filma.

"Ali lahko trdimo, da je bila med slovenci kdajkoli državljanska vojna?"

Aha, aha, me je že nekdo prehitel.
smile-1.gif

Še nekaj besed konkretno glede filma. Igralska ekipa mi je bila kljub nekaj pomislekom glede (morebitne medlosti) nekaterih vlog zelo, zelo v redu. Mislim, da bi z nativnimi Rusi in kakšnimi neznanimi igralci nivo filma kaj hitro padel na nivo nizkoproračunskih festivalskih filmov. Kar na svoj način pove veliko o tem, da je bilo poleg na trenutke morda res predvidljive zgodbe kar precejšnja dodana vrednost ...
grims-1.gif
in prav tako Vincent Cassel v tipični vlogi njegovega kova.

Mimogrede, tisti, ki vam je bil Sweeney Todd všeč, vam bo ta film že od prve scene naprej še bolj všeč. Tako, da ne bo potem kakšnih pripomb in pritožb od koga (drugega) ...
tongue-1.gif

Ocena: 9/10

До свидания и доброй ночи!

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Gledala No country for old man in zraven zaspala
d055.gif

Je pa res, da sem bila zelo utrujena... danes me čaka repriza in še vsi ostali oskarjevski nominiranci
smile-1.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Še eno oceno pripišem, potem pa dovolj za danes in nekaj časa.
smile-1.gif

Planet Of The Apes (1968)[/COLOR] - ocena: 10/10

Slučajno sem ga ujel danes ponoči (zjutraj) na HRT1. Eden izmed filmov moje mladosti, nazadnje sem ga gledal recimo vsaj kakšnih 20 let nazaj, katerega slike, zgodba in glasba se ti vtisnejo v spomin za vse življenje ... Kultni film in čista klasika obenem. Povrhu vsega pa še s slastno Lindo Harrison[/COLOR] v eni izmed stranskih vlog.
grims-1.gif

Linda_Harrison.jpg

P.S.: Še eno nujno zahvalo sem pozabil omeniti - najlepša hvala HRT da si je kakšen odličen film po televiziji še možno ogledati brez reklam - klanjam se res!!!

Nazadnje urejeno: