Kje v LJ največji STEAK ???

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Mesa sicer pri njih še nisem kupoval, ampak Cool House ima na splošno kvalitetno robo.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sem kupil dva kosa, da vidmo.
cheer.gif
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kako je s konjskim mesom, se da to uživat kot goveje stejke? Torej medium-rare? Al je treba prepečt? Do zdaj sem namreč samo zrezke jedel.
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Mislm pa sej jest sem ze cist corav, sploh nisem opazil da je to svez meso pr mesarju jest pa gledam kaj kilhkan sprasuje tle neke bedarije
bonk.gif
Ja torej tud mene zanima a se to vrze na rostilj al kuga, se pripravi isto ko ramstek, naredis 4cm kose al kuga?
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Kako je s konjskim mesom, se da to uživat kot goveje stejke? Torej medium-rare? Al je treba prepečt? Do zdaj sem namreč samo zrezke jedel.

Isto kot goveje.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Po želji....se pa tole seveda peče mid-rare cca. 20min pomoje. Bo treba videt.

Enega bi naredil v pečici enega pa žaru. Pred pečico v vročo grodlasto ponev zapečt pol pa v pečico za 20min.

Itak pa še nisem prevzel, tko da moram še videt.
cheer.gif
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz bi dal v paco kak dan, pač ni ravno file, tko da vsaj kak dan pace mu bo zelo koristil.

Soli se pa to ne prej, kot gre v peko.
 

origin

Pripravnik
7. nov 2010
116
0
16
Prej se ga paca v olivnem olju dan ali dva.

Soli se ga pa vedno proti koncu(5min pred koncem recimo), ko je ze dodobra zapecen. Drugace sol potegne prevec vode iz mesa in je zrezek precej manj socen, kot bi lahko bil.
 
Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Evo jaz sem ga danes spekel. Ni bilo slabo, postrežen na posteljici iz rukole in s pečenim krompirjem.

Ker pečenke nikdar ne delam, ker ponavadi kuham za dva, sem delal po nasvetu Gordona Ramsaya, ki je v receptu napisal 15 min per 450g na 200° za rare in 20 min za 450g za medium. Ko sem po pol ure v pečenko zapičil termometer, se je iz pečenke vlila kri, zato sem pustil še 10 minut. Rezultat je bil bistveno bolj pečen kot medium, skoraj skozi. Je pa meso itak že bolj take barve, tako da zgleda bolj pečeno kot v resnici je. Ker ob rezanju je tekel iz mesa praktično krvav sok. Tako da tisti, ki še niste, 30 min je čez glavo dovolj, 20 minut pa bo rare.


 

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
včer sm kupu v Hoferju po nasvetu goveji ramsteak v zrezkih po dva brez marinade. morm priznat, da so bili presenetljivo okusni. sm jih pa naredu brez začimb, le na koncu sm popopral.

tud sam najraje jem meso in za prilogo meso. pač mesni tip.

lp
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Aja... to je govedina, ne teletina. Prestaro seveda ne sme biti, fora teh "ta pravih kosov" je, da so zorjeni, oz. da jh imaš par dni v paci.
 

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Tudi jaz ne. Vsaj surovo mi ne sede. Srednje pečeno pogojno.

Je pa smiselno nabavit dobro zorjen kos mesa. Pozabi na kladiva in ne vem kakšne tehnike mehčanja (prepričevanja stare krave da je teletina). Dobro zorjen kos mesa (in seveda ustrezno debel ali ustrezno kratek čas pečenja) je milina proti klasiki. Preizkušeno na lastno pridelanem in zorjenem mesu. V naslednji rundi gre vse meso za domačo rabo na zorjenje
grims-1.gif


(nisem pa še preizkusil zorjeno meso v marinadi. pride na vrsto ...)