Kje v LJ največji STEAK ???

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Beli ni tako močan, izrazit, kot črni, tako, da ne "ubije" preveč osnovnega okusa.

Je pa to eno in isto - črni poper so plodovi še nezrelega popra, ki se oberejo z grma in posušijo z lupino vred, zato je črn.
Beli poper so pa do konca zreli plodovi istega grma, ki se potem oluščijo (sredina je bela) in posušijo.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ja pa ne dam nič gor. Ne sli, ne popra, nič. Dober steak ima sam od sebe dober okus, če je prav pečen.

mnja, sem že videl kuharje z michelinovimi zvezdicami, pa so vsi posolili in popoprali, večina že pred peko
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hehe u pa res renata:) Tut jst bil tam parkrat v svojih srednješolskih časih:) Ste mi lušte nardil, da se spet oglasim, ko grem kej na dolenjsko:)

pa thnx za ideje kam fotra pelat, ko pride v lj:))
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.432
2.428
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ja pa ne dam nič gor. Ne sli, ne popra, nič. Dober steak ima sam od sebe dober okus, če je prav pečen.

mnja, sem že videl kuharje z michelinovimi zvezdicami, pa so vsi posolili in popoprali, večina že pred peko

Hja veš kako je, eni jedo tako da je dobro, drugi se pa pač ravnajo po "učbenikih" in si pripravljajo jedi tako kot morajo biti. Prav tako sem lani vprašal enega pametnega lovca ki se je hvalil da je svojemu lovskemu psu dal rep stran odrezat in da pravi lovski pes nikakor ne sme imeti repa. Ko sem ga pa potem vprašal kje je fora torej zakaj pravi lovski pes naj ne bi smel imeti repa ter da se mi zdi to neumnost pa se je razpizdil in rekel do to pač tako je in da mi ne bo zdaj razlagal
smile-1.gif
 

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz...

Imaš v Beogradu nasprot Slavije odlične 350g punjene pleskavice in če vzameš 2 imaš 700g mesa za 5 eur
evil.gif
sploh glede na tele naše pleske ki so nekako bežno primerljive tudi v najboljših balkan gostilnah pri nas.
 

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ja pa ne dam nič gor. Ne sli, ne popra, nič. Dober steak ima sam od sebe dober okus, če je prav pečen.

mnja, sem že videl kuharje z michelinovimi zvezdicami, pa so vsi posolili in popoprali, večina že pred peko

Hja veš kako je, eni jedo tako da je dobro, drugi se pa pač ravnajo po "učbenikih" in si pripravljajo jedi tako kot morajo biti. Prav tako sem lani vprašal enega pametnega lovca ki se je hvalil da je svojemu lovskemu psu dal rep stran odrezat in da pravi lovski pes nikakor ne sme imeti repa. Ko sem ga pa potem vprašal kje je fora torej zakaj pravi lovski pes naj ne bi smel imeti repa ter da se mi zdi to neumnost pa se je razpizdil in rekel do to pač tako je in da mi ne bo zdaj razlagal
smile-1.gif
off : zgleda ni bil pravi lovec...
rep se ponavadi odreže krvoslednim ali zalezovalnim psom, ker lahko z repom naredi več šuma kot brez njega... + zaradi tega, ker se določene pasme vedno poškodujejo pri repu (ureznine, ugrizi,...)

on: steak + poper (mešani, ne samo črni) + malo soli + v kolikor je mogoče podlaga rukola ( zaradi okusa ko vse skupaj prerežeš)...