Kdaj tankat?

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
ahahahaha
hysterical-1.gif

Jst tud tankam, ko je prazen in vedno tankam polnega. Ker nima smisla, da sem vsake 4 dni na črpalki.
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, eni imajo zgleda pun kufr prostega časa, pa iz dolgčasa vsak dan zapeljejo na pumpo ...
smile-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Hehe, o 1000 in več kilometrih z enim tankom lahko trenutno samo sanjam. S kappo je še šlo (70-litrski tank), z Zafiro pa nikakor. Tam dobrih 700, 750 naklepljem, če ga tankam do vrha in vozim do lučke. Če je prazen (torej gori lučka že nekaj časa) gre noter okrog 50 litrov, give or take. Načeloma grem tankat ko imam narejenih okrog 500 kilometrov.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Tankam do čepa, na pumpo letim ko so hlapi oz ponavad ko je še ene 1-2l notr. Dobr da se preveč ne vozm, ker ma rikša sam 45l tank
hysterical-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
A ni to nekaj malo za dizla? No, če je veliko mestne potem že. A je ta avto toliko težak, ker jaz s svojim bencinarjem delam tudi nekako 700km s 50l?

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Noup, dizel. Ti je SouthPark dal link. Kar nekaj je relacij, vendar se tudi kratkih fur nabere, in to me "nese". Nazadnje, ko sem računal porabo (peš - torej tankat do vrha, vozit do lučke in spet tankat ter ponovit vajo ene 3x) je povprečje tam okrog 7 litrov, čeprav BC trdi da 6,5. Me prav matra, koliko spije izključno po AC. Moram naslednjič, ko bom šel v nabavo tankat do vrha in ko pridem nazaj spet do vrha. Fura je skupaj okrog 300 kilometrov, od tega je mogoče 10 kilometrov po mestu.

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Jst tud tankam, ko je prazen in vedno tankam polnega. Ker nima smisla, da sem vsake 4 dni na črpalki.
smile-1.gif
+1
Tko al tko porabim na dolgi rok tolk, kot nucam. Valda se ne bom kr za brezveze okol vozil samo zato, ker mam ob nekem trenutku poln tank. Pa res mi ni do tega, da bi bil 3x na teden na pumpi...

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
ksz....

A bencina ne vleče iz dna tanka.
Zaradi tega odpadejo vsa modrovanja o tem da ti povleče smeti v tank. Kajti že če ti avto stoji 10h in več se je na dnu nabrala usedlina, pumpa pa ravno tam zajema bencin. Da ne govorimo o tem kaj se zgodi z vso goščo kadar tankamo.

Drugače pa jaz vozim do rezerve in potem natankam na prvi pumpi mimo katere grem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
saj to je že nekdo povedal...luknja je narejena tako, daje nekaj mm nad minimalno gladino.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
In kaj tu pomaga tistih nekaj milimetrov?
Tudi tistih nekaj milimetrov bi se prej ko slej zapolnilo, če bi držalo, da se po vsakem taknanju najde nekaj usedlik. In koliko je nekaj mm? 3 mm - recimo, da po vsakem tanku pride do 0,01 mm usedlin - zo pomeni, da tista reža zadošča za 300 polnih tankov - se pravi za 150.000 do 240.000 km (glede na avto). Če bi to držalo, bi v redni servis spadalo tudi "čiščenje usedlin".

Gorivo na črpalkah nima tako grozno veliko nečistoč, vsakič ko tankamo, to famozno "usedlino" lepo pregondlamo in preden se spet "kao" usede, je že precej pokurimo. Za tovrstne nečištoče v gorivu ima vsak avto filter za gorivo, tega pa je treba menjat, kajne
wink-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.675
113
Usedline se itak že mešajo med samo vožnjo. Mal gasa, žlajf, ovinek,... Pa ti stalno pljuska v rezervarju.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

kar govorite sploh nima smisla, kaj ko pa si na rezervi ali prej pa bencin ne pljuska in smeti stojijo na istem mestu?

To velja za kaksne golf 2 ,stoenke in podobne korete k ze vse gnije.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

Tako butaste teme vidiš samo tukaj, v Sloveniji. V tujini se ne sprašujejo o zadevah, ki so logične....
brez besed!
avtorju, če si tako butast, da ne veš kdaj tankat, se vozi s kolesom, tam ti ni treba toliko tuhtat.
lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
avtorju, če si tako butast, da ne veš kdaj tankat, se vozi s kolesom, tam ti ni treba toliko tuhtat.
lp
Če pa si ti tako butast, da ne veš kaj koristnega povedat, bodi rajši tiho.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
lp
Če pa si ti tako butast, da ne veš kaj koristnega povedat, bodi rajši tiho.

Kaj ti naj pa povem, kdaj tankat??! Ja peesda tankaj takrat, ko ti paše, zaradi mene lahko obiskuješ črpalko na vsakih 50 kilometrov, lahko pa takrat, ko ti lučka posveti...res je treba bit inteligenten, da ugotoviš kdaj tankat
stupid-1.gif

uf-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
avtorja je verjetno zmotila zgodbica o tem, da če čakaš predolgo, sistem potegne not umazanije ki ti sFukajo vse...

saj, ko smo mi bili stari 18 let, smo tudi čemu takemu verjeli..čeprav..takrat je res to lahko pustilo škodo
wink-1.gif