Kazen - jaz nisem vozil

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Kaj pa ta opcija, da bi sodišče nekako "naložilo" lastnikom, pri katerih pride do ponavljanja prekrškov in vedno "niso vozili", da bolj pazijo, kdo vozi vozilo in da naslednjič pa morajo povedati kdo točno je bil?

Saj, koneckoncev, zelo redki so taki, ki ne vedo komu posojajo prevozna sredstva.

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Ja saj mi je jasno. Moraliziram zato ker je v 99,99% očitno da veš kdo je storil prekršek ampak ker ti ni treba povedat pač "glumiš gljivo" (=si tiho). Men je to isto kot v tistem vicu ko cigota vprašajo odkod mu železniški pragovi.

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Torej, ce prav razumem, primer: Na fotra pisem moj avto, fotr svojega name, vsak pa se vedno voziva isto kot sva pred tem. Za vsak slucaj se po centru oba voziva z bejzbol kapico in soncnimi ocali.. Roomsterji in podobna navlaka so torej po trenutnem zakonu za naju popolnoma "nenevarni" + dejansko ne bo noben nikoli lagal, samo (po pravici) povedal, da takrat "svojega" avta ni vozil in nekje dobil dokaz, da je bil, kjer je pac bil. To je to? Pa cisto hipoteticno sprasujem, da ne bo spet 10 papezev odgovorajalo na tole.. Drzi/ ne drzi?

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Lej, to ni luknja, to je osnovna pravna norma. Človek ne more bit kaznovan za nekaj, česar ni storil. Bolj onsovno v tem delu prava po moje ne gre.

Če se že gremo take ali drugačne osnovne norme, potem je osnovna norma tudi poštenje. In če lastnik pošteno pove kdo je vozil, ta pa pošteno prizna, potem ne bo nihče po krivem kaznovan, pa ne rabi nihče ničesar dokazovati.
Seveda je luknja, ki omogoča, da z nekaj manevri ostane kazen neplačana. Če se bo to začelo na veliko izkoriščati, bo zakonodajalec stvari uredil in to na način, ki ga bomo občutili vsi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Lej, to ni luknja, to je osnovna pravna norma. Človek ne more bit kaznovan za nekaj, česar ni storil. Bolj onsovno v tem delu prava po moje ne gre.

Če se že gremo take ali drugačne osnovne norme, potem je osnovna norma tudi poštenje. In če lastnik pošteno pove kdo je vozil, ta pa pošteno prizna, potem ne bo nihče po krivem kaznovan, pa ne rabi nihče ničesar dokazovati.
Seveda je luknja, ki omogoča, da z nekaj manevri ostane kazen neplačana. Če se bo to začelo na veliko izkoriščati, bo zakonodajalec stvari uredil in to na način, ki ga bomo občutili vsi.

Ne more, razen na načine, i bi zakonodajalca stali veliko glasov na volitvah. Ker lahko le ali zapove natančno vodenje evidence za vse privat avte (kdo razen lastnika je vozil). Ker dokler to ni zakonsko predpisan lastnikova dolžnost, ga tudi ne moreš vprašat, kdo je vozil.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
Torej, ce prav razumem, primer: Na fotra pisem moj avto, fotr svojega name, vsak pa se vedno voziva isto kot sva pred tem. Za vsak slucaj se po centru oba voziva z bejzbol kapico in soncnimi ocali.. Roomsterji in podobna navlaka so torej po trenutnem zakonu za naju popolnoma "nenevarni" + dejansko ne bo noben nikoli lagal, samo (po pravici) povedal, da takrat "svojega" avta ni vozil in nekje dobil dokaz, da je bil, kjer je pac bil. To je to? Pa cisto hipoteticno sprasujem, da ne bo spet 10 papezev odgovorajalo na tole.. Drzi/ ne drzi?

Pogojno ja, če si sposoben dobit dovolj dober dokaz. In to velja za vse meritve hitrosti, kjer te ne ustavijo takoj.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
sej... pri nas se zakomplicira. Ne vem zakaj ni tako.
Prekršek je bil narejen s tem avtom. Lastnik avta je Joško. Če nisi vozil, pa povej kdo je vozil, oz. komu si dovolil uporabo svojega avtomobila. Če "glumiš majmuna" je kazen lastnikova. Avti od firm pa itaq morajo imeti potne naloge, tako da se ve kdo je kaj in kje uporabljal. Če si avto prodal in nisi naredil prepisa oz. vzel tablic si si pa sam kriv, ker zaupaš neznancem. Amen!!

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.079
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
...Če nisi vozil, pa povej kdo je vozil, oz. komu si dovolil uporabo svojega avtomobila....
V času prekrška sem ležal v UKC z zlomljenima obema nogama. Prilagam dokumentacijo.
V tem času so avto lahko uporabljali člani družine. Žena, štirje otroci, tast in tašča, ter nečakinja, ki v času študija stanuje pri nas.

In kaj zdaj?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
In seveda ti ne veš, kdo je vozil avto, ker imaš takšno ženo, ki ti laže, otroke pa tako slabo vzgojene, da ne upajo priznati, da so vozili oni, s taščo in tastem ste skregani, tako da ti ne bodo priznali, nečakinja je pa itak razred zase?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.079
113
A ti pa veš, kje si se vozil pred 8. meseci, ko je bil prekršek storjen?
Slika na radarju je od zadaj, v soboto, ob cesti, po kateri se vsi navedeni vozijo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
.....pa kolega tud lahko.
Pa naj še kater od teh dokaže da je določen čas bil drugje. In jih je že manj na spisku.
Sam res..... familija da te kap. En drugim bi lagal.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.079
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Sam res..... familija da te kap. En drugim bi lagal.
Zakaj lagali?
"A si ti vozil avto v soboto dopoldne, 7.1.2012?"
"Nimam pojma" je čisto regularen odgovor.

Jaz ne vem, kaj sem v torek za kosilo jedel, kaj šele, kje (če) sem se vozil 7.1.2012.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
sej se hitr spomneš, ko ti še ura, kraj in cifra pišeta zravn .
Pa prej bi se spomnu, da ga takrat nisi in kdo ga je ...če ga je.
Glej... finta teh debat je, da se lahko dela piz..arije z tujim avtom, ker lastnik lahko dokaže da ni bil on, kdo je pa bil pa naj ne bi bilo več važno oz. dokazljivo oz. je nepomembno. Sej kot lastniku avtomobila ti verjetno ni vseeno, če daš komu avto pol pa položnice prejemaš in imaš pri komplikacije. Sej, 7.1 je bila ženska pri frizerju in je tudi na poti od tam radar/slikana... dokaz je pa na sliki nova frizura na fešti zvečer. Zdej se pa zmenta, kater bo zbiral točke.... denar bo pa verjetno obema manjkal v proračunu familije.
Če pa frendom posojaš avto...hja.... kaj ti naj rečem,.... sej če ti bi ga kolega razbil bi spet dokazoval da ga nisi ti?? In kdo ga bo popravljal?!
Sej veš... babe, avta in traktorja se ne posoje, ker je lahko vse narobe potem
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
A ti pa veš, kje si se vozil pred 8. meseci, ko je bil prekršek storjen?
Slika na radarju je od zadaj, v soboto, ob cesti, po kateri se vsi navedeni vozijo.

Ponuditi boš moral dokaze, da prepričaš sodišče, da vozil nisi ti oziroma da bo lahko dvomilo v to, če si res ti vozil.

Če misliš, da je dovolj le pavšalna navedba o nevednosti, no, vso srečo s takšnim dokazovanjem.

Ali drugače povedano, potrebno se bo "spomniti".

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.079
113
Moj odgovor je bil na
"In seveda ti ne veš, kdo je vozil avto, ker imaš takšno ženo, ki ti laže, otroke pa tako slabo vzgojene, da ne upajo priznati"

Jaz imam torej dokaz, da sem v tistem času bil v bolnici, za ostale možne uporabnike avta pa velja, da se za 8 mesecev nazaj ne spomnijo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Če imaš dokaz, da si bil v bolnici je v redu.
Potem samo še omeniš, da gre za družinski avto in da ga uporabljajo še drugi. Ni treba navajati kdo so to.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Saj ni bilo vprašanje o tem, kako bo on dokazal, da ni vozil, ampak o tem, kakšno familijo ima, da nihče noče priznati, da je vozil takrat, ker se pač zlahka izognejo kazni.

Potem pa ni čudno da smo tam, kje smo.