Spet sebe tlačiš v enačbo. Niso vse bajte kot tvoja.Seveda, fizika je druga. Ali pri njem ali pa pri njemu. Za enega od naju se svet drugace vrti. Pa matematika je tudi druga. Oboje ti dela silne preglavice, plašnic pa jaz nimam. Boj proti drvam, je rekel... Seveda, ker se ne splaca. Ko se bo, bom pa svoja kurila, ti bos pa brez, ali pa bos placeval ustrezno ceno za njih, da bos pokompenziral moj strom...
Plastično na primeru... Konkretno mojega ne, ker jaz za razliko od tebe ne placujem ne elektrike ne drv, 2x samooskrbna, ti s svojim intelektom pa naviraj dalje o dveh fizikah, dveh matematikah in ne vem kakih ostalih vzporednih svetovih, v katerih živiva.
No to je pa zdaj spet tista matematika, katero gruntam tudi sam, torej kaj se splaca in kaj ne. 20k eur ne prineses kar tako notri, razen ce bajta dobi vsaj toliko ali vec na ceni, ko/ce prodajas.Meni je 16kw micka lani (2023) 12,5mWh ponucala za vodo in radiatorje. Pa izolacije ne prnesem not v 15.letih, sicer bi se ze odlocil za preobleko.Imam pa tiste 5cm kombi plate trenutno, troslojna okna pa izolirano mansardo.
Spet sebe tlačiš v enačbo. Niso vse bajte kot tvoja.
Sem ja, samo red je redPa kaj se sekiraš za teh nekaj 10€. Nisi kripto guru?
Jap. Sam teb ta fizika ni jasna.Se kaj drucga ni tako ko pri meni, ampak fizika pa matematika je pa za vse enaka.
Pa čeprav slab, red mislim.Sem ja, samo red je red
Joke
Pomojem da clanek od Termosopa ni zavajujoc, saj oni prodajajo le TC brez grelcev, ki pa dvomim da gre cez 6.9kW
Pa so res špice problem? Če se defrost grelci vklopijo za ~5 min se to na 15-minutnem intervalu pozna samo kot 1/3 moči grelcev...Članek kot tak je zanimivo branje. A zgolj to.
Cene energije so že zdaj 50 % višje, to je prvo. Drugo - bolj pomembno pa bojo teli penali, če in ko boš presegal dogovorjeno moč, kar pa se bo (vsaj po mojih predvidevanjih) pogosto dogajalo in to bo folk teplo po denarnici da bo joj. In tega članek ne zajema, ker se ukvarja z letno porabo.
Problem bojo špice! Kake bojo, če bojo in kaj bo to reklo na koncu meseca na položnici bomo pa še videli.
Pa še primer družine iz članka je za primer 12,5 GW letne porabe...mi jo imamo 7 GW letno pa pričakujem probleme...kaki bojo šele pri takih ki imajo podvojeno porabo.
In tule sploh niso problem TČ.jevke...marsikomu (tudi) v bloku bo seknilo čez, da mu ne bo nič jasno, ko bo penalov več kot je imel porabo celega meseca....pralni stroj dela, sušilec dela, bojler dela (ki je ekvivalent delovanju TČ), pomivalec dela, še indukcijo vžgeš da skuhaš kosilo...10 kW cugaš kot keks, pa da še otroka nateraš da posesa. Pa to ni nobenega luksuza...povsem običajno 'preživljanje' sobotinega dopoldneva povprečne slovenske družine...ne glede ali živi na 30 ali 300 kvadratih.
Če želimo rešiti omrežje bo treba plačevati. Penale.
Boš prej dočakal večjo cestnino za tvojega fosilca, Nemci že kozle streljajo v to smer.Meni je to omrežje ok, naj si ga električarji na novo financirajo. Jaz ne rabim polnilnice vsakih 500m. Pri nakupu novega EV, davek v višini par tisoč € za izgradnjo nove infrastrukture. Najbolj pošteno.
Boš prej dočakal večjo cestnino za tvojega fosilca, Nemci že kozle streljajo v to smer.
In vse to na 25A (6kw) pancerkiČlanek kot tak je zanimivo branje. A zgolj to.
Cene energije so že zdaj 50 % višje, to je prvo. Drugo - bolj pomembno pa bojo teli penali, če in ko boš presegal dogovorjeno moč, kar pa se bo (vsaj po mojih predvidevanjih) pogosto dogajalo in to bo folk teplo po denarnici da bo joj. In tega članek ne zajema, ker se ukvarja z letno porabo.
Problem bojo špice! Kake bojo, če bojo in kaj bo to reklo na koncu meseca na položnici bomo pa še videli.
Pa še primer družine iz članka je za primer 12,5 GW letne porabe...mi jo imamo 7 GW letno pa pričakujem probleme...kaki bojo šele pri takih ki imajo podvojeno porabo.
In tule sploh niso problem TČ.jevke...marsikomu (tudi) v bloku bo seknilo čez, da mu ne bo nič jasno, ko bo penalov več kot je imel porabo celega meseca....pralni stroj dela, sušilec dela, bojler dela (ki je ekvivalent delovanju TČ), pomivalec dela, še indukcijo vžgeš da skuhaš kosilo...10 kW cugaš kot keks, pa da še otroka nateraš da posesa. Pa to ni nobenega luksuza...povsem običajno 'preživljanje' sobotinega dopoldneva povprečne slovenske družine...ne glede ali živi na 30 ali 300 kvadratih.