Kuk kwh si dons zjutraj nabil ? Je rekord padel ?Meni je zdaj prek telefona prestavil vklop grelca na -12. Ce bo potreba, ga vklopim rocno.
.
Videli smo enega ki mu je šlo do 12kW (pa še odkrivamo zakaj, to pa je daleč od TermoShop zavajujočega članka o 6.9kW.
Aaa, resno ? Se pravi unmu miciknem Zubadanu, dodajo svojo elektroniko, pa nič grelcev. Kar nardi iz temperature radiatorjev/talnega za defrost, to je to ? Kako pa SV ogrevajo s tem svojim hackom TČ voda-zrak Mitsubiši ?Pomojem da clanek od Termosopa ni zavajujoc, saj oni prodajajo le TC brez grelcev, ki pa dvomim da gre cez 6.9kW
Točno tako, pri defrostu potegne del temperature iz radiatorjev in to je to. Pri meni pade voda na PV iz 35 na cca 27 stopinj. Včeraj in danes okolica Celja celo noč -17 stopinj in dela ko urca....brez grelcev in dodatnega nepotrebnega balasta.Aaa, resno ? Se pravi unmu miciknem Zubadanu, dodajo svojo elektroniko, pa nič grelcev. Kar nardi iz temperature radiatorjev/talnega za defrost, to je to ? Kako pa SV ogrevajo s tem svojim hackom TČ voda-zrak Mitsubiši ?
Tudi meni je njihova rešitev zanimiva, sploh zaradi cene, 8000€ (-2500€ subvencije).Točno tako, pri defrostu potegne del temperature iz radiatorjev in to je to. Pri meni pade voda na PV iz 35 na cca 27 stopinj. Včeraj in danes okolica Celja celo noč -17 stopinj in dela ko urca....brez grelcev in dodatnega nepotrebnega balasta.
Ok, pri meni bankrot lih ne bo, bolj iščem način, kako nastavit optimalno, da ne bo TČ shodila še v garanciji ali malo po tem (ok bolj prej, kot potem) in ker ne bi rad oblačil stare bajte, ker sta TČ in SE že stali 26k eur. Notri je kulturnih 22 st., čez vikend na 23.
Jap, kompliciram na malenkostih in težko si bo priznat, da bi blo treba najprej bajto oblečt, potem pa naprej Sem o tem bral na podsvojostreho in si mislil jao bumbar kake pišeš Ampak zgleda, da ne bo druge. Ne gre se za par deset eurov, gre za to, da do zdaj ni blo treba razmišljat o tem, je veliko preveč drugega dela, ki mu lahko posvetiš pozornost.ravno to me bega pri tebi... a je mogoče, ampak res mogoče, par deset evrov na leto vredno, da krajšaš življenjsko dobo TČjki? Edini zares kredibilen razlog za kaj takega bi bil to, da bi TČ rabila v nekem momentu, ki bi bil dovolj pogost, da bi bil moteč, toliko, da bi ti varovalke ven zabrisalo. Vse ostalo, Golob gor ali dol, je na tvoj račun...
Je ja.... upam, da bo kak dan še -20, let's put their name on the testKuk kwh si dons zjutraj nabil ? Je rekord padel ?
Se prav točno to kar sem z drugimi besedami napisal, če se je odločil dat v neizolirano bajto TČ, mora z grelci v ekstremu pac računat in ne panično brskat po nastavitvah. Ko TČ vklopi grelec, je hočeš nočeš razmerje med električno in toplotno močjo 1/1. Pri tvojih kW je to vseen mal bolj zanemarljivo kot pri njegovih.ravno to me bega pri tebi... a je mogoče, ampak res mogoče, par deset evrov na leto vredno, da krajšaš življenjsko dobo TČjki? Edini zares kredibilen razlog za kaj takega bi bil to, da bi TČ rabila v nekem momentu, ki bi bil dovolj pogost, da bi bil moteč, toliko, da bi ti varovalke ven zabrisalo. Vse ostalo, Golob gor ali dol, je na tvoj račun...
Isto ne, enako pa. Sam jezik je drug, pa ti si še obremenjena s svojimi preteklimi bitkami pa mal plašnic maš na glavi, ker vse gledaš skozi svojo prizmo in svoj boj za pocen masino in proti drvem.Niti slučajno ne govoriva isto. Ti glupis nekaj o izoliranih in neizoliranih hišah in drugacni fiziki v njih.
Poraba kWh je pa konkretno pri njem nepomembna, obracunska moc pa zanemarljivo pomembna, če bi ze rad na konkretnih primerih. Povsem enako kot pri meni. Spet popolnoma nepomembno izolirana/neizolirana hisa.
Spet sebe tlačiš v enačbo. Niso vse bajte kot tvoja.Seveda, fizika je druga. Ali pri njem ali pa pri njemu. Za enega od naju se svet drugace vrti. Pa matematika je tudi druga. Oboje ti dela silne preglavice, plašnic pa jaz nimam. Boj proti drvam, je rekel... Seveda, ker se ne splaca. Ko se bo, bom pa svoja kurila, ti bos pa brez, ali pa bos placeval ustrezno ceno za njih, da bos pokompenziral moj strom...
Plastično na primeru... Konkretno mojega ne, ker jaz za razliko od tebe ne placujem ne elektrike ne drv, 2x samooskrbna, ti s svojim intelektom pa naviraj dalje o dveh fizikah, dveh matematikah in ne vem kakih ostalih vzporednih svetovih, v katerih živiva.
No to je pa zdaj spet tista matematika, katero gruntam tudi sam, torej kaj se splaca in kaj ne. 20k eur ne prineses kar tako notri, razen ce bajta dobi vsaj toliko ali vec na ceni, ko/ce prodajas.Meni je 16kw micka lani (2023) 12,5mWh ponucala za vodo in radiatorje. Pa izolacije ne prnesem not v 15.letih, sicer bi se ze odlocil za preobleko.Imam pa tiste 5cm kombi plate trenutno, troslojna okna pa izolirano mansardo.