katerih dci se izogibat?

Kateri renault dci motor je še najboljši za espaca, če zanemarimo 2.0, ki ga skoraj ni za dobit?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
MA nekaj mi ni jasno....zakaj naslednji lastnik ,ki si mu prodal avto .....zakaj za vraga kliče prejšnjega lastnika in mu govori kaj je z avtom narobe...kot ,da si mu še kaj dolžen al kaj....porka svet...videno ,probano,kupljeno.

ti bi normalno požrl, če ti naslednji dan po nakupu zruži motor? recimo
priden naivček.

Ja bi ja....kaj bi pa hotel drugega...saj me prodajalec ni prisil v nakup...bi bil jezen ko pes ja ampak sam nase...ampak sigurno nebi klical prodajalca........pravim za nakup iz druge roke od fizične osebe.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
katerih dci se izogibat?

---vseh

zmaga.gif

Nikoli več Renault ..

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Dejstvo je, da je pri nakupu rabljenega vozila potrebno imeti v prvi vrsti potrpežljivost, srečo in tudi nekaj splošnega znanja. Jaz nisem imel nič od tega, priznam in seveda nosim svoj delež krivde. Moj point je bil bolj to, da ko je že tako šlo vse narobe z avtomobilom, so me razočarali tudi na servisu, tam, kjer bi najmanj pričakoval in sem prepričan v svoj prav (naivno od mene, vem). Od takrat dalje pa mi avto servisira samo še mehanik, ki mi naredi za 350 eur velik servis s kompletni materialom. Dejstvo je, da avtohiše služijo ne s prodajo vozil, temveč s servisom, in to je dejstvo. Več besed ni potrebnih.

Peace!

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Očitno ima Renault res probleme z njegovimi dci, ampak ne razumem ljudi, ki so imeli takšne težave, da se potem še enkrat odločijo za nakup istega motorja, ker jim je prodajalec zatrdil, da se pa na "novem" modelu to " ne dogaja"
bonk.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Če je to letetelo name: ne mešaj hrušk (Laguna 1.9 DCI) in jabolk (Passat 1.9 TDI). Razlika je očitna, vsaj kar se pri dotičnem letniku tiče, ampak spet --> moja izkušnja!

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Kar se tiče trditve da naj bi bili 1.9 Dci po letniku 2003 odpravljeni glavnih konstrukcijskih napak glede turbine ( turbina preblizu bloku motorja ) ne vem koliko je to res. Bivši megane je prevozil 260k km z prvo turbino, prvo sklopko. Je pa res da se je 90 % vozil po AC. 1.9 dci, letnik 2001. Je bila pa pri 150k menjana bosch pumpa in injektorji, strošek se mi zdi da je takrat bil cca 2000 €. Seveda na uradnem servisu
bonk.gif
Pa menjaval sem cevke za povratni vod nafte iz injektorjev ker so bile preblizu dovodnim linijam in so se na delih stopile da je nafta brizgala po motorju. Pri cca 200k km je crknil števec ( napeljava ) in bi moral komplet napeljavo preverit ( cca 40 žic ) da bi ugotovil kje je prekinjeno pa še to vprašanje. Na koncu preden je šel od hiše je crknil še ABS, pa ko si zavore pohodil se je prižgala lučka za zadnje meglenke. Tako da motor je delal super, vse ostalo pa zelo hitro šlo v k****.

Vem pa za enega megan scenica 1.9 dci, 2006, drugi lastnik od 2008 ko je avto imel 40k km. Pri 100k km je šla turbina, pri 105k km sklopka + vztrajnik ( pa ne zaradi obrabe ), pri 110k km štarter, desna šipa se ne spušča enakomerno gor, na armaturki konstantno gori lučka check injection. Pa je avto normalno vožen in voznik ima občutek kaj avtu škodi.

timm

Pripravnik
21. apr 2008
115
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Kaj pa, če je od renoja motor
evil.gif

Lp.

Alter vseved, jasno.

2.5 dci v nissanu je od nissana in ne od renaulta.

Malo off:

Če je v Navari oz. Pick Up-u Nissanov motor... Ni Nissanov, preverjeno nekajkrat (ogromno na popravilih). Imamo doma Nissan PickUP, trenutno spet nevozen... Tema je na Avtomobilizem.com, ko sem spraševal, kateri pickup ima svoje motorje.
Kakor ima Mitsubishi Outlander Citroenov oz. Peugeotov motor (PSA), prav tako Ford Ranger, Mazda BT50,...

Nazadnje urejeno:

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.099
139
63
okolica mesta
all: Se pravi so zanesljivi dizli TDI (vw), TDCI (ford) in JTD (fiat), kar se vidi tudi po kilometraži, ki jo v povprečju naredijo. Kako je kaj z Oplovimi CDTI motorji? Tudi sam, sem slišal dooosti čez renaultove dizle, da so res slabi.

Lp

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.099
139
63
okolica mesta
Tako je. tudi sam sem slišal, da so to vbistvu JTD mašine. Nisem pa še zasledil podatka koliko km v povprečju naredijo oz. ali lahko veliko km natolčejo
smile-1.gif

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Kaj ni očitno pri DCI-jih, kaj ni dobro? Za mene je dober diesel takrat. ko z njim narediš 300.000 km brez večjih okvar, potrošni material se tu ne šteje.

4 valjni tdi, dci, wtfdi noben (beri manj kot 1%) preživi 300kkm brez posegov, ki so več kot olje, filter, sveče, jermeni, filtri

Sem si lastil točno to kar ti omenjaš, eden je šel od bajte z 412.000 km, drugi pa z 300. Pa recimo da sem optimist in verjamem, da sem ga kupil z realnimi kilometri. Tretji službeni je imel 100% realnih 480.000 km, in BREZ posegov razen rednih servisov. Tak da "ne ti meni tralala". Lahko pa ti kako podobno oz. kontra primerjavo povem za šestvaljnike...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Rekel sem samo, da sem v 350k menjal samo in edino sklopko. Vse ostalo je še vse tovarniško. Jaz pa za razliko od tebe prisegam na PSA dizle, za dci pa ne vem.
PSA dizli so vredu.

B81

22. jul 2007
37.683
10.966
113
KSZ

Tudi sestrični je šel po gobe Grand Scenic, 1.9 dci 120 KM. L 2006, okoli 150 k km...šla turbina in menjalnik...
Skoraj vsak uporabnik pozna vsaj nekoga, ki mu je R. izdihnil, pa nekaj bo že na tem...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.414
2.482
113
SV SLO
Žal jih poznam ogromno, ki jih je Dci pustil na cedilu samo motor, kje so potem še težave z elektroniko.

Se pa vedno znova čudim temu, da taki ki jih reno pelje enkrat na led gredo pa kupijo novega renoja.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik timm pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
evil.gif

Lp.

Alter vseved, jasno.

Malo off:

Če je v Navari oz. Pick Up-u Nissanov motor... Ni Nissanov, preverjeno nekajkrat (ogromno na popravilih). Imamo doma Nissan PickUP, trenutno spet nevozen... Tema je na Avtomobilizem.com, ko sem spraševal, kateri pickup ima svoje motorje.
Kakor ima Mitsubishi Outlander Citroenov oz. Peugeotov motor (PSA), prav tako Ford Ranger, Mazda BT50,...

Ne siri krive vere! 2.5 diesel v nissanu je NISSANov in nima nicesar skupnega z Renojem! In ja, motor je znan po svojih velikih problemih. Oznake so TD25 in YD25. Me zanima, ce sta bila konstruktorja tega in dci motorja na isti drogi...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ne vem kako ampak Nissan me že iz časov prve Micre in Sunny-ja ne navdaja z zaupanjem. Tadva modela sta oba kurila olje , pri Sunny-ju so spuščale glave, pa to pri bencincu, kaj bi bilo če bi bil dizel.
Scenic RX4 in Kangoo 4x4 sta en drek avta, če ne zaradi drugega zaradi Nissanovega pogona, oziroma natančneje zaradi kardana spred-zad.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
all: Se pravi so zanesljivi dizli TDI (vw), TDCI (ford) in JTD (fiat) , kar se vidi tudi po kilometraži, ki jo v povprečju naredijo. Kako je kaj z Oplovimi CDTI motorji? Tudi sam, sem slišal dooosti čez renaultove dizle, da so res slabi.

Lp
Opli z JTD motorji (oz.CDTI) in 6imi predstavami so zmagovalna kombinacija
zmaga.gif

Vrjeli ali ne, imam 1,5T teško mulo pa imam porabo max 6,2l/100 in to zimske mestne vožnje
grims-1.gif

LP,S

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
še povej pasmo krave in koliko konjev jo vleče.... bo treba nekoč menjat in bi mogoče ostal na isti znamki... zadnjič sem se peljal s kolegom s zafiro 1.9 pa je imel tudi porabo pod 6. za 120 konjev in veliko kravo kar dobra poraba...

Lahko naZS

Nazadnje urejeno:

timm

Pripravnik
21. apr 2008
115
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik timm pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
evil.gif

Lp.

Alter vseved, jasno.

Malo off:

Ne siri krive vere! 2.5 diesel v nissanu je NISSANov in nima nicesar skupnega z Renojem! In ja, motor je znan po svojih velikih problemih. Oznake so TD25 in YD25. Me zanima, ce sta bila konstruktorja tega in dci motorja na isti drogi...

·ggg· Sem se malo poglobil v tole zadevo, od kje je motor. Se opravičujem, res je popolnoma Nissanov. Ampak so mehaniki govorili, ko avto popravljajo, da bi naj bil Renaultov, pa sem jim verjel.