katerih dci se izogibat?

Kateri renault dci motor je še najboljši za espaca, če zanemarimo 2.0, ki ga skoraj ni za dobit?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Kaj pa, če je od renoja motor
evil.gif

Lp.

Alter vseved, jasno.

2.5 dci v nissanu je od nissana in ne od renaulta.

Glej priznam, ne vem, če je isti motor, zato pa sem vprašal, kaj pa če je.Drugače pa je za mene isto sranje Nissan-Renault.
@Softi
Je zelo dosti avtov v SLO, kateri imajo krepko preko 300k, pa laufajo bp, eni pa če boš verjel ali ne še imajo prvo sklopko.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
sklopka pa 300k ne gre pr dizlu skup, razen če je bil 99& na ac
No vidiš. In tukaj imaš feler, ker naši Slovenčki kupujejo dizla za se jajcat po mestu. Jebat ga, težko je, če ima sosed TDI-ja (npr., ker ga rabi, ker dela 50 jurjev na leto) in da ga ti ne bi imel. Čeprav dela 15 jurčkov na leto in še to jajcanje... Potem pa turbina ribne, sklopka gre, itd... Vsi tisti, katere sam poznam se seveda rabijo za to, kar naj bi se dizel rabil. Torej vsaj 50 jurčkov letno, dolge fure. Ni nujno AC. Npr. po Bosni ni ravno dosti AC
grin1.gif
.

Drugače pa rentakarji, službeni avtomobili, itd. so prekleto dobro preračunani, kdaj gredo v prodajo. In to je malo pred tem, ko se začne sranje. V povprečju seveda. Tako da, večina teh običajno nima kaj posebej menjano. Razen, če so serijski felerji...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zdej pa še poglej koliko dizlov z 50k letno dočaka na našpih cestah starost 4-6 let recimo. koliko se jih potem proda.

točno to. jajcanje v mestu in potem crkuje. al pa prekomerno izzivljanje. kar pa ni dizel kriv. ne tdi, ne dci. jaz renoju zamerim pač napako na konstrukciji in napako v elektroniki. sam kje so kle tdi, tisti 133 konjski, kje so kle vsi luftmeserji, k so ratal potrosni amterial, kje so kle vsi vztrajniki...itd itd.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
KZS: Sam se nebi upu kupt Renaulta dizla, a če bi se odloču za to bi vzel samo 2.0 motor ki je "baje" špica
wink-1.gif

Sploh pa 2.0T mi je nekak najbol všeč
cheer.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Vem za primer, ko je zaropotala mašina 2.5 dci na testni vožnji ( Navara). Baje je "preteral" mašino v mestu
bonk.gif

Kakšno vezo sploh imajo nissani s to temo?
confused-1.gif

Kolikor so meni povedali bi naj Nissan izdelal te mašine po nekih renaultovih modrostih

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Ja bo kar držalo. Jaz sem sklopko menjal na 280k, zdaj pa ima okrog 350k ... ostalo vse BP.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
in to na francozu kajne?
sicer pa sam nimam ne vem kako velikih izkušenj z dizli.
poj prvi dizel ima nekaj čez 100 kkm in 6 let, razen ene cevke za vodo še ni bilo nič menjano. Razen če je bilo menjano v prvih treh letih oziroma 40kkm pri prvem lastniku .
pa se velikokrat kar pošteno "vrti" sploh zato ker ima kratek menjalnik, pa še čipan...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz imam renoja trafik (1,9)...letnik 02 in ima glihkar 100 000 km.....pa se ga ne uporablja dosti.....nimam problemov z mašino ampak zgleda da ga elektronika hebe...najprej uni gas prekleti...pol pa kar na enkrrat po AC začel cukat ...je zgledalo kot da vozim une ameriške pimpe ki spredaj skačejo od tal....da znoriš ej....in nobeden nič ne najde...v istem dnevu na 3 različne servise...nikjer nič...komaj sem zlezel domov...lokalni mehanik je potem nekaj pregledal se je vozil nekaj dni z njim in njemu ni zatajil...ampak od takrat tudi meni ne.

Bom moral en čip tuning nardit.......saj se menja program ,al ne?

Aja.... opel vivaro,reno trafik in nisan ne vem kaj....a imajo vsi isti motor? od koga pa...reno,opel al nisan?

jello

Guru
22. sep 2008
10.272
3.910
113
Za dva 1.5 dci vem da sta zaropotala. Eden v meganu pri 130k, neki v zvezi z odmično, drugi pa v cliotu pri ca. 100k. Ne spomnim se točno kaj, ampak tip je imel opilke tudi v komplet dovodu za gorivo.
bonk.gif
Oba prvemu lastniku.

TDI-ja sem prodal s 330k, s prvo sklopko, turbino, vztrajnikom in kar je še takega kar naj bi "redno" crkovalo. Zadnjih 100k je blo v glavnem jajcanje po mestu.

Trenutni TiD (JTD) trenutno dela.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Sklopka ni neko merilo....
Jaz sem prejšnji avto prodal s cca 350 kkm, prva sklopka, bp.
Drugače pa je odtrgalo kajlo za jermenico zobatega jermena na odmični gredi, pa menjlanik sem zamenjal.
Vse ostalo popolnoma b.p.

Bil je pa dizel, šved belgijskega porekla, z cca renojevo mašino in menjalnikom.

Kar samo malo vonja po plesnivem siru ali coq au vin, niti pogledam ne več. In pika.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Rekel sem samo, da sem v 350k menjal samo in edino sklopko. Vse ostalo je še vse tovarniško. Jaz pa za razliko od tebe prisegam na PSA dizle, za dci pa ne vem.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Sicer nisem bral cele teme, glede mojih izkušenj:

Renault Laguna 2001 (1.9 DCI) v pol leta (pred 3 leti) sem na njej bankrotiral:

- menjava turbine
- takoj po kompletnem servisu preskok jermena in spet crknila vodna pumpa ter preskočil jermen (reklamacije niso upoštevali)
- poraba olja - katastrofa!!
- razne lučke so se konstantno prižigale
- nobeno popravilo ni bilo izpod 300 eur
- katastrofalen odnos na pooblaščenem servisu (Levec pri Celju) - neprijazni, arogantni..pfujj
- napisal sem nešteto pritožb na RS v Ljubljano, vse seveda zavrnjene s tolažilnim paketom (polo majčka renault velikost S)
- ko sem se kante komaj rešil, me novi lastnik po 1 tednu kliče, da je tudi njemu usekala turbina..

sicer ne bom sklepal iz posamičnega na splošno, je pa eno dejstvo -osebno nikoli več nočem povohat znamke Renault!! Še napisat se mi gabi...
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
MA nekaj mi ni jasno....zakaj naslednji lastnik ,ki si mu prodal avto .....zakaj za vraga kliče prejšnjega lastnika in mu govori kaj je z avtom narobe...kot ,da si mu še kaj dolžen al kaj....porka svet...videno ,probano,kupljeno.

jello

Guru
22. sep 2008
10.272
3.910
113
Citat:
Uporabnik Janch pravi:

- takoj po kompletnem servisu preskok jermena in spet crknila vodna pumpa ter preskočil jermen (reklamacije niso upoštevali)

Tole sem tudi sam od večih že slišal. Pa sem vedno mislil da je verjetno kakšen popoldanc kaj zajebal. Dva jurja po glavnem servisu, pol pa zaropota. En me je celo prepričeval da so na servisu jermen narobe gor dali. Samo če je jermen narobe gor pol ne laufa dva jurja pravilno potem pa kar naenkrat kontra. Pomoje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
MA nekaj mi ni jasno....zakaj naslednji lastnik ,ki si mu prodal avto .....zakaj za vraga kliče prejšnjega lastnika in mu govori kaj je z avtom narobe...kot ,da si mu še kaj dolžen al kaj....porka svet...videno ,probano,kupljeno.

ti bi normalno požrl, če ti naslednji dan po nakupu zruži motor? recimo
priden naivček.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Človek poglej... če prav računam si kupil 6 let star avto. Kaj se je z njim dogajalo verjetno pojma nimaš. 6 let je dovolj, da vsak avto odsluži, če je le primerno "vožen". Če kupiš rabljen avto in imaš z njim težave je to le in samo tvoja krivda, ker si takšnega kupil!

Ne kupim tudi tiste, da je takoj po servisu odtrgalo jermen in pumpo. Če si opravil servis na pooblaščenem servisu imaš v vsakem primeru na delo in material eno leto garancije. Zdaj ali nakladaš in je bil servis opravljen kje drugje, ali pa se pustiš naivno nategovat servisu.

Pa ne zagovarjam renaulta ali bognedaj lagune, ki je renaultu vsekakor prinesla "dober" sloves.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
lej brgo, nič ne nakladam, sem korekten človk, zato sem avto fural na pooblaščen servis in imaš prav, na vseh papirjih in računih je pisalo 1 leto garancije. Ravno zato pa sem pisal na RS v LJ, ker mi v Levcu niso hoteli priznat garancije in sicer z obrazložitvijo, da je bila neka napaka na jermenici (brez dodatne obrazložitve) in le ta ni bila na servisu pred tem zamenjana, zato so se pa sklicevali na to. In nikjer nisem napisal da je odtrgalo jermen - le ta je preskočil..

To koliko je dal avto skozi imaš prav, nisem imel pojma, in težko je bit pameten pri nakupu rabljenega vozila. Lahko ti samo povem, da trenutno vozim passata l 98 z 300+ kkm in brez problema klopoče že 2 leti in tudi nimam pojma, kaj je prejšnji lastnik delal s tem avtom, to sposobnost imaš očitno samo ti...

in to, da ne zagovarjaš renaulta je bulšit, ker vidim kaj ti voziš!

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ne trdim, da imam kakršnokoli sposobnost vedeti kaj je lastnik delal z avtom. Pravim samo, da je pač samo tvoja odgovornost, če kupuješ rabljenega. Kupovanje "skoraj novih avtomobilov za četrtino cene" ima pač lahko precej višjo ceno, kot se zdi. Sam sem kupil 6 let staro ibizo od daljnjega sorodstva. Avto je bil takrat tiptop, pri meni se pa skoraj od prvega dneva samo kvari in to takšne stvari, da bi bilo še renaulta sram... Pa kaj čem zdaj.

Kaj in zakaj vozim pa naj te ne moti. Kmalu gre in ne bom kupil novega renaulta. Pa seata tudi ne.