katerih dci se izogibat?

Kateri renault dci motor je še najboljši za espaca, če zanemarimo 2.0, ki ga skoraj ni za dobit?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ker si tako samozavesten, a nam zaupaš kakšen überwagen pa ti voziš oz. še bolje, si lastiš? Pa koliko star, koliko km ima prevoženih, koliko LASTNIH izkušenj imaš z renojem...

Potem bomo pa kakšno še naprej rekli, a ne?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
mel pa dva renoja... laguno in renoult 21 nevada......

za 21 sem mislu, da sem pač dobil slab rabljen avto... laguna je bila nova... ni da ni... remont labore smo skoraj tožili.... Pregrevanje motorja in bremz.. šlo se je pa kao za neproblematični bencinski agregat 1.8 RT..... Sicer je tega že dolgo nazaj, vendar niti z zastavo nisem imel tolk problemov kot stemi renojevimi jajci.....

od takrat sem vozil od japoncev do nemcev... trenutno seat alhambro.... kupil pr 110 tisoč, sedaj jih ima čez 300, menjava sklopke in crknjen eberspaher (elektronika)..... to je vse....

renou laguna nova --- prodana pr 80.000 km.. Menjana dihtnga na glavi, drugič menjana celotna glava, težave z centralnim zaklepanjem, crknila klima (po menjavi glave), menjane obe prednji roki, ter zglob........

pri nevadi pa mi je popravljal model iz Zg. Bitenj 3-4 krat levi končnik..., no zadnje k se je na test pelal mu je kolo dol padu (mehankarju) šlo se je pa za pooblaščenega serviserja.., avto več ali manj skoz na servisu....... (aja pozimi, stalen problem ročne zavore, 2 seozi.. obakrat zarustane zajle)....

Edino kar je res buletproof se je izkazal reno kangla 1.4 motor...... ampak to zame ni avto... ampak kangla...

Mam pa tud kolega, ki ima espace 2.2dci..... o teb raj sploh ne bom govoru.... iz obupa ga je prodal.....

Nazadnje urejeno:

koliko

Guru
21. avg 2007
4.414
2.477
113
SV SLO
Pri nas je zastopnik za renault prodal rabljen espace 2.2 DCi z garancijo ker se ga drugače ni mogel rešiti. Imel pa je to smolo, da ga je prodal stranki, ki dela ogromno km cca 80.000km na leto. V treh letih so menjal 4 motorje in stranka res nima nobenga problema ker vsakih 80.000 km napravi z novim motorjem. Finančno stanje zastopnika pa je v tem primeru prav zabavno ......

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Ja, kakšno garancijo mu je pa dal?
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
hehe, si že slišal da za originalni nadomestni del vgrajen na pooblaščenem servisu pripada garancija, včash tudi dve leti?
sicer pa napiši kater diler je to, ker od nejga je očitno varno kupit avto če ti da garancijo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Samo potem je strošek dilerja samo prvi nov motor, ostalo je strošek proizvajalca motroja... Torej npr. 3000 EUR. Ostalo potem krije garancija. (naj bi)

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik reality pravi:
mel pa dva renoja... laguno in renoult 21 nevada......

za 21 sem mislu, da sem pač dobil slab rabljen avto... laguna je bila nova... ni da ni... remont labore smo skoraj tožili.... Pregrevanje motorja in bremz.. šlo se je pa kao za neproblematični bencinski agregat 1.8 RT..... Sicer je tega že dolgo nazaj, vendar niti z zastavo nisem imel tolk problemov kot stemi renojevimi jajci.....

od takrat sem vozil od japoncev do nemcev... trenutno seat alhambro.... kupil pr 110 tisoč, sedaj jih ima čez 300, menjava sklopke in crknjen eberspaher (elektronika)..... to je vse....

renou laguna nova --- prodana pr 80.000 km.. Menjana dihtnga na glavi, drugič menjana celotna glava, težave z centralnim zaklepanjem, crknila klima (po menjavi glave), menjane obe prednji roki, ter zglob........

pri nevadi pa mi je popravljal model iz Zg. Bitenj 3-4 krat levi končnik..., no zadnje k se je na test pelal mu je kolo dol padu (mehankarju) šlo se je pa za pooblaščenega serviserja.., avto več ali manj skoz na servisu....... (aja pozimi, stalen problem ročne zavore, 2 seozi.. obakrat zarustane zajle)....

Edino kar je res buletproof se je izkazal reno kangla 1.4 motor...... ampak to zame ni avto... ampak kangla...

Mam pa tud kolega, ki ima espace 2.2dci..... o teb raj sploh ne bom govoru.... iz obupa ga je prodal.....
Večkrat sem že napisal isto... RENO ni avto, je samo avtomobilski nadomestek.. kaj vozim
confused-1.gif
, in kupil sem tri
PRVEGA, zadnjega IN nobenega več.
evil.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
pač na zadnjega, ker nisem vsega bral... recimo tako na prst zadnjih 14 let vozim renoje... Začel s petico, potem je bilo nekaj klijev, laguna, megan, scenic, megan cc, in trenutno spet scenic. Zraven pa še "službeni" kangoo. Večina jih je bila dCi-jev. Nisem se vozil najlepše tudi cviček je bil v določenih konstantno tankan, pa moram reči, da praktično se ne spomnim neke konkretne okvare. Pa še malenkosti ne. V zadnjih 2 letih sem res na seniku zamenjal stikalo za vzvratno luč, zavorne ploščice in brisalec. A ja pa gume bo treba kmalu
smile-1.gif

Ne vem no... jst nimam pripomb. Bom pa v naslednjem letu verjetno res zamenjal avto... Pa ne vem kaj naj kupim.... najraje bi imel novega, nebi dal preveč, pa da solidno izgleda
smile-1.gif
še najbolj se temu približa nova kia sportage, sam na njej piše kia...

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
ksz..

Kolega gleda Megana grandtour 2006/2007 zanima ga kako je kaj s tiptronici pri tem avtomobilu. Verjetno je zadeva preverjena in ne problematična ali se motim? Poraba je sigurno višja kakšen liter. Gleda tam okrog 7k megane. Ponudbe je kar nekaj. Ali je bolje naj tiptronicov ne gleda in išče ročni menjalnik in avto iz čimmanj km. Pozna kdo koga z realnimi km da prodaja avtomobil?

Lp

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Renault ne pozna tiptronicev. V tvojem primeru je na voljo samo klasični BVA s 4 stopnjami in možnostjo ročnega pretikanja. Ima pa elektronika tudi program, kjer se "uči" kako voznik vozi in prilagaja delovanje vozniku.
Če bi pa kupoval 2.0 bencinarja ali dizla pa bi imel vgrajen 6-stopenjski sekvenčni avtomat.
Vsekakor je slednji kvalitetnejši kot pa 4-stopenjski.
Edino za 1.2 bencinarje je na voljo robotiziran menjalnik QuickShift.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Pri nas imamo Hyundaia in Renaulta in je korejec veliko bolje skup sestavljen. Ne primerjam po velikosti ter moči, ker sta različna razreda (elantra-twingo) ampak po kvaliteti izdelave. Pri renaultu je že v garanciji črpalka spustila, pri 30000km je bilo potrebno menjati stabilizatorje, plastika v prtljažnih vratih dol pada, v mrzlih dneh se zatika centralno, el. pomik stekel pozimi nekaj cukajoče spušča šipo, vrata so se povesila, spodaj ropota zaščita motorja, nekaj je začelo rožljati tam nekje kjer je zaganjač in samo čakam kaj bo in to po pol manj prevoženih kilometrih kot jih ima korejec. Saj ne rečem ga prav rad vzamem, ko grem v mesto samo ves čas poslušam, če se bo pojavil kakšen neobičejen zvok. No tudi hyundai ni čisto brez napak, lansko zimo sem zamenjal zajle za ročno, ker so gumice spustile in so zmrznile to je pa v glavnem vse. Zaradi vseh teh težav je Twingo pozimi v garaži in imam korejca raje zunaj je bolj ziher. Oba avtomobila se vozi in servisera na enak način tako, da lahko enakovredno primerjam kvaliteto izdelave.
Dopuščam pa tudi možnost, da so se renaulti zdnja leta popravili glede kvalitete.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
Me boste sprovuciral, bom se sam zacel gledat GE 2.2 dci
vidim da za 5 jurjev ze lahko zbiras med cca 6 leti starimi celo s privilege opremo. Za tovorno mulo bo OK.
Se da menjat samo motor za 2.0 ali 1.9 dci, ali je treba se cel sklop menjalnika hladilnikov,racunalnikov....
Najbrz se ti motorji dobijo med razbitinimi. Kak strosek je to.
Dober garazar v lj in okolici ( z racunalnikom) je......? Strosek takega pocetja pa? Softi lahko tudi kaj na zs napise, ali pa da za en krog, ceprav avtomatik me naceloma ne uanima.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce te kaj tolazi, tudi na uberwagnu (sicer starem 15 let
evil.gif
) se po mrzlih noceh centralno vcasih kuja in na kaksnih vratih ne deluje, dokler se ne segreje.