Kateri žar?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.890
9.478
113
V bistvu celo namaž z oljem na tanko. Pol pa zagrej in ko se plast olja na površini na kateri boš pekel začne kadit ugasni, pusti da se ohladi, potem obriši. Pol pa sam gas.
 
  • Všeč mi je
Reactions: gr69 in Fadil

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.459
438
83
ksz

pozna kdo znamko Kingstone? Sem na tem, da kupim klasiko webra 57, in sem naletel na tole v bauhausu: KINGSTONE Bullet 57
Pri sosedih avstrijcih je razlika 65€, je to smislen prihranek ali je bolje poseči po originalu?
 

total

Zelenc'
16. apr 2023
3
0
1
Škofja Loka
rn_image_picker_lib_temp_3454d88c-194c-48ac-a9b6-a578eacb3ce5.jpg


Ko sem ga sestavil sem ugotovil, da so v tovarni napačno sestavili one touch 'propeler'.
Posnetek zaslona 2023-04-20 164139.png


Ta del je bil napačno obrnjen in sem žar v bistvu 2x sestavil. :D
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mimgrede eno vprasanje

kurisce za na vrt - zakaj ne najdem narejenih iz inoxa? vsi so zelezni, pa barvami z nevem kaksnimi barvami, na koncu pa vse rjavi...

a je inox manj odporen na temperature al je samo cena vzrok?
 

damirj

Guru
9. maj 2012
5.321
2.423
113
Inox je svetel, pa ko začneš kurit na njem dobiš celo mavrico barv. Železni je pač črn, dokler je barva še gor, potem malo porjavi in ko kuriš rja spet postane bolj črna.. tako da bi rekel je v prvi vrsti zaradi izgleda.
 
  • Všeč mi je
Reactions: msenjur

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.459
438
83
pozna kdo znamko Kingstone? Sem na tem, da kupim klasiko webra 57, in sem naletel na tole v bauhausu: KINGSTONE Bullet 57
Si bom kar sam odgovoril: mreža za peko nima stranskih ročajev kot Weber, dobiš pa zraven dve vilici v obliki črke U s katerima zahaklaš in dvigneš mrežo. Problem je v tem, da so vilice pretanke oz. premalo močne. Že pod težo prazne mreže se neugledno krivijo, da bi z njimi dvigoval in prenašal polno mrežo dobrot mi na pamet ne pade. Prav tako je vpetje posode za pepel precej ceneno in štorasto za uporabo, sama posoda pa relativno težka. Celo enostaven plehnat krožniček mi deluje bolje.

Odpeljal sem se z Webrom.
 

mr_

Guru
20. sep 2007
9.398
2.761
113
Nabavil rešetko kot na sliki, primarno da dam na indukcijo. Emajlirana. Poskusil le enkrat, sedaj pa nisem popolnoma preprican, kako to uporabljat. Verjetno ni treba prežgat olja? Narebrena VS. ravna plata? Kaj je ta prava stvar za peči na takšni narebren?
ce z nečim pokrijem, se lahko dela daljse priprave?
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Inox je svetel, pa ko začneš kurit na njem dobiš celo mavrico barv. Železni je pač črn, dokler je barva še gor, potem malo porjavi in ko kuriš rja spet postane bolj črna.. tako da bi rekel je v prvi vrsti zaradi izgleda.

ok, pa, a so te barve tok motece? res zarjavelo zelezo mi gre res na zivce, pa vse roke umazane, da ga malo primes...

razmisljam, da bi dal en inox sesvasat, tja ene 60fi...

kaksna debelina bi bila ok?
 

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.213
113
Ce ga ne bos vsakic dobro ocistil, bos imel ravno tako umazane roke. Samo pac ne tudi od rje ampak samo od saj. Da bos vsakic tako dobro zdrgnil, da saj ne bo, pa dvomim.

Mogoce pa, nekateri pac imajo taksen OCD :)
 
  • Všeč mi je
Reactions: Pepe in msenjur

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Eno vmesno vprašanje, kaj je pametno naredit, da se meso čim manj lepi na rešetko? Imate kake svoje metode?
 

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
412
145
43
Ja. Samo si premalo povedal, o kakem mesu govorimo. Riba se ti bo definitivno prijela, vse ostalo ( piščanec, steak, pečenka, zrezki, itd,itd ) pa se mi še ni prijelo. Sem prejšnji vikend pekel dve ribi na citrus podlogi. Narežeš limono ali limeto ali karkoli drugega na kolobarje in ribo položiš na to. Pa sem vseeno uporabil še alu folijo. Končni izdelek je bil super, meso sočno in ne prežgano in suho. Vseeno me je zanimalo, kaj bo, če jo za foro pred koncem peke dam direkt nad oglje in takoj se je prijela, pa je bilo na žaru 210 stopinj. Pa mi je bilo vseeno, ker je ta citrus metoda vsaj za mene veliko boljša in kaj drugega niti ne mislim uporabljat.
 

DOHC

Majstr
4. sep 2007
1.953
405
83
tako je, pri vseh beljakovinah je tko, da vržeš gor, počakaš da se začne maillardova reakcija, in šele potem lahko začneš razmišljat o premikanju. Do takrat pa ne diraj.
 

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.231
503
113
Je to best buy za ta denar, pa da je na plin? Weber je vsaj 100€ dražji, raje več, da je podobno naložen.
Se splača za kaj več stegnit?
Pa s katero ščetko se čišti litoželezno rešetko? Tastarga sem za "drotpiršno" pa se je res začel lupit in rjavet.