Kateri žar?

DOHC

Majstr
4. sep 2007
1.933
397
83
Litoželezne kamot z drotpiršno pucaš, samo ko končaš jo namaži z oljem, da preprečiš rjavenje. Z oljem narediš tanko plast, da preprečiš rjavenje. Je pa tko, da jaz na nobeni litoželezni zadevi ne uporabljam čistil. Samo voda in drgnem.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Je to best buy za ta denar, pa da je na plin? Weber je vsaj 100€ dražji, raje več, da je podobno naložen.
Se splača za kaj več stegnit?
Pa s katero ščetko se čišti litoželezno rešetko? Tastarga sem za "drotpiršno" pa se je res začel lupit in rjavet.

Napoleon ima vse bolhe rešeno od Webra. Tud nižja verzija je ok. Rešetko se čisti z dratperšno. Kako vam rata rjo dobit na žar mi ni jasno. Moj Napoleon travel je bil celo zimo na balkonu pod milim nebom. Enkrat pod 10 centi snega, pa rešetka nima rje. Seveda pa žar ceta ne sme videt.
 

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Malo pomoči prosim. Trenutno imam Weber 45 velikost, staro cca 15 let, ki pa je počasi oodelal svoje + ratal je malo premajhen. Zato iščem naslednjika v velikosti 57cm. Kaj je trenutno best buy? Gledam v Merkurju (imajo še -12% popusta).

Je tole za kaj, ali kakšen drug predlog?

GBS SE-5775

ali

GBS E-5770

niti ne vem točno kaj naj bi bila razlika med njima? Kako se obnesejo te žari ki imajo tečaje za pokrov? Verjetno se pokrov da normalno sneti med peko? Bolje z tečajem ali brez (do sedaj je bilo itak brez, ker prej to ni obstajalo). Mogoče kakšen nasvet na kaj biti pozoren? Kupuje se seveda z namenom da bo potem vsaj 10let spet mir z tem.
 

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Glede cene ti predlagam, da pogledas pri severnih sosedih, ce ti le ni predalec. Pred kratkim kupljena e5750 (klasicen pokrov, brez tecajev, ampak z nosilcem / ogrodjem za odlozit ga), za 230eur. In klasicen 57, s termometrom, ampak brez posode za pepel, za 160eur.
 

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Malo pomoči prosim. Trenutno imam Weber 45 velikost, staro cca 15 let, ki pa je počasi oodelal svoje + ratal je malo premajhen. Zato iščem naslednjika v velikosti 57cm. Kaj je trenutno best buy? Gledam v Merkurju (imajo še -12% popusta).

Je tole za kaj, ali kakšen drug predlog?

GBS SE-5775

ali

GBS E-5770

niti ne vem točno kaj naj bi bila razlika med njima? Kako se obnesejo te žari ki imajo tečaje za pokrov? Verjetno se pokrov da normalno sneti med peko? Bolje z tečajem ali brez (do sedaj je bilo itak brez, ker prej to ni obstajalo). Mogoče kakšen nasvet na kaj biti pozoren? Kupuje se seveda z namenom da bo potem vsaj 10let spet mir z tem.
Jaz bi ti predlagal model brez panta na pokrovu. Recimo TEGA dostavljajo v Slovenijo za 10 EUR.
 

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Super, hvala za predlog in link. Cisto iz firbca, zakaj pa se panta ne priporoca?
 

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Enako kot pant meni ne sede niti tisti okvir v katerega zataknes pokrov. Le ta visi prevec nad zarom, pod kotom, in tezko dosezes meso pri odprti peki. Klasicna kljukica se imo obnese bolje.
 

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Meni napoleon s takim pantom dela vrhunsko. Zlahka reguliram toploto, kar je tudi dokaz, da ni lufta.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Zgaga

luka51

Guru
16. avg 2007
14.414
5.693
113
čeprav ma pa samo oni s pantom v kompletu difuzor (nevem zaj keri model je) za low and slow. Samo zaradi tega difuzorja se splača vzet s panotm. Itak spet ni tak hudo napač kot hočejo eni prikazat. Definitivno ni optimalna rešite. Se pa da BP žives s pantom.
 

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
Sam nisem hotel panta, zaradi slabih izkušenj/bral na netu.... Tudi cena me je odvrnila....
Potem sem se odločal med ta cheap in E 5750 modelom... ranga 100€ razlike, ali se splača? V 10 letih bo to 10€ na leto dražje.....
Sem sem kupil dražji model in sem zadovoljen... Za moje potrebe je več kot dovolj.... Par velikih kosov na leto, potem pa drobnarija, pa aviacija... pa kakšna bučka ke pa sam... Bi rekel, da bi lahko še veliko več izkoristil sam žar... Kakšne jedi na žlico, prebranac,....
Premalo časa ostane, pa premalo smo doma.... pa vsak izgovor je dober :)
 
  • Všeč mi je
Reactions: Zgaga

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.400
113
Da ne iščem če vse strani nazaj. Kakšno priporočilo za namizni električni žar, da ga vzamem zraven na morje? Oglje ne pride v poštev, pizza pan že imam pa ima samo en grelec in je počasen, tako da gledam en tak namizni žar. Čeprav bi mogoče lahko bil zanimiv tudi kak pizza pan z dvema grelcema itak deluje po podobnem sistemu, ali?
 

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.400
113
Webra imam za doma. Na morje ga ne bom vlekel ;) Plinski in bomba mi več ni opcija, ker vzame preveč prostora, elektrika pa je danes že v vsakem kampu :)
 

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.400
113
Ce dobim dobrega za 100, ne bi dajal 200. Predvsem iscem nekaj kar bo uporabno in ne preveliko, zato, da bo par krat letno v uporabi.
 

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
409
142
43
Saj za to sem vprašal, predno bi ti predlagal Weber Lumin :aplauz:

Vzemi karkoli, pač glej, da ima čim večjo površino....Z vsemi boš naredil in spekel isto.
Jaz imam tale model.
Sem že enkrat omenil, pa še enkrat....Na njem pečem steak, ražnjiče, tople sendviče, odščipance, hrenovke, lososa, ribe.... Pa niti nimam pojma, kaj vse sem že na njem spekel....ampak....
Ima malo površino....Za 2 osebi na hitro je super, za kaj več pač rabiš več " prostora "....
V glavnem....Karkoli boš vzel v rangu 100 eur, ne boš zgrešil, ker z vsem boš spekel tisto, kar hočeš....