kateri novejši bencinarji imajo ketno

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
......pa še to:
sicer ne vem koliko točno je manjava jermena za posamzen avto , ampak 1000€ vsakih 100 000km se mi ne zdi ravno zanemraljiv strošek(če se mu lahko izognemo)

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik corsol pravi:-Sodelavcu ga jepred leti pri cca70000km.....starejši možak, 1 lastnik avta,avto redno servisiran(OPEL)...
-Na službenem avtu(VW) ga je tudi utrgalo, in to nekaj 1000km po predpisani menjavi, sicer so potem vse popravili zastonj(kao garnacija), ....ampak glede nato, da je pri nekaj let starih avtih, obisk uradnih servisov velikokrat bolj izjema kot pravilo si predstavljam, da bi pri popoldancu znal biti bistveno drugačen razplet....
To so očitno napake. Isto je tudi pri kakšnih ketnah se zna kaj zgodit
wink-1.gif
.
In še enkrat: to, da kao velikega servisa ni pri avtih z verigo NE DRŽI. Ker še vedno imaš (sploh pri novejših in večcilindraših) kup jermenja in španarjev, katerih menjava zna presenetljivo veliko stat
evil.gif
.

seveda se zna zgodit tudi pri ketnah, ampak je bistveno manjša verjetnost.
JAz imam v motorju le 1 jermen in 1 ketno , zamenjva jermena je bila manj kot 200€ (delo+material na uradnem servisu)
In "velik" servis ni predvden, oz. najdražji servis je vsakih 60000km in stane cca 250€.
Gre se za avto nižjega srednjega razreda(1.6, 110KM)

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Citroen/Peugeot/BMW mašine 1.6 - 16V Vti so s ketno ...

Ali je to boljše ali slabše od jermena, bomo še videli ... ko sem kupoval avto s tako mašino pa ni bil to pogoj za nakup ... Do sedaj prevoženih 26.000km, prvi servis pa je bil 120€. (na pooblaščenem seveda)

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
A nimajo novejši VW z TSI motorji tudi ketno. vsaj pri našem polotu so jo sedaj menjali. Neka tovarniška napaka.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Moj bivši avto (2.2 DTI) je šel od hiše pri 417 kkm. Ni bilo nobene menjave ne ketne, ne šponarjev ali karkoli podobnega. Tako da mi ni jasno o kakšnih stroških je tu govora...

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Mogoče so ketne pri avtomobilih višjega cenovnega razreda bolj kvalitetne kot pti jajčkih....

Pri Micri in 80 tisoč prevoženimi kilometri (avto izven garancije) ketna fuč - raztegnjena. Strošek menjave 1300€...

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Mogoče so ketne pri avtomobilih višjega cenovnega razreda bolj kvalitetne kot pti jajčkih....

Pri Micri in 80 tisoč prevoženimi kilometri (avto izven garancije) ketna fuč - raztegnjena. Strošek menjave 1300€...

Kdo je toliko računal ??

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.487
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kako pa si opazil, da je raztegnjena? Drug zvok?

Imam namreč 207-ko s 1.6 VTi in šele v tej temi sem ugotovil, da imam ketno
rolleyes-1.gif

Motor začne ropotat kot diesel.

Moj primer je ravno 207 1.6 VTi. Menjava na pooblaščenem servisu je bila cca 600€. Kako pa je pri tvojem z porabo olja? Ta "moj" je žlepal olja več kot bencina.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Meni je na Kangooju 100 km po menjavi glavnega jermena (+velikem servisu), le-tega razgonilo. Šli so še ventili, vzrok okvare je pa bil po njihovih besedah alternator, verjamem jim pa ne, sploh. Od takrat naprej vozim japonca. Never again is what you...

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Meni je na Kangooju 100 km po menjavi glavnega jermena (+velikem servisu), le-tega razgonilo. Šli so še ventili, vzrok okvare je pa bil po njihovih besedah alternator, verjamem jim pa ne, sploh. Od takrat naprej vozim japonca. Never again is what you...
Dejansko je torej šlo za napako serviserja. Predvidevam. To se ti žal lahko zgodi tudi na japoncu.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Citat:
Uporabnik franci pravi:

Pri jermenu morajo ponavadi menjati tudi role in napenjalec,mogoče tega niso zamenjal.
Tudi meni so zjebal vectro ,ker mi niso menjali jermena in mi je vse šlo v k....(ventili...itd)

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kako pa si opazil, da je raztegnjena? Drug zvok?

Imam namreč 207-ko s 1.6 VTi in šele v tej temi sem ugotovil, da imam ketno
rolleyes-1.gif

Nope. Zvok je bil bp. Avto se je na lepem med vožnjo in brez nekega pravila kdaj bo to storil odločil, da ne bo več sprejemal gas oz. ugasnu. Izven faze,..
Toliko je pa računal pooblaščeni nissan servis. Pri micri je za omenjeni poseg potrebno vzeti motor ven. Menjava vsega kar je zraven, tesnilna masa, filanje kompresorja blablabla dva dni brez avta in rezultat mucho €…
Baje se ne dogaja pogosto.. kaže, da sem neke ku.čeve sreče z izbiro drugega ( ženskega) avta v familiji.
Pri nakupu sem pa špilal na foro, ni jermena ni velikega servisa, manj stroškov..ma K!

jajčka renojeva,...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
Za veliki (+mali+zadnje ploscice)servis pod kozolcem sem dal 350 evrov(z materialom). Glede na to da je delal clovek ki sravfa sicer na pooblascenem mu recimo zaupam toliko kot ce bi peljal pooblascenemu. Aja v ceno je vkljucen tudi pir, gledanje "pod prste" in sprasevanje.
Upam da mi ga ne odtrga. Jurja km je po menjavi sele.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik paci pravi:Pri jermenu morajo ponavadi menjati tudi role in napenjalec,mogoče tega niso zamenjal.
Tudi meni so zjebal vectro ,ker mi niso menjali jermena in mi je vse šlo v k....(ventili...itd)
Če je na pooblaščencu se to običajno vse menja. Ni nujno, ker kakšen napenjalec se pri prvem velikem servisu zgolj preveri in če je ok se ga pusti do naslednjega. So pa ti napenjalci lahko prav nesramno dragi (recimo v rangu vodne pumpe). No, pri meni prvič nismo menjali, pri drugem servisu se je pa videlo v kakšnem slabem stanju je že bil, tako da je bila zadeva menjana. Za naprej bi menjal napenjalec tudi prvič.
SIcer pa, zaradi tega mu ne bi sesulo mašine 100 km po velikem servisu, razen če je bil recimo napenjalec že totalno usut, ampak potem mu ga ne bi smeli pustiti notri.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ketna tudi ni vse, tudi pri avtih z keno znajo biti stroški, naprimer Audi V8 motor zna biti problematični napenjalec, ker ima v vsaki glavi napenjalec je samo cena materijala jurja, tu še sledi demontaža motorja in potem se ve koliko vseskupaj nanese