Itak.
Udarne jame, ležeči policaji, gužva, in potem mi tu človek navaja o legi v ovinkih?
Halo? kaj živiš na Korziki, kjer je nebroj ovinkov al kje so ti ovinki, da so nevozni z drugimi vozili.
Sploh če familijo voziš lahko z zmerno vožnjo tako lepo pelješ, da samo gas spuščaš pred ovinki.
Za objestno vožnjo skozi ovinke pa itak rabiš še vrhunski wrc pogon na 4 kolesa a ne...
O AC pa tudi raje ne bi. Če voziš nekje 110-120 kmh je ravno ok, to je brzina, katero naš promet še požira. Lahko lepo kruzaš po desnem voznem pasu in redko vidiš prehitevalnega.
Pri 130 pa je že težko, moraš veliko bremzati zaradi prometa in spet pospeševati.
Drugo je če si visokorasel in 100kg, pol se boš matral v vsakem od teh modelov in moraš gledat kaj večjega.
Mel sem tudi citroen c3, 1.1.
Super avtomobilček je bil to zaradi jajca oblike tudi prostoren, spredaj se je ok sedelo. Vozil sem se lahko ure in ure, peljal tudi v UK pa nisem bil utrujen, na AC se je prijetno peljal.
Jaz sem pač šofer, ki ne tiši in ne pospešuje ter zavira ko blesav, zavorne obloge so se na c3 menjale pri 120k km, diski pa so še ok.
Tudi pri cliu, vozim malo gasa, mirno, udobno, že malo nad 50 kmh je v 5. prestavi. Res se lepo pelje.
Kaj mi bo clio GT z 200PS? če bom isto vozil oziroma več ne moreš in ne smeš poleg tega pa bo avto trd, da me bo vse bolelo in bom čutil tajkunsko cestno kvaliteto.
Pa še zavarovanje smešno nizko, cestnina, stroški itd... ni, da ni.
Vozil sem tudi Polo 1.2 dve generaciji nazaj. Mali trdi golfek je to, čisto lepo se je peljal, nobenih pripomb razen trdote.
V tem rangu bi se jaz z vsakim ok peljal pa naj bo hyundai, kia, renault, citroen itd.
Peugeot 208 ste pa spregledali?