Kateri letnik so pnevmatike s tole oznako ?

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Živjo!

Zanima me, kateri letnik so gume z sledečo oznako (Zimske Dunlop 3D)

0241029 DOT NE5M JJ1R

V takem vrstnem redu je zapisano tudi na pnevmatikah.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Je pa guma v nemciji narjena v Fuldi
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Potem imaš na drugem boku tudi DOT v obliki xxyy (xx=mesec, yy=leto)

sploh ne bom vec nicesar komentiral!
stupid-1.gif
mislim, da so dosedaj ze opice dojele da DOT ne pomeni letnice oznake, pac pa zgolj kratica, ki pove, da pnevmatika ustreza US (to je United States, Zdruzene Drzave, v mislih imam Ameriko, ce kdo pozna slucajno) Department Of Transportation (!!!!!) DOT!

A bo slo ali narisem DIAGRAM? Ostali?

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

sploh ne bom vec nicesar komentiral!
stupid-1.gif
mislim, da so dosedaj ze opice dojele da DOT ne pomeni letnice oznake, pac pa zgolj kratica, ki pove, da pnevmatika ustreza US (to je United States, Zdruzene Drzave, v mislih imam Ameriko, ce kdo pozna slucajno) Department Of Transportation (!!!!!) DOT!

A bo slo ali narisem DIAGRAM? Ostali?

Mogoče si res malo bolj po opičje napisal, pa izgleda, kot da ne veš, da se tudi oznaki reče DOT. Kratica "DOT" res pomeni "Department of Transportation", vendar je celotna navedba "DOT oznaka".

Seveda si lahko pomagaš z diagramom, če boš tako lažje razumel.

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

pa tud tistedva XX nista mesec,ker jih nimamo 52 ampak je teden...
torej če je cifra primer: 3210 je guma stara slabe pol leta...

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
sm našu te štiri cifre 4110

mi je pa čudno, da na enem boku avta spredaj in zadaj je ta oznaka na drugem boku pa na nobeni pnevmatiki ni te oznake (sm pa gledal samo na zunanji strani pnevmatike)

Clancy

Majstr
20. avg 2007
835
400
63
Zato, ker oznako natisnejo samo na eno stran gume, naprimer na desno stran, vulkanizer pa mora pri montaži obrniti vse gume v smeri vožnje avtomobila. Potemtakem sta oznaki na desni strani avtomobila vidni, na levi pa ne, ker sta z notranje strani.
To je tudi mene begalo
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Citat:
Uporabnik Clancy pravi:
Zato, ker oznako natisnejo samo na eno stran gume, naprimer na desno stran, vulkanizer pa mora pri montaži obrniti vse gume v smeri vožnje avtomobila. Potemtakem sta oznaki na desni strani avtomobila vidni, na levi pa ne, ker sta z notranje strani.
To je tudi mene begalo
smile-1.gif

Kako je pa pri gumah z asimetričnim profilom.......oznake rotacije pa nikjer
bonk.gif
Pri svojih letnih se vsako pomlad hebem da naštudiram kako naj jih obrnem

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
meni je bolj čudno, ko so asimetrične, pa niso leve in desne, ampak samo "to je smer rotacije"

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.049
450
83
tam ko se terc po tori rola
Zdaj imajo vse (kolikor sem gledal) smer vrtenja. Včasih pa so res bile take, da ni bilo važno, v katero smer se vrtijo, profil je bil v obe smeri enak. Pa tudi te je bilo fajn, da si ob menjavi vedno dal tako, da se vrtijo v tisto smer, kamor so se že pred menjavo. Menda se guma ''navadi'' v eno smer vrteti... Vsaj tako mi je rekel pokojni Piši -vulkanizer.

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Bom še 1x pozorno pogledal.......ampak sem 99% da ni nobenih oznak ker sem se že 2x zezal s tem po kako uro.....vsako pomlad...

Gume so pa Toyo...ene japonske

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ne ni oznak, sem imel jaz isto na Goodyear Eagle F1

dve sta se vrtele v eno, dve pa v drugo smer, ni važno kako si obrnil, ker so bile vse 4 iste in vse 4 asimetrične

Kamele0N

23. jul 2008
42.387
5.662
113
Ok 1x ko je na feltni pol nekak sprejmem da je profil obrnjen tko kot pač je.....

...ampak kako pa vulkanizer ve ko jih prvič daje na feltno kako se morjo vrtet??? A so zareze na zunanji strani feltne al je bol da so na notranji strani feltne....al je vseen.....

....v kar pa mal dvomim glede na to da so asimetrične oznak pa nobenih?

Nazadnje urejeno: