Kateri bo vaš naslednji avto?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Najbrž bom pojerbal R Laguno 1.8 16v 03, do takrat pa Punto.
smile-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
In koliko od teh sanjacev ze zivi na svojem in se prezivlja s svojim denarjem? Jih spravimo na prste ene roke?
Res zanimivo, kako nekatere hitro zmoti, ko okoli sebe vidijo ljudi, ki finančno stojijo bolje od njih...

Se bolj zanimivo je ce nekdo stvar, ki je vidna iz letala oznaci za nevoscljivost
bonk.gif
Ti iz letala vidiš, koliko jih je tukaj na forumu, ki živijo na svojem in se preživljajo s svojim denarjem...? Pa še na prste ene roke jih prešteješ? No, jest mam zadeve rešene, se pravi je en prst že zaseden... ni hudič, da jih ne najdemo še 5, pa bo tvoja roka premajhna... razen, če nisi spet toliko poseben (glede na to, kaj vse lahko z letala vidiš), da imaš šest ali več prstov na eni roki...

Se dobro da imas ti stvari postimane, da slovenski realnosti resujes cast
bonk.gif

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Ma kupu bom pač neki, kar ustreza tem kriterijem:
- limuzina
- črne, sive kovinske ali temno modre kovinske barve
- okrog 130KM, tolk da pade v razred do 100kW
- ni fiat, renault ali kateri koli korejec
- mi je vizualno všeč
- ni diesel

Dokler mi bo pa obstoječi delal ga bom pa obdržal še za par let, ker razen tega, da kadar mam klimo na full pa 4 osebe v avtu lahko v bistvu nekje ob cesti ustavim, me ne moti nič. Razen če bom mel dnar odveč bom pa menjal prej (trenutno ga pač nimam
smile-1.gif
).

P.S.
Aja, pa svoj trenutni avto sem kupil na keš, kar je pomoje bl redkost
smile-1.gif
Sem pač šparal par tistih nekaj jurjev € par let, ker ful ne maram bit v nulo v kreditu.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
ksz

se mi zdi, da nekateri mislite, da je lizing zastonj. Tudi lizing je treba plačat in to še več kot kredit.
Zdej zakaj si nekdo kupi avto "prek" svojih zmožnosti mene ne briga.

Jaz vem, da si kupim avto za maksimalno eno letno plačo. Zaenkrat imam prevoz rešen, ampak v prihodnosti bo avto tipa berlingo, scenik. Nov ali malo rabljen.

lp

žal tole da je lizing dražji od kredita ne bo držalo.
pri nekaterih prodajalcih novih avto je lizing ugodnejši od keša
confused-1.gif
ja tud jaz sem debelo gledal ko sva z punco prinesla 11k€ v salon za novo vozilo(proceed).o kakšnem extra popustu niso hoteli slišati.če vzamem lizing na dve leti dobim 50% bonusa pri kasko in splošnem zavarovanju kar je zneslo pri punci naneslo 920€ z ao plus in zeleno kart.torej že tukaj prihraniš 460€ in v dveh letih znese skoraj 1k€ plus temu prištej še 800€ popusta ker sva vzela lizing je razlika približno 1800€ .preplačilo lizinga na dobo 2 leti pri ceni 11k€ pa je 800€.torej toliko kot je bilo pousta na avto s tem da ji ostane 50% off na zavarovanje kar je pa nekje 460€ letno.pri kreditu prištej še stroške odobritve in stroške zavarovanja kredita.res je čudno ampak tako je da danes žal tudi gotovina ni več vse

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Honda Accord trenutne generacije, le da bo takrat že nekaj let stara (recimo 5), pač nekaj kar se bo dalo dobiti za okoli 10 jurjev. Pa da se ta generacija izkaže kot solidna glede zanesljivosti (doslej so se bolj ali manj vse), če ne gremo na kakega drugega velikega japonca (mala jajčka so mi nezanimiva zaradi varnosti in udobja). Mogoče grem na dizla, ni pa nujno, čeprav km-jev naredim vsako leto več (je pa vse odvisno od finančnega stanja in kako se bo držal trenuten Accord, ki ga imam).

Obvezno pa mora imeti radarski tempomat. Da se bo dalo s tempomatom kolikortoliko normalno vozit tudi po slovenskih avtocestah, ki jih uporabljajo neverjetno blesavi slovenski vozniki.
rolleyes-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Enoprostorec bencinar za par jurjev.

V izboru so Espace, Sharan, Galaxy..pol se pa že neha.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik Nightcrawler pravi:
Ma kupu bom pač neki, kar ustreza tem kriterijem:
- limuzina
- črne, sive kovinske ali temno modre kovinske barve
- okrog 130KM, tolk da pade v razred do 100kW
- ni fiat, renault ali kateri koli korejec
- mi je vizualno všeč
- ni diesel

He he a ni hec! Jaz naprimer razmišljam popolnoma drugače kot ti
-Naj bo karavan ali pa enoprostroc sam limuzina ne
-za barvo mi je vseen sam temne nebi mel
-Glede na to da bo rabljen gledam za italjani ker so pač odpadi blizu deli pa smešno pocen Glede na to da avto kar veliko rabim (30 k na leto) kar naprej pa vozim srfe, kajake, opremo za plezat, podiram zice itd... se dostikrat zgodi da največkrat zjebem kakšen konc plastike. Te sem potem vse dobil na odpadih za par evrov. Kej resnega pa itak ni nikol crknlo.
-Ubistvu mi je čist useen kako zgleda od zunaj
-obvezno dizel

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Razlika med tabo in Nightcrawlerjem je v tem, da ti rabiš avto za prevažanje, on pa verjetno daje avtomobilu mo lestvici prioritet na prvo mesto. Zraven se pa še rad pobaha, važn, da so sosedi fovš
smile-1.gif

Nightcrawler; brez zamere
grin1.gif

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
None taken. Sicer pa pravjo, da na tem svetu za vse obstaja nasprotje
smile-1.gif
Jst se enostavno se ne bi vozu v avtu, ki mi na pogled ni všeč. Zdej če je zarad tega avto na prvem mestu, pa naj bo tko. Še zmeri pa mi ne pomen tok, da bi ga bil pripravljen vzet na lizing. Kupil sem ga pred 4 leti. Pobral sem kar je ležalo odvečne gotovine na računu in si kupil limuzino za 5k€, ki je meni všeč vizualno, ni pa nič posebnega. Zelo podobno je naredil tudi kolega za primerljiv budget, ampak je po dveh letil obupal, ga prodal in si kupil nov avto za 25k€ na lizing.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
70% teh fancy kišt, ki jih ima folk je na lizing oz so nekaj let stara rabljena službena vozila, ki sicer izgledajo lepo imajo pa kar veliko km
potem pa nimajo niti tolk denarja, da bi si kak teden dopusta kje privoščili
...
Še komentar na slabo ohranjenost službenih vozil z veliko km. 99% jih ima servise delane na pooblaščencu in km so naklepani na dolgih furah. Ja, verjetno je boljši tisti od kmetiča, kateri ga vsak dan drka 10x po 5 km v eno stran in seveda ''špara'' s servisi in jih doma z oljem iz Leclerca za 12 EUR na 5 litrov poservisira.
nahrung002.gif
467716-post_slo.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Razlika med tabo in Nightcrawlerjem je v tem, da ti rabiš avto za prevažanje, on pa verjetno daje avtomobilu mo lestvici prioritet na prvo mesto. Zraven se pa še rad pobaha, važn, da so sosedi fovš
smile-1.gif

Nightcrawler; brez zamere
grin1.gif

A ni to super. En ima avto za uporabo (tudi jaz), drugi za "ven metanje" - obstaja pa še precej vmesnih in bolj skrajnih možnosti.

S tem ni nič narobe, ne razumem pa ljudi, ki mislijo, da morajo vsi razmišljati enako kot oni.

@vsi: mnogi so prebrali površno in pišejo želje in/ali se "ven mečejo" v iskanu forumske zavisti ali česarkoli že.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.266
1.896
113
še moje razmišljanje....

če bo tako, kot naj bi bilo...nekje med BMW 3-ko (mogoče 5-ko
grims-1.gif
) in Audijevo 4-ko.

Drugače spet Passat.

(vse 'gajba' izvdedenka...pa že en mal ponucano)

Če ne bo..potem pa vrag ga vedi.

Zaenkrat pa še vsaj 5 let obstoječe stanje..super zadovoljen s tovornim živinčem.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ksz ...

zanimivo, se leto nazaj sem dal full na izgled avtomobila, potem pa sem moral po spletu okoliščin najprej voziti Lancio Phedro, za katero sem takrat rekel, da gršega avta ni, zatem pa se staro Avensisko, katera mi tudi ni bila najbolj všeč. 100 km z eno par 100 km z drugo je bilo dovolj, da sem dojel, da zunanjost ni vse - Phedra je za moje pojme en bolj funkcionalnih avtov, katere sem vozil - 7 ljudi, pot v Monako, 4. dnevom primerno prtljage, pa se je bilo toliko placa, da smo si dobesedno namontirali laptop kot LCD in celo pot gledali filme kot v kinu.

Avensiska pa - v enem letu, kar jo imam, brez večjih problemov, zelo udobna (v Audiju sem se vozil cca 200 km, na koncu me je vse tako bolelo, da sem se komaj skobacal z avta, z avensisko sem bil po 800 km kot rožica), leti ravno prav, klima, čeprav neka čudna (rabiš nekaj časa, da jo poštudiraš), dela kot mora, 8 let stara in ne ve kaj je rja ... skratka ni, da ni.
smile-1.gif
zato, če se bo le dalo, bom ostal pri Toyotah, ker kolikor slišim, kar držijo nivo kvalitete - plus še en enoprostorec, ker ga bova enostavno potrebovala.
za začetek star 806 (ki je s svojimi več kot 350.000 km tudi legenda), kasneje pa, kot rečeno, nekaj v smislu Lancie Phedre.
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Eni pa radi pretiravate, 200km v Audiju pa bolečine in nevem kaj vse. Mene po 300km nič ne boli, pa imam serijsko športno podvozje, 35 presek gume, recaro sedeže + avto še dodatno znižan.
smirk-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
seše udobno nisi vozil, pa si zadovljen s tem da je trdo...poznam občutke, dokler se ne voziš bolje...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Eni pa radi pretiravate, 200km v Audiju pa bolečine in nevem kaj vse. Mene po 300km nič ne boli, pa imam serijsko športno podvozje, 35 presek gume, recaro sedeže + avto še dodatno znižan.
smirk-1.gif

Se strinjam... mene v S3 po 1000km ni nič niti malo bolelo (ja, vmes je bil postanek na pumpi in en 20 min. postanek, ko sem sredi poti pobral kolega). Potem po sestankih pa še 1000km nazaj do LJ... pa še vedno me ni nič bolelo. Da te pa po 200 kilometrih boli mi je pa čisto neverjetno.