Kako uspešen je novi prometni zakon?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Men se pa niti ne zdi da se bi folk kaj dost počasneje vozil. Mim bajte še zmeraj folk na omejitev 50 voz ~70, 80, na avtocesti smo se večinoma vozil med 130 in 150, od Vranskega do Šempetra pa tud če vozim 90, me že kdo na ravnini dohiti in mi vozi 5cm od riti, da pa pri omejitvi 70 celo peljem 70 sm pa že počasne. Na avtocesti kjer je omejitev 60 pa boljše da sploh ne probam ker me bo še kdo kdaj s ceste zrinil tolk mi v rit tišči.

Edino kadar se folk umiri je takrat ko vidijo policijski avto, takrat pa je treba zabremzat vsaj na polovico omejitve.
bonk.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Men se pa niti ne zdi da se bi folk kaj dost počasneje vozil.
Saj tudi ne vozijo, to počasnost vidijo vedno enainisti forumski bluzači, ki se jim na cesti mudi ali v oštarijo na pir ali pa gledat big brother, samo v prometu zgubljajo čas in mislijo, da se jim bo vse umikalo, da bodo oni lahko vozili kot se jim zljubi, obenem so pa tako vrhunski vozniki, da niso sposobni prehitet teh "mečkačev", ki bojda vozijo 30 na uro!
stupid-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Da ne bo pomote nisem divjak al kaj podobnega! Sem za to da se vozi po omejitvah tam ko so in ne za cincanje! Razumem da se skozi naselje človek pelje 50 ali pa manj dobro 40 pol pa že avto prestavi v prvo ko pelješ za pacientom manj kot 40!
Zakaj bi moral it od doma 5 minut prej pri taki hitrosti govorimo o 20 min na eno stran! Tam ko pa je omejitev 90 in cesta omogoča to hitrost pa srečaš človeka ki za sabo zadržuje 5 ali pa več šleparjev ki so vezani na čas in imajo izračunano kdaj pridejo pa mi ne živimo več na balkanu! Kot pa sem že večkrat poudaril da ni pravi pristop v nenoramlno visokih kaznih ampak v mentaliteti naroda kolko od Vas pa divja po avstrijskih avtocestah al pa nemških tam ko so omejitve pa so kazni občutno nižje kot pri nas? Sam vozim v 90% po omejitvah ne prenesem pa tega kar sem že večkrat napisla o stilih vožnje večine sedaj ko je na cesti! S tem me ni treba označiti za največjega divjaka ker pač pišem o tem kar doživim dnevno na naših cestah!

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Men se pa niti ne zdi da se bi folk kaj dost počasneje vozil.
Saj tudi ne vozijo, to počasnost vidijo vedno enainisti forumski bluzači, ki se jim na cesti mudi ali v oštarijo na pir ali pa gledat big brother, samo v prometu zgubljajo čas in mislijo, da se jim bo vse umikalo, da bodo oni lahko vozili kot se jim zljubi, obenem so pa tako vrhunski vozniki, da niso sposobni prehitet teh "mečkačev", ki bojda vozijo 30 na uro!
stupid-1.gif
Pridi v Pomurje pa pokaži svoje sposobnosti prehitevanja pri 30 ali 60 na uro...
stupid-1.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Če imate tako ovinkaste ceste, da ne morete prehiteti nekoga, ki vozi med 30 in 60, je vožnja s to hitrostjo očitno čisto na mestu!
smirk-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Nekateri preveč na števec gledate, dajte si ga pokrit z nečim da vas ne bo tolko motilo pa kako fajn muziko si naštimajte za ta čas, bo boljše kot z glavo skozi zid v škarje pod šleperja.
zmaga.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
...
Mal računaj.
700 000 € + so TA MESEC pokasirali samo od teh 750 priprtih, ki so napihali čez 1,1. Poleg tega so zaplenili še 70 vozil, ki tud nekaj stanejo. Pa sva že krepko čez milijon €. (po starem 350000) pa je to le vrh ledene gore.

K temu dodaj še malo manj pijane, množico prehitrih, nepripete ....... upoštevaj, da so sedaj kazni 2x višje kot prej, pa da so bili policaji precej aktivni ta mesec, pa se bo ta številka 10 miljonov za ta mesec zdela še majhna.
kaj pa, če bi ti malo računal:
lani je država v celem letu od vseh denarnih kazni nabrala 30 milijonov, kar znese 2,5 milijona na mesec. ti praviš, da odkar so se kazni podvojile, je država namesto 2,5 nabrala vsaj 12,5 milijona in to samo od prometnih kazni?
Ne vem od kot ti ta podatek, ampak verjetno se strenjava, da so v tem mesecu od 750+ pijanih nad 1,1 (manjka zadnji vikend) pobrali 700 000 +€ ? Pa so tovrstni prekrškarji daleč v manjšini.

Lani so policaji napisali 400 000 kazni, težko verjamem, da je povprečje 75, če se kazni gibljejo od 40 do 500€.
če pa drži, potem so tisti, ki so se kaj več kot minimalno prekršili čez zakon res v manjšini.

Koliko je kazen za povzročitev nesreče? x 30 000 = ????? moja ocena 15 milj.
30 000 je bilo lani pijanih kazen (160 - 500€) = ???? moja ocena 12 milj
pa smo že kar blizu.

Kje so pa tisti, ki jih policaji ustavijo zaradi prehitre vožnje, in takih plačnikov je daleč največ?

30 miljonov ja če verjameš. Bi bilo fajn dobit še kakšen bolj razčlenjen podate, kolk po katerem členu.

če so od 400 000 kazni lani dobili 30 000 pijanih, pomeni da je manj kot vsak deseti kaznovani bil pijan od več kot 0,5 po starem. z več kot 1,1 pa kolikšen procent vseh? in od te manjšine so ta mesec pokasirali 700 000€. Kolk pa od ostalih?

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaj zdaj vozijo ali ne vozijo ?
Toliko kot se tukaj gori piše prav gotovo ne. Če se pa kje v Prekmurju kruzajo na takih mestih, da jih ni mogoče prehiteti, se pa očitno upravičeno, pa naj bo zaradi ovinkov ali gostote prometa.

Citat:
Uporabnik stein pravi:Si v sorodstvu s stardecom mogoče ?
wink-1.gif
S (samo)morilskimi dinamiki prav gotovo nisem.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
če so od 400 000 kazni lani dobili 30 000 pijanih, pomeni da je manj kot vsak deseti kaznovani bil pijan od več kot 0,5 po starem. z več kot 1,1 pa kolikšen procent vseh? in od te manjšine so ta mesec pokasirali 700 000€. Kolk pa od ostalih?
Po tvojih izračunih imamo kar radodarno rajo, bogve koliko za dobrodelne ustanove namenijo letno, ko gre ravno za prostovoljne prispevke...
sprasujem se.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zagovorniki zako zakja pa potem to ta vikend če je zakon tako svetovno dober? dober zakon?
Če bi bilo vse odvisno od zakona tega ne bi bilo! Če se nekdo odlči da se bo peljal bolj hitro se odloči sam ne gleda na to kaka kazen je v zakonu! Prav tako velja za nekoga če se ga napije se sam odloči da se bo peljal! Važni so ostrejši nadzori na cestah, delati na kulturi tistih, ki sedaj niso starejši od 12 let tu se da ka spremenit z zakonom se ne dak kaj prida zakon prinaša 10% ostalo so ljudje!

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Pa ti povej kaj je narobe z njim, saj se držiš omejitev. Zdaj zapirajo pijance, bogve koliko žrtev so nam s tem dejanjem v tem mesecu prišparali, 10, 20, 30..., večina, ki plača drago kazen zaradi prehitre vožnje se zamisli ali bo raje počasneje vozila ali pa za naslednjim grmom spet plačala, teli mrliči tega tedna, bi tudi lahko v senci lizali sladoled, če bi se držali zakona, a so izbrali drugo pot, hvalabogu samo na svojo škodo! Če bi bilo po moje, pošljem vso razpoložljivo policijo za vsak grm ob cesti kasirat, pa izobrazim še dodaten kader, ki bi delal samo to, po vaše kasiral, potem bi pa spet tolkli čez policijsko državo in bla bla... Z vzgojo je pa vsak dan slabše in ni pričakovati kakšne izboljšave, glede na to kako se mularija obnaša in ne moremo čakati, da bo stanje kaj boljše, do takrat pa narediti nič. Z zakonom ni popolnoma nič narobe, treba ga je upoštevati in dosledno kaznovati prekrškarje!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Zakoni so vsi isto sranje! Da grem malo na drugo temo sam tolk da se vidi kok se v naši državi dela pa spoštuje zakone! Državni zbor bo v torek imel sejo na tekmo kako so eni obokateli pa ne vem kaš še vse to sejo so sklicali tiski ki so v vladi in so zakone sprejeli zdaj pa vidijo kok so slabi in da so samo položili preprogo za bogatenje določenih ljudi! Nad vzgojo ljudi ste nekateri obupali! če se z zakonom zgodi da bo vsaj en mrtev manj da se je nekaj naredili ampak kako boš vedel da bo en manj? A niso tut prej v starem zakonu bli mrtvi? Divjaka ne moreš prevzgojiti lahko pa to narediš na mulariji ampak od malih nog! Kar se pa tiče razpoložljive policije na cesti a ni blo malo po sprejetju zakona en večer malo več kot 1000 policistov na cesti mrtvih pa je bilo 6? Ne vem če smo prišparali do sedaj! Žal zakon ne bo zdržal tut star zakon je bil dober a kaj ko se s policisti preveč poznamo in le - ti ne delajo po ustavi v tistem členu ki govori da smo vsi pred zakonom enaki (branje kakega policijskega foruma bo dovolj da to spregledaš)!

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Tisti ki zagovarja 10 x vecje kazni kot v Nemciji ,2-3 vecje kot v Italiji....zame ni normalen,enako kot zame ni normalno to sranje od drzave.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
A ti nikol nobene napake ne narediš?
Na stop znaku 10x preveri, če je prosto, na krožnem se vedno ustavi, da bo ja 100% prosto, itd.
The.Saint.press

Seveda če znak sploh opazi, ne pa kot njegov kolega katerega sem videl zapeljat mimo svetlečega stop znaka brez trzljaja zmanjšanja hitrosti - aja sej je 20-30 pod omejitvijo itak tako da nihče ni ogrožen
bonk.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
ksz

Predpisi pa omejitve so zato, da se išče najnižji skupni imenovalec, za kar so pa v Sloveniji vzel ene blondinke, katere se šminkajo in telefonirajo med vožnjo.
bonk.gif

Kaj si jo ti tudi srečal? Bjonda, v črnem avtu, nekam čudno po sredini dvopasovnice, ima prednost pa ustavlja, spelje potem ko je polovica intervala že mimo... Ta ne bi opazila pešca pa če ji na glavo pade...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Je bilo danes na začetku TV dnevnika nekaj debate z nekim Brglezom iz AMZS...

RTVSLO

Ja kake pa govori ta g. Brglez, heretik, bo še brez službe ostal ker ne trobi istih nebuloz kot predlagalci zakona....

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
EDIT: KSZ

Lahko debatirate v nedogled, ampak srečnega konca zgodbe ne boste dočakali. Zmanjšanja prometnih nesreč nikoli in nikdar ne bodo preprečile višje kazni. Čudi me, kako tega dosedaj še niso spoznali kvazi strokovnjaki? Od osamosvojitve so se kazni drastično povečale, število nesreč pa zaradi tega ni upadlo. In tudi v nadalje ne bodo.
Če upoštevam ta vikend, so življenja ugasnila trem motoristom, pa eni punci, ki je prehitevala na polno in pa še enemu/eni (vzroka ne vem). Vprašanje: bi omenjenih 5 oseb preživelo, če bi bile kazni 10 x višje? Jaz osebno menim, da ne ...
roza.gif

Kar je potrebno spremeniti, je kultura voznikov in ne višina kazni. Te so lahko astronomske, pa še vedno se bodo našli posamezniki, ki jim to ne bo mar.

Včeraj me je na poti z Bleda proti Kranju na semaforiziranem križišču, kjer se zavija proti Radovljici, v primeru moje vožnje naravnost skozi križišče in pri vožnji s hitrostjo predpisanih 60 km/h z zavijanjem v levo ekstremno "prijazno" izsilil starejši voznik. Če bi še sam razmišljal po njegovo, njegova sopotnica danes zagotovo ne bi obiskala nakupovalnega centra ali urejala svojega vrtička .... bi pa voznik lahko urejal njen grob ...
roza.gif

Da ne filozofiram, poanta vsega je, da si, (dinamike izpustimo
evil.gif
), nekateri jemljejo prednost v prometu na le njim razumljiv način, spet drugi včasih spregledajo situacijo, potem pa so še tretji, ki sploh ne razumejo, čemu služijo prometni znaki ter prometna signalizacija. In tu, dragi kolegi, tu bi se moralo pričeti ukrepat. Ne na koncu, na začetku zgodbe. Na koncu vsakega filma itak piše "the end". Vprašanje je le, čigav konec sledi ...

Noker

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Zmanjšanja prometnih nesreč nikoli in nikdar ne bodo preprečile višje kazni. Čudi me, kako tega dosedaj še niso spoznali kvazi strokovnjaki? Od osamosvojitve so se kazni drastično povečale, število nesreč pa zaradi tega ni upadlo. In tudi v nadalje ne bodo.
Ne bodi naiven. Naši strokovnjaki točno vedo kako in kaj. Samo njim ni cilj višja varnost ampak polnjenje proračuna in jačanje oblasti z represijo. In s tem zakonim so zadeli bingo. Kasirajo in zapirajo na veliko.

Dokler država z vsakim ugotovljenim prekrškom ali nesrečo nekaj zasluži, toliko časa ne bo zainteresirana, da se število nesreč zmanjša. Vse nakladanje o varnosti so samo pesek v oči.

Citat:
Uporabnik noker pravi: Če upoštevam ta vikend, so življenja ugasnila trem motoristom, pa eni punci, ki je prehitevala na polno in pa še enemu/eni (vzroka ne vem). Vprašanje: bi omenjenih 5 oseb preživelo, če bi bile kazni 10 x višje? Jaz osebno menim, da ne ...
roza.gif

Kar je potrebno spremeniti, je kultura voznikov in ne višina kazni. Te so lahko astronomske, pa še vedno se bodo našli posamezniki, ki jim to ne bo mar.

Saj najvišja zagrožena kazen ni 1000€, ampak smrt, kar je izkusila ta petorica. In jih tudi ta kazen ni odvrnila od divjanja - recimo če je bil to edini vzrok nesreče. čeprav država s svojim "vzdrževanjem" cest tud kaj pripomore h kakšni nesreči, ali pa so zaradi neustreznih ograj posledice hujše, kot je omenil un iz AMZS.

Ampak državi je ljubše, da še njej kaj pade v malho, zato so kazni astronomske. Vzgaja s palico, pa dobro vemo, da se s palico ne da vzgojit kulturnega človeka ampak ravno obratno. Kar prinaša državi dolgoročen vir zaslužka.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.