Kako uspešen je novi prometni zakon?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
ksz

Predpisi pa omejitve so zato, da se išče najnižji skupni imenovalec, za kar so pa v Sloveniji vzel ene blondinke, katere se šminkajo in telefonirajo med vožnjo.

Pa še kak stardec je sodeloval, da kazen za napačno smer ni tako huda.
bonk.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.530
2.904
113
v lokalni ostariji
khem

nekje sem bral raziskavo, ki je pokazala kontra ucinek "nadzora", "bigbrotherstva" v veliki britaniji... tam so bili vcasih znani kot izredno disciplinirani vozniki, z malo nesrecami... in potem so to stanje hoteli se izboljsati, postavili so kamere, radarje... in glej ga zlomka... povecalo se je stevilo nesrec, tudi hujsih...

v glavnem: svet za preventivo in vzgojo je sam sebi namen...
zakon je zato da napolni drzavno malho... izgovor pa je da je potrebno zmanjsati nesrece...

ah jebat ga...

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
lahko ti te konkretne številke kako dokažeš (+10 milijonov €, 500+zaprtih ljudi), ali samo nekaj brezveze lapaš - kot ponavadi?
O +10 miljonov € smo slišali danes na 24ur, o 500zaprtih pa več kot teden nazaj, + zato, ker se je od takrat številka gotovo povečala.

in spet (namenoma?) lažeš in zavajaš. na 24ur so povedali, da država pričakuje, da bo do konca leta nabrala za 10 milijonov € več kot lani, ne pa da so samo v maju nabrali 10 M€ več, kot običajno
poleg tega nihče ne zapira ljudi, ampak zgolj pridržijo tiste, ki napihajo več kot 1,1 promila. meni se zdi to čisto pravilno, tebi ne?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
lahko ti te konkretne številke kako dokažeš (+10 milijonov €, 500+zaprtih ljudi), ali samo nekaj brezveze lapaš - kot ponavadi?
O +10 miljonov € smo slišali danes na 24ur, o 500zaprtih pa več kot teden nazaj, + zato, ker se je od takrat številka gotovo povečala.

in spet (namenoma?) lažeš in zavajaš. na 24ur so povedali, da država pričakuje, da bo do konca leta nabrala za 10 milijonov € več kot lani, ne pa da so samo v maju nabrali 10 M€ več, kot običajno
poleg tega nihče ne zapira ljudi, ampak zgolj pridržijo tiste, ki napihajo več kot 1,1 promila. meni se zdi to čisto pravilno, tebi ne?
Meni se ne zdi prav, da pridržijo tiste, ki napihajo. Zakaj pa ne pridržijo še tistih, ki vozijo prehitro? Saj ti povzročijo neprimerno več nesreč kot pijani.
Mal računaj.
700 000 € + so TA MESEC pokasirali samo od teh 750 priprtih, ki so napihali čez 1,1. Poleg tega so zaplenili še 70 vozil, ki tud nekaj stanejo. Pa sva že krepko čez milijon €. (po starem 350000) pa je to le vrh ledene gore.

K temu dodaj še malo manj pijane, množico prehitrih, nepripete ....... upoštevaj, da so sedaj kazni 2x višje kot prej, pa da so bili policaji precej aktivni ta mesec, pa se bo ta številka 10 miljonov za ta mesec zdela še majhna.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.530
2.904
113
v lokalni ostariji
sass kaj pa ce bi zaprli se vse ki pripeljejo 70 v naselju? pa se kaksnega? tko do "streznitve"?

a pjancke je treba takoj zapret, enega ki pa prilteti 80 na radar gre pa lahko naprej?

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Tisti ki bo priletel 80 na radar in dobil položnico za pol svoje plače se bo verjetno vsaj dokler ne pride do doma peljal precej bolj počasi kot prej. Po drugi strani je pijanček, ki je pokasiral položnico še vedno pijan.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
V moji pristojnosti je, da lahko vsakega pošljem v 3PM. Tud tebe sem pravkar. Kaj mi moreš?

hysterical-1.gif

Pri vsej svoji modrosti si tako butast, da ne veš, da ne smeš vsakega pošiljati v 3PM.
Le še na pravega nisi naletel, da se te loti s pravnimi sredstvi. Čeprav bi tebi bolj provoščil, da se te loti drugače.

p.s.: disclaimer: ne podpiram nasilja a izjeme potrjujejo pravilo...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Saj nemorejo vseh zapret ker nimajo prostorov za to. Tako da ce vsaj pijanske zapirajo je cisto dovolj, ceprav bi bil sam tudi za to, da se zapre vse extremiste.

Pa tudi tako je, ce si pijan te boli k... za vse, in taki ljudje vecinoma nadaljujejo voznjo kljub odvzemu izpita in podobno. Ce bos pa trezen dobil 500EUR kazni se bos pa malo zamislil nad seboj. Pa tudi tako pijani ljudje so ponavadi agresivni, kdo se bo pa ubadal z njimi. Vrzejo ga lepo v klet pa ko se strezni se pogovarjas z njim. Vse prav in lepo.

LP

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Tisti ki bo priletel 80 na radar in dobil položnico za pol svoje plače se bo verjetno vsaj dokler ne pride do doma peljal precej bolj počasi kot prej. Po drugi strani je pijanček, ki je pokasiral položnico še vedno pijan.

Pijanček je dobil položnico, pa še izpit so mu vzeli, tako da se ni bo nikamor peljal, saj mu je policaj prepovedal nadaljno vožnjo. Pa tudi dobro ve, da so ga čakali za naslednjim ovinkom z novo položnico in tudi s priporom - po starem. .
Tisti, "divjak" bo pa s položnico v žepu še bolj besen, al pa obupan ko mu bo policaj vzel plačo ali dve. In tak ni primeren za vožnjo, ampak ga bo policaj vseeno spustil naprej.

Tak, ki ga policaj olupi za plačo ali dve bo vozil slabše, kot en pijanček, ki se veselo in počasi pelje domov iz gostilne.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.530
2.904
113
v lokalni ostariji
moongoose in doctorz: zakaj samo pjancke zapirat? isto lahko tudi tisti divjak spet nori naprej... isto kot trdis za pjancke...

razumeta point?

vse je isto... samo da so zdaj nasli en dodatni vir dohodka pa se prostor na milici imajo zaseden...

ti ne spijes pira, jaz pa ne divjam.... tebe ne bodo zaprli ker si 70 letel v naselju, jaz bom sel pa na treznitev ker sem spil 3 pire... torej? sva enaka? aja ogrozava pa oba enako... jaz sem vozil pocasi, previdno, zbrano ker sem se zavedal da sem malo spil in sem se bolj pazil... ti si pa norel...

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
he he, alko. če že delaš primerjave, potem naredi vsaj enakovredno primerjavo:
0,5 promila = 50 km/h v naselju
1,1 promila = 110 km/h v naselju

in če te dobijo pri tej hitrosti v naselju, tako ali tako ostaneš brez izpita.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Mislim da mrtvi govorijo za sebe in potrjujejo da zakon ne deluje! Edino kar je zakon prinesel e da je na cesti ogromni cincarjev in da kolone več ne delajo tovornjaki ampak osebna vozila!
bonk.gif
Kolega je šofer in je šefu že rekel da bi mu črtal še tistih 10% km ki jih dela po slovenskih cestah in da bo še samo vozil tujino, ker se mu ne da več cincat in vozit 60 po cestah (kjer ni avtoceste) prehitevat pa z svojo mrcino ne more!

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
zako bo uspešen dolgoročno. še enkrat ali dvakrat podvojijo kazni, pa bodo ljudje morali prodajati avtomobile, da bodo lahko odplačali kazni, posledično bo manj avtomobilov na cesti, posledično manj nesreč

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
zako bo uspešen dolgoročno. še enkrat ali dvakrat podvojijo kazni, pa bodo ljudje morali prodajati avtomobile, da bodo lahko odplačali kazni,
Da bi ga pa upoštevali, to pa ne? Slabše kot balkan...
priden.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
kaj se sekiraš. tisti, ki ga ne bodo upoštevali, bodo izločeni iz prometa, ostali bodo tisti, ki ga upoštevajo vedno in povsod, pa čeprav to pomeni vsaj 10 km/h pod omejitvijo

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ki ga ne bodo upoštevali, bodo izločeni iz prometa, ostali bodo tisti, ki ga upoštevajo vedno in povsod, pa čeprav to pomeni vsaj 10 km/h pod omejitvijo
Iz tvoje tipkovnice v ne vem čigava ušesa in to čimprej!

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
...
Mal računaj.
700 000 € + so TA MESEC pokasirali samo od teh 750 priprtih, ki so napihali čez 1,1. Poleg tega so zaplenili še 70 vozil, ki tud nekaj stanejo. Pa sva že krepko čez milijon €. (po starem 350000) pa je to le vrh ledene gore.

K temu dodaj še malo manj pijane, množico prehitrih, nepripete ....... upoštevaj, da so sedaj kazni 2x višje kot prej, pa da so bili policaji precej aktivni ta mesec, pa se bo ta številka 10 miljonov za ta mesec zdela še majhna.
kaj pa, če bi ti malo računal:
lani je država v celem letu od vseh denarnih kazni nabrala 30 milijonov, kar znese 2,5 milijona na mesec. ti praviš, da odkar so se kazni podvojile, je država namesto 2,5 nabrala vsaj 12,5 milijona in to samo od prometnih kazni?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Problem vidite samo iz te strani kako eni divjajo kaj pa tisti ki jih je ogromno ki ne gledajo več kako so postavljene omejitve in kdaj jih je konec in vozijo "od oka" in to je 60/70 tam ko je omejitev 90? Kaj pa tisti ki zdaj skozi naselja vozijo 30? Ja res je veliko je takih pacientov ki nimajo pojma kako pa kaj! Vedno so krivi samo tisti ki prehitevajo in ne vem kaj še ampak a se kdo vpraša zakaj? Predvsem zato ker kolone vozijo veliko pod omejitvijo sam pa ko prehitevam v večini primerov niti ne grem prek omejitve! Imamp ač to smolo da imam do avtoceste 60km in moram do tja pridet!

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Imamp ač to smolo da imam do avtoceste 60km in moram do tja pridet!
In ne boš šel 5 min prej od doma, je škoda časa, za nebuloze tukaj gor pisat, ga je pa neomejeno.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.