Kako uspešen je novi prometni zakon?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Tale izjava je pa čist mimo. Ljudje smo nepredvidljivi in ne moreš govorit če, če, če... Torej govorit o tem, da ČE ne bi bilo zakona bi bil samo EDEN (1) mrtev, je največja neumnost kar sem jih v zadnjem času slišal.
Ni. Ker tega nisi slišal*. Ker nihče tega ni rekel.

* -prisluhi izvzeti
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Torej policaje dol s cest? Pa kazni znižat?
"When you have eliminated all which is impossible, then whatever remains, however improbable, must be the truth." - Sherlock Holmes

Če ne pomaga, zakaj vztrajati pri omenjenem ? Z glavo skozi zid ?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Ljudje se ubijajo tm ka ni radarjev nikoli. Motoristi so divjal pa se ubijal že prej saj zakon za njih "ne" velja. Tko da kazni nič ne pomagajo. Ljudje se ubijajo pri hitrostih več kot 50 tko da so kazni čist brezveze....Problem je v tem da se na cesti kjer je omejitev 90 plelje en stardec 90 pa nima refleksov da bi s eumaknu enmu mulcu ka iz druge strni prleti 100 po njegovmu pasu. Za moje pojme noben od njiju ni za na cesto...pa ta zakon z kaznimi tega ne bo prepreču..

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
7 mrtvih v 4 dnevih, super!

Sem za 500% zvišanje kazni, vezano na finančno zmogljivost posameznika.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ne pretiravaj. Bodo prekrškarji začeli policaje streljat, ko bodo skušali kasirat. Ko gre enkrat za velike denarje rade padajo glave.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik qqqqqqq pravi:
7 mrtvih v 4 dnevih, super!

Sem za 500% zvišanje kazni, vezano na finančno zmogljivost posameznika.

Super. ideja.
Pa bod mulci (brez plače), študentje, privatniki (z minimalno plačo - ostalo na roko), Jankovič (ki lani ni dobil plače), cigani... lahko noreli po mili volji, saj so finančno nezmožni kej plačat. najebali bodo pa tisti s plačami, ki bodo plačevali še za prve.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Zoki je dobo plačo na kocu leta tak da on bi lahko plačal je pa vprašanje kolko se sam okrog vozi?
evil.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Problem je v tem da se na cesti kjer je omejitev 90 plelje en stardec 90 pa nima refleksov da bi s eumaknu enmu mulcu ka iz druge strni prleti 100 po njegovmu pasu. Za moje pojme noben od njiju ni za na cesto ...pa ta zakon z kaznimi tega ne bo prepreču..
Preveč avatarjev jedel?
bonk.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Tudi ko umre zaposlen davkoplačevalec, na njegovo delovno mesto pride nekdo iz zavoda in plačuje davke naprej, (državi ni več treba plačat socialne sedaj zaposlenemu).

Pacient
cheer.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Tudi ko umre zaposlen davkoplačevalec, na njegovo delovno mesto pride nekdo iz zavoda in plačuje davke naprej, (državi ni več treba plačat socialne sedaj zaposlenemu).

Pacient
cheer.gif
Seveda se splača, saj zaradi tega ni noben davkoplačevalec manj, kječjemu en manj na zavodu ali socialni pomoči, ki se je zaposlil na mestu umrlega davkoplačevalca in plačuje takšne davke, kot jih je umrli prej. Državi pa mu ni treba več plačevat socialne pomoči.

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Se mi zdi, da sem z nekom o tem že debatiral na Suxu, če si bil ti tisti, preskoči pisanje, ker je brez veze (lažje iztisneš vodo iz kamna.PRESS
priden.gif
)

1. Jaz, nevednik, pa sem mislil, da so na zavodu večinoma luftarji in brezvezniki, ki bi samo vlekli podporo in jim dol vidi za delovno mesto, ki se je sprostilo, ko je 35 letnika prejšnji dan na šihtu povozil buldožer? Še raje pa delajo na fuš, pa je. Tisti, ki si nikoli ne bodo zrihtali redne službe, tudi veliko davkov plačujejo?

2. Jaz, nevernik, pa sem v glavi računal strašne milijone $$$, ki jih je država zapravila na tem 35 letniku (zdravstveno varstvo, vrtec, šola, fakultetno izobraževanje na račun proračuna)?

3. Jaz, (...) pa sem videl povečano pokojnino vdove 35 letnika (ko bo enkrat v penziji), ker bo njen dec mrtev. Pa penzije, ki jih bodo dobivali njegovi otroci in to, da imajo po zakonu status upokojenca do 18 leta...

4. Jaz (...) sem si pa predstavljal, koliko stane ura spec. psihiatra, ki bo imel v obdelavi 35 letnikove otroke, ki se jim bo mešalo vsakič, ko se bo mimo pripeljal sosed z avtom RUMENE (!) barve...

5. Nekoč sem bral ocene, da smrt povprečnega davkoplačevalca državo stane v totalu 1 mrd bivših sit, tudi na račun nepobranih prispevkov... Tvoje strokovne ocene so seveda pravilnejše.
write.gif

Skratka: najbolje, da do jutri vsi DAVKOPLAČEVALCI crknemo, država bo prosperirala do neba in nazaj.
zmaga.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Skratka: najbolje, da do jutri vsi DAVKOPLAČEVALCI crknemo, država bo prosperirala do neba in nazaj.
zmaga.gif
Bod brezskrbi. Država bi v primeru moje smrti samo profitirala. Svoje šolanje sem dosedaj pravgotovo že odplačal, tisto, kar sem vlagal v pokojninski sklad bi pa pobrala država. Pa še zdravnikov pred smrtjo ne bo treba plačat.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
problem je v vzgoji od malih nog. Od doma, vrtvca, šole...naprej) In k tej vzgoji država prispeva premalo , saj ni neumna da bi si dolgoročno jemala zaslužek.
In ker ti to veš, boš državo zajabal in bil nalašč lepo vzgojen in boš lepo nalašč vozil po predpisih?
Ti si pravi kerlc in boš državo že urihtal saj jo imaš naštudirano, ko svoj žep.
Tebe država že ne bo farbala..
Bemtiš si ti prefrigan...teb država ne more do živga...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Če so za volanom že vzgojeni ljudje, a to pomeni da jih višje kazni ne bodo vzgojile?
Vzgojene ljudi se ne kaznuje. Kaznuje se NEvzgojene ljudi.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
tisto, kar sem vlagal v pokojninski sklad bi pa pobrala država. Pa še zdravnikov pred smrtjo ne bo treba plačat.
Prvo ti država pobere že isti mesec, ko plačaš. Mesec po tvoji smrti pa ne bo imela kaj pobrat.
Zdravnike plača zavarovalnica. S tvojim denarjem. Ki ga spet ne bo več, če umreš.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:

Ne vem od kot ti ta podatek, ampak verjetno se strenjava, da so v tem mesecu od 750+ pijanih nad 1,1 (manjka zadnji vikend) pobrali 700 000 +€ ? Pa so tovrstni prekrškarji daleč v manjšini.

Lani so policaji napisali 400 000 kazni, težko verjamem, da je povprečje 75, če se kazni gibljejo od 40 do 500€.
če pa drži, potem so tisti, ki so se kaj več kot minimalno prekršili čez zakon res v manjšini.

Koliko je kazen za povzročitev nesreče? x 30 000 = ????? moja ocena 15 milj.
30 000 je bilo lani pijanih kazen (160 - 500€) = ???? moja ocena 12 milj
pa smo že kar blizu.

Kje so pa tisti, ki jih policaji ustavijo zaradi prehitre vožnje, in takih plačnikov je daleč največ?

30 miljonov ja če verjameš. Bi bilo fajn dobit še kakšen bolj razčlenjen podate, kolk po katerem členu.

če so od 400 000 kazni lani dobili 30 000 pijanih, pomeni da je manj kot vsak deseti kaznovani bil pijan od več kot 0,5 po starem. z več kot 1,1 pa kolikšen procent vseh? in od te manjšine so ta mesec pokasirali 700 000€. Kolk pa od ostalih?

podatek o količini pobranega denarja sem potegnil iz proračuna RS za 2007:
klik
glej, načeloma se s tabo strinjam o številu in višini izrečenih kazni, ki si jih ti naštel. ampak tukaj gre za razliko med izrečenimi kaznimi in dejansko pobranimi kaznimi, ki pa je izgleda velika.

Bolj mi je zanimiva ta primerjava:
- denarne kazni = 31,6 M evrov
- letno povračilo za uporabo cest = 102 M evrov
- celoten SLO proračun = 7 766 M evrov

torej je država lani pri cestnih taksah nabrala 3×več denarja, kot pri denarnih kaznih. denarne kazni so lani predstavljale 0,4% celotnega proračuna. še dobro, da so podvojili prometne kazni (za to leto namreč pričakujejo, da bodo nabrali 0,45%), sicer bi se nam slabo pisalo
hysterical-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Je včeraj predstavnik policije na TV rekel, da eni zdaj po uvedbi novega zakona vozijo "prepočasi" (dobesedni navedek).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Je včeraj predstavnik policije na TV rekel, da eni zdaj po uvedbi novega zakona vozijo "prepočasi" (dobesedni navedek).
Ti smola. S prepočasno vožnjo bo ta težko filat proračun.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.